Körutazások melléklet főoldal

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 155030
Indulás dátuma:2024.09.02. (H)
Időtartam:7 nap/6 éj
Ár:  249 900 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  254 398 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Róma

Szállás / program részletes leírása1. nap:
Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át, délután érkezés Velencébe. Behajózás a városba, majd séta a San Marco kerületben: Rakpart-Szent Márk tér és épületei. Rövid szabadprogram után a szálláshely elfoglalása Velence környékén.2. nap:
Reggeli után utazás Rómába. Városnézésünket a Szent Pál Bazilikánál kezdjük, mely egyike Róma négy nagy bazilikájának. A hagyomány szerint itt nyugszik Pál apostol. Innen indulunk informatív buszos városnézésünkre: Piramis - Circus Maximus - Colosseum - Lateráni Szent János Bazilika - Santa Maria Maggiore Bazilika - Termini pályaudvar - Repubblica tér -Via Veneto. Este a szállás elfoglalása Róma mellett.3. nap:
Reggeli után egész napos látogatás Rómában. Elsőként a `barokk Róma” emlékei közt teszünk sétát: Trevi kút - Spanyol lépcső és tér - Pantheon - Piazza Navona - Angyalvár. Innen a kereszténység központjába, a Vatikánba megyünk. Közösen a Szent Péter-bazilikába látogatunk, ahol megnézzük a templomon kívül a pápák sírját, majd a Bazilika előtti csodás barokk teret ismerjük meg. Fakultatív lehetőség a Vatikáni Múzeumok felkeresésére (Csak a május 15-i és későbbi időpontokban. A múzeumlátogatást igyekszünk magyar nyelvű vezetéssel szervezni, de amennyiben a foglaltság miatt ez nem lehetséges, angol nyelvű vezetést biztosítunk. Csoportonként maximum 39 hely van erre a programra). Este visszautazás a szálláshelyre.4. nap:
Reggeli után fakultatív kirándulás a nápolyi öbölbe, ahol ízelítőt kaphatunk Dél - Olaszország hangulatából. Először látogatás Pompeibe, a világhírű pompeji ásatások megtekintése. A Vezúv i. sz. 79-es kitörése miatt elpusztult és megkövesedett, egykor virágzó római kereskedőváros hűen tükrözi a korabeli élet mindennapjait. Délután fél napos városnézés Nápolyban, Olaszország harmadik legnagyobb városában. A város történelmi központja, amely a Világörökség része, a műemlékek valóságos tárháza: Posillipo - Királyi Palota - Umberto Galéria - Piazza Plebiscito - San Carlo Operaház - Castel Nuovo - Castel dell`Ovo. Aki a fakultatív programon nem vesz részt: egész napos szabadprogram Rómában. Este visszautazás a szálláshelyre.5. nap:
Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Rómával, a mai délelőttön az `ókori Róma” varázslatos világába repülünk vissza. Az ókori Rómával az ismerkedést a Colosseummal kezdjük (Belépőjegy igényüket kérjük foglaláskor jelezzék, jegy igénylésre legkésőbb az indulás előtt 35 nappal van lehetőség a szabad helyek függvényében!). Miután láttuk a legnagyobb római építményt, megtekintjük a Forum Romanumot. További programunk gyalogos séta keretében: Konstantinus diadalív - Capitolium domb - Viktor Emanuel emlékmű. Délután indulás észak felé, este a tranzitszállás elfoglalása Firenze mellett.6. nap:
Reggeli után utazás Firenzébe (a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), városnézés: Dante szülőháza - Dóm - Keresztelőkápolna - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár (kívülről) - Ponte Vecchio. Az déli órákban hazaindulás Magyarországra. Folyamatos utazás, hazaérkezés az éjszakai órákban (várhatóan 2.00 óra körül).

7 napos út programja
1-4. nap programja megegyezik a 6 napos út programjával
5. nap:
Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Rómával, a mai délelőttön az`ókori Róma”varázslatos világába repülünk vissza. Az ókori Rómával az ismerkedést a Colosseummal kezdjük (Belépőjegy igényüket kérjük foglaláskor jelezzék, jegy igénylésre legkésőbb az indulás előtt 35 nappal van lehetőség a szabad helyek függvényében!). Miután láttuk a legnagyobb római építményt, megtekintjük a Forum Romanumot. További programunk gyalogos séta keretében: Konstantinus diadalív - Capitolium domb - Viktor Emanuel emlékmű. Délután szabadidő a város egyéni felfedezésére.Este visszautazás a szálláshelyre.

6. nap:
Reggeli után utazásFirenzébe(a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), városnézés: Dante szülőháza - Dóm - Keresztelőkápolna - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár (kívülről) - Ponte Vecchio. Este a tranzitszállás elfoglalása Firenze környékén.7. nap:
Reggli után hazaindulás Magyarországra. Folyamatos utazás, hazaérkezés az esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 5 (ill. 6) éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 2-6 Euro/fő/éj

Felárak:
-fakultatív vacsora felár (6 nap, foglaláskor fizetendő): 34.900 Ft/fő
-fakultatív vacsora felár (7 nap, foglaláskor fizetendő): 39.900 Ft/fő
-egyágyas felár (foglaláskor fizetendő) 6 nap: 75.000 Ft/fő, 7 nap: 90.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő) 6 nap: 37.500 Ft/fő, 7 nap: 45.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Nápoly - Pompei:35 Euro/fő + belépők
Róma, "ókori Róma" program:
(Colosseum belépőjegy igényüket kérjük foglaláskor jelezzék, jegy igénylésre legkésőbb az indulás előtt 35 nappal van lehetőség a szabad helyek függvényében!)
kb. 45 Euro/fő
Vatikáni Múzeumok programkb. 55 Euro/fő
Pantheonkb. 5 Euro/fő
Róma, tömegközlekedés:kb. 10 Euro/fő
Pompei:kb. 20 Euro/fő
Velence, hajójegy:kb. 20 Euro/fő
Firenze, városbelépő:kb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.

Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 579 utazás 203 262 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak