Körutazások melléklet főoldal

Szilveszter a Salzkammerguti tavaknál

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 155172
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:magánszállás
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Salzburg, St. Wolfgang

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Hegyeshalom – Melk – Salzkammergut (540 km)Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapest–Hegyeshalom határátkelőn át a Keleti-Alpok hegyvonulatai mentén. A bencés rendi Melki Apátsággal ismerkedünk idegenvezetéssel. Az esti órákban érkezünk meg Salzkammergut vidékére. Vacsoránk és szállásunk Salzburg közelében lesz (4 éjsz.).

2. nap:
Salzkammerguti túra: Hallstatt hajózással és Bad Ischl. Felvonóval a Katrin Almra (80 km)Egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt, mely során a télen-nyáron csodálatos Salzkammergut gyöngyszemeihez, a világörökség Hallstatt – Dachstein vidékére vezet az utunk. Ellátogatunk a Hallstatti-tó partjára, a meredek hegyoldalra fecskefészekként épült, sóbányájáról is híres Hallstattba, mely különleges temetője csontkápolnát rejt. Hajózunk a festői Hallstatti tavon (hajójegy!), ahol jó idő esetén élvezhetjük a kisváros felejthetetlen, képeslapokról jól ismert panorámáját. Forralt punccsal a kezünkben gyönyörködünk a téli panorámában. Utunkat folytatva a Bad Ischl felett emelkedő Katrin Alm hegycsúcsára felvonóval (felvonójegy!) jutunk fel, ahonnan tiszta idő esetén láthatjuk a Hallstatti gleccserek hegyormait, a másik irányba pedig Bad Ischlre vethetünk egy pillantást. Leereszkedve a városba a hatvan nyarat ott töltő Ferenc József vadászkastélyát, a Kaiservilla-t (Császár Villa) nézzük meg a császári parkkal, belvárosi sétánk keretében érkezünk a K.U.K. cukrászdába, ahol megízlelhetjük finomságait. Szabadidő, majd visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

3. nap:
Salzburg szilveszterkor – Pezsgővel köszöntjük az újévet(30 km)Egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt, mely során a télen-nyáron csodálatos Salzkammergut gyöngyszemeihez, a világörökség Hallstatt – Dachstein vidékére vezet az utunk. Ellátogatunk a Hallstatti-tó partjára, a meredek hegyoldalra fecskefészekként épült, sóbányájáról is híres Hallstattba, mely különleges temetője csontkápolnát rejt. Hajózunk a festői Hallstatti tavon (hajójegy!), ahol jó idő esetén élvezhetjük a kisváros felejthetetlen, képeslapokról jól ismert panorámáját. Forralt punccsal a kezünkben gyönyörködünk a téli panorámában. Utunkat folytatva a Bad Ischl felett emelkedő Katrin Alm hegycsúcsára felvonóval (felvonójegy!) jutunk fel, ahonnan tiszta idő esetén láthatjuk a Hallstatti gleccserek hegyormait, a másik irányba pedig Bad Ischlre vethetünk egy pillantást. Leereszkedve a városba a hatvan nyarat ott töltő Ferenc József vadászkastélyát, a Kaiservilla-t (Császár Villa) nézzük meg a császári parkkal, belvárosi sétánk keretében érkezünk a K.U.K. cukrászdába, ahol megízlelhetjük finomságait. Szabadidő, majd visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

4. nap:
Sankt Gilgenből hajóval Sankt Wolfgangba, ahol lovas kocsizunk majd újévi koncert a Fuschl-tónálDélelőtt útnak indulunk a szilveszteri élményeinket kipihenve kényelmesen. Sankt Gilgenbe érkezve sétálunk a mindig szemet gyönyörködtető Wolfgangsee partján majd engedve a csábításnak fakultatív hajózásra invitáljuk! Sankt Gilgenből hajóval érkezünk a festői Wolfgangsee hullámain Sankt Wolfgang településre (aki nem kíván hajózni, autóbusszal utazik a csoport után), ahol tópartról indulva sétánk során betekintünk kegytemplomába, ahol Salzkammergut leghíresebb oltárát fedezhetjük fel! Fakultatív ajánlatunk: lovaskocsizásra (hó esetén lovasszánnal) indulunk a környékbeli hegyek és erdők festői járásain, snapsszal a kezünkben, jókedvvel, jó hangulatban! (aki nem vesz részt a fakultatív programon, St. Wolfgangban egyénileg szabadidő). A jó hangulatú lovaskocsizást követően Fuschlba látogatunk, ahol a szabadtéren hallhatjuk a település központjában szervezett zenés, újévi köszöntőt a helyi népi fúvósok előadásában. A jó hangulat, forralt bor, virsli garantált.

5. nap:
Traunkirchen – Gmunden– Budapest – Szeged (550 km)A szálláshelyen elfogyasztjuk reggelinket, majd elutazunk a romantikus útvonalon, a Traun folyó völgyébe, Traunkirchenbe. Elsétálunk a tóba nyúló sziklaoromra épült Maria Krönung templomhoz, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre, a Traunsee vizére és a szemközti Traunstein hegycsúcsára. A templomban megtekintjük a nevezetes halász-szószéket és lehetőségünk függvényében az egykori bencés apácakolostorba is bekukkantunk. Tovább utazva Gmundenben a Traunsee újabb ékszerére bukkanunk – a tavon épült Ort kastélyra, melyet fahídon közelíthetünk meg. Sétálunk az „osztrák Luzern”, azaz Gmunden belvárosában. Érkezes Budapestre az esti órákban, majd tovább utazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Útlemondási biztosítás
- Egyéb leírás szerint
- Idegenvezető

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
- Belépők
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 484 utazás 337 437 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak