Körutazások melléklet főoldal

Nepál - Bhután - Szikkim - Dardzsiling körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 123882
Indulás dátuma:2024.04.20. (Szo)
Időtartam:13 nap/12 éj
Ár:  1 490 000 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  1 510 860 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Bhutan, India, Nepál
Város: Bhadrapur, Bhaktapur, Dardzsiling, Gangtok, Kathmandu, Nagarkot, Paro, Phunstholing, Timpu

Szállás / program részletes leírása



Betekintés a Himalája elragadó országaiba

Jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.08.01.):

Nepál:

A nepáli kormány döntése értelmében a beutazáskor már nem szükséges Covid-19 oltási igazolás, vagy negatív PCR teszt bemutatása.

Bhután:

2022. szeptember 23- tól a bhutáni hatóságok, a beutazáshoz nem teszik kötelezővé a negatív RT-PCR teszt bemutatását. Előzetes egészségügyi regisztráció nincs.

India:

2023. február 13- tól az indiai hatóságok minden korábbi, a koronavírus-járvány terjedésével összefüggő korlátozó intézkedést megszüntettek.



Tervezett program:



1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.



2. nap: … Delhi - Bagdogra - Dardzsiling
Érkezés Delhibe, India fővárosába. Átszállás, tovább repülés Bagdogra felé, mely Dardzsiling körzetéhez tartozik India Nyugat Bengál államában. Leszállást követően utazás Dardzsilingbe. A Dardzsiling név a tibeti -dorje-(`villámlás,”) és a ling (`hely, terület”) szavak összekapcsolásával keletkezett, melynek jelentése: `a hely, ahol villámlik”.Vacsora. Szállás Dardzsilingben.



3.nap: Dardzsiling
A kora hajnali órákban kirándulás a Tigriscsúcsra, ahonnan gyönyörködhetünk a lélegzetelállító himalájai napfelkeltében. Reggeli után megtekintjük Kőrösi Csoma Sándor, híres magyar tibetológus nyelvtudós sírját. Ezt követően megnézünk egy teaültetvényt, ahol megismerkedhetünk a híres dardzsilingi tea termesztési, szüretelési módjával, amit a helyi piacon meg is vásárolhatunk. Vacsora. Szállás Dardzsilingben.



4.nap: Dardzsiling - Gangtok (Szikkim - India)
Reggeli után folytatjuk utunkat Gangtokba, India szövetségi államának, Szikkimnek a fővárosába, mely egy kicsiny falucskából fejlődött Szikkim legnagyobb városává, amióta 1840-ben az Enchey buddhista kolostor egy zarándoklat központjává tette. Délután meglátogatjuk a tibeti buddhizmus XI. században kialakult, meditációra nagy hangsúlyt helyező Kagyü vonalának székhelyét, a Gangtok melletti Rumtek kolostort. A Kelet-Himalája legnagyobb kolostora hagyományos tibeti stílusban épült. Vacsora. Szállás Gangtokban.



5.nap: Gangtok
Reggeli, majd városnézés Gangtokban. Majd utazás a Tsomgo-tóhoz, mely Gangtoktól 40 kilométerre, 3753 méter magasban fekszik. A tó legendás szépségéről ismert, minden évszakban másképp néz ki. Télen teljesen befagyva, tavasszal virágokkal övezve várja a látogatókat. A helyiek szent helyként tartják számon a tavat, vizének gyógyító erőt tulajdonítanak. A délután folyamán a Ganesh Tok kilátóba érve madártávlatból csodálhatjuk meg a várost. Ezt követően felkeresünk egy kézműves műhelyt. Vacsora. Szállás.



6.nap: Gangtok - Jaldapara Nemzeti Park
Reggeli, majd utazás a Himalája keleti lábánál fekvő Jaldapara Nemzeti Parkba, mely a régió egyik legnagyobb nemzeti parkja, összesen 216 négyzetkilométeres területet ölel fel. A park területére főleg a magas elefántfűvel borított szavanna jellemző. A park vonzereje az indiai egyszarvú orrszarvú, mely jelenleg egy kihalás szélén álló állatfaj. Vacsora és szállás a park területén, egyszerű bungalow-ban.



7.nap: Jaldapara Nemzeti Park - Phuntsholing (Bhután) - Thimpu
Kora reggeli szafari dzsippel a nemzeti park területén, majd a reggelit követően indulás Phunstholing határvárosba, Bhután kereskedelmi fővárosába. Az agrárország legfőbb kereskedelmi partnerei Nepál, Banglades és India. Út közben meglátogatjuk a Zangdopelri templomot. A Zangdopelri a Guru Rinpocse mennybéli lakhelye, ahol úgy tartják, hogy az újjászületésre készül fel. Továbbutazás Thimpuba, a Bhutáni Királyság fővárosába, mely a politikai és gazdasági központja is egyben az országnak. Vacsora és szállás Thimpuban.



8.nap: Thimpu
Reggeli után városnézés Thimpuban, mely során megtekintjük többek között a Changlimithang stadiont, ahol láthatjuk a fiatal bhutániakat, amint a nemzeti sportnak, az íjászatnak hódolnak. Délután meglátogatjuk a Chorten Emlékművet, ami Bhután harmadik királyának állít emléket, valamint egy apácakolostort. Vacsora. Szállás Thimpuban.



9.nap: Thimpu - Paro- Tigrisfészek kolostor
Reggeli után utazás Paroba. Érkezést követően utunk egyik legérdekesebb és legnehezebb túráján veszünk részt a Tigris Fészke kolostorhoz. A XVII: században a buddhista szerzetesek vájták a 3000 méter magasságban a sziklafalba. A legenda szerint Padmasambhaya guru egy repülő tigris hátán érkezett ide és elhozta a buddhizmust Bhutánba. (A túra gyalogosan megerőltető lehet főként felfelé menet, ezért a helyszínen lehetőség van ló, illetve öszvér bérlésére, ára kb. 20 USD. Lefelé gyalogosan jövünk.) Sétánk során gyönyörű fenyőerdőn haladunk át, ahol a fák többségét spanyol moha fedi, illetve lengedező imazászlókat is láthatunk. Délután ellátogatunk a Rimpung Dzong-hoz (kolostor), mely a Paro völgy 155 kolostorának egyike. A dzong épületei a mandalákkal és óriási Buddha-szobrokkal nagyon jól tükrözik a bhutáni vallási építészetet. Vacsora. Szállás Paroba



10.nap: Paro - Kathmandu - Patan - Kathmandu
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés Kathmanduba. Érkezés után városnézés Nepál fővárosában, Kathmanduban. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Palota teret (Durbar Square) ősi fa- és téglatemplomaival, pagodáival, palotáival és felkeressük a templomot, ahol az ablakból ránk tekinthet az élő istennő, a kumari, aki egy nagy hatalommal bíró `vallási” vezető Nepálban. Felkeressük a Hanuman Dhoka-t, az egykori nepáli királyi palotát, majd a Swayambhunath-ot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a `magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. Innen gyönyörű panoráma nyílik a városra. Délután Patan-ba folytatjuk utunkat, mely város nagyon gazdag kulturális örökségéről híres. Vacsora és szállás Kathmanduban.



11.nap: Kathmandu - Nagarkot - Bhaktapur - Kathmandu
Reggeli után kirándulás a 2000 méter magasan fekvő Nagarkotba. Ha az időjárás engedi, lenyűgöző a kilátás a világ legmagasabb hegyláncára, a Himalájára. Megtekintjük az egyik ősi fővárost, Bhaktapurt, melynek építészeti emlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Datattraya és a fazekasok terére. Este vacsora egy speciális nepáli étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is. Szállás Kathmanduban.



12.nap: Kathmandu
Reggeli, majd felkeressük Pashupatinath-ot, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik. Megnézhetjük azt is, ahogy a Gangeszbe torkoló Bagmati folyó ghatján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Majd megnézzük a világ legnagyobb sztúpáját, a Boudhanatot. Vacsora. Szállás Kathmanduban.



13. nap: Kathmandu (Nepál) …-Budapest


Transzfer a repülőtérre es elrepülés átszállásokkal Budapestre. Étkezések a repülőgép fedélzetén. Érkezés Budapestre menetrendtől függően.







Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Kathmandu-völgy



A várható menetrend:

TK 1034 20APR BUDAPEST - ISZTAMBUL 14:00-17:10

TK 716 20APR ISZTAMBUL - DELHI 20:15- 04:40 (2024. ÁPRILIS 21)

21APR DELHI - BAGDOGRA

TK 727 02MAY KATHMANDU - ISZTAMBUL 07:35-13:05

TK 1037 02MAY ISZTAMBUL - BUDAPEST 18:35-19:30



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek és reptéri illetékek

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)

- közlekedés Kathmanduban autóbusszal, a továbbiakban kisbuszokkal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD(a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

    A 315 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Helyszíni vízum, kb. 30 USD (Nepál)

    Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
    Valami hasonlót?


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak