Körutazások melléklet főoldal

India Arany Háromszög körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 103047
Indulás dátuma:2025.02.02. (V)
Időtartam:9 nap/7 éj
Ár:  689 000 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  718 335 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: India
Város:

Szállás / program részletes leírásaFedezze fel Delhi-Jaipur-Agra főbb nevezetességeit! A program a Taj Mahal mellett más UNESCO Világörökséget is rejteget, biztosan nem fognak unatkozni az utazás alatt.9 nap / 7 éj

1.nap: Utazás Budapestről Indiába átszállással.


2.nap: Érkezés Delhibe, majd a tradícionális indiai fogadtatás után utazás Agrába Mathura érintésével, mely a hinduizmus hét szent városának egyike, Krisna szülőhelye. . Itt meglátogatunk néhány ghátot (folyóba vezető széles lépcsősort) és templomot. A város legnevezetesebb ghátja a Visram ghát, ugyanis úgy tartják, hogy Krisna itt pihent meg, miután megölte Kamszát. Lehetőségünk lesz továbbá kipróbálni a riksában történő utazást és a csónakázást a Jamuna folyón.

A mathurai városnézés után folytatjuk utunkat Agrába, érkezés a hotelbe és a szobák elfoglalása.

3.nap: Napfelkeltekor ellátogatunk a Taj Mahal-hoz, a fehér márványból készült épülethez, melyet a szerelem emlékművének is mondanak.
Visszatérünk a hotelbe.Az Agra Erőd megtekintése után látogatás a Jamuna folyó partján épült, impozáns Itmad-ud-Daulah síremlékéhez. Délután kirándulás Sikandra településre, itt található az egyik legnagyobb mogul uralkodó, Akbar császár síremléke. Szállás Agrában.

4.nap: Reggelit követően felkeressük Gwalior városát, melynek legfőbb látnivalója a város feletti homokkő fennsíkon álló erőd. A legenda szerint Gwalipa az erődítményben található szent tó vizével meggyógyította a beteg uralkodót, aki hálából megalapította Gwalior városát. Az erődítmény több, mint 2 km hosszú és 10 m magas külső falakkal magasodik a város fölé, nem véletlenül tartják az egyik legbevehetetlenebb erődnek. A komplexum számos palotát, templomot, kertet rejt. Az egésznapos program után visszaérkezünk agrai hotelünkbe.

5.nap: Reggeli, majd irány Dzsaipur! Útközben betérünk a Világörökség részét képező Fatehpur Sikribe, a `szellemvárosba”, mely a XVI. században a hatalmas Mogul Birodalom központja volt, majd teljesen elhagyták lakói. Itt található többek között Salim Christi sírja, mely a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Érkezés után elfoglaljuk szobáinkat, majd szabadprogram keretein belül lehetőségünk lesz kicsit megismerkedni a Győzelem Városával.

6.nap: Reggeli után Dzsaipur leghíresebb építményének, a csodálatos Amber Palotának a meglátogatása következik. Az erődöt Raja Man Singh kezdte építeni 1592-ben, majd ezt követően későbbi helyi uralkodók bővítették a mai állapotába. A hegyes vidékre épült létesítmény falain belül találunk palotaépületet, lenyűgöző szépségű termeket, oszlopos pavilonokat, templomokat, zöldellő kerteket. Egy rövid megállót tartunk az igazi keleti ízléssel épült Hawa Mahalnál - a Szelek Palotájánál. A délutáni városnézés helyszíne a City Palace, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének. Bejáratánál található az 1728-ban alapított obszervatórium, a Jantar Mantar, melynek precíz műszerei ma is használhatóak.Szállás Dzsaipurban.

Fakultatív esti program: hagyományos radzsisztáni táncműsor és vacsora a Spice Court étteremben.

7.nap: A kiadós svédasztalos reggelit követően elindulunk a háromszög utolsó pontja, Delhi felé. Érkezés és becsekkolás után a nap hátralevő részét mindenki tetszés szerint töltheti.

8. nap: Reggeli, majd városnézés Ó-Delhi-ben, melynek során megcsodálhatjuk kívülről az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Felkeressük India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. 1644 és 1656 között közel 5000 munkás dolgozott Shah Jahan mogul uralkodó utolsó művén. Ezután ellátogatunk Mahatma Gandhi emlékhelyéhez, a Raj Ghat-hoz. A városnézésÚj-Delhinevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A XVI. században élt Humájun császár síremlékének felkeresése, az India Kapu, a Parlament, a Lakshminarayan templom megtekintése. Útbaejtjük továbbá az impozáns Qutab Minar tornyot is, A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. századi mesterek remekműve. Szállás Delhiben.

9. nap: Hazautazás menetrendtől függően. Érkezés Budapestre.

A körutazás lehetséges egyénileg, angolul beszélő sofőr-idegenvezetővel.

A körutazás más indulási időpontokban is lehetséges, kérje ajánlatunkat.

UTAZÁS: Menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.

SZÁLLÁS: 3-4 csillagos szállodákban (helyi besorolás).

ELLÁTÁS: Reggeli. Félpanzió kérhető felár ellenben.

IDEGENVEZETÉS: Az angol nyelven beszélő sofőr-idegenvezető

Helyszínen fizetendő: 192 USD/fő.

[VIDEO]Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- angol idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 579 utazás 203 262 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak