Körutazások melléklet főoldal

Vietnám, Kambodzsa és Laosz

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 155176
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Vietnám, Kambodzsa, Laosz
Város: Saigon, Angkor, Vientiane

Szállás / program részletes leírása

1. nap:
Budapest – HanoiElutazás menetrendtől függően Budapestről európai átszállással Hanoiba.

2. nap:
HanoiVietnam fővárosába, Hanoiba érkezünk, a menetrendtől függően ismerkedünk a várossal: a Hoan Kiem-tó egyik kis szigetén a Jade-hegy templomának megtekintése után a nyüzsgő belváros Francia negyedében riksázunk, majd transzfer a szállodába. Délután kis pihenés után az „ezeréves” vízi bábszínház elragadó műsora kelti életre a vietnami mesevilágot. Később egy helyi étteremben vacsorázunk, majd visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap:
Hanoi – Halong Bay hajózásReggeli után folytatjuk Hanoi megismerését Ho Chi Minh mauzóleumával, az egy oszlopú pagodával és végül az Irodalom Templomával. Ebéd, majd a világörökség részét képező Halong-öbölbe utazunk, ahol szállásunk is lesz.

4. nap:
Halong Bay – Hue (800 km)Reggeli a szállodában, majd kb. 5 órát hajózunk e lenyűgöző öbölben. A Mennyei Palota Barlangjában szebbnél-szebb cseppkőképződményeket figyelhetünk meg, majd dús növényzettel borított kisebb-nagyobb sziklák között hajózunk. A felső decken napozóagyak várnak, a Világörökség részévé nyilvánított táj természeti szépségeiben gyönyörködhetünk. Friss tengeri finomságokból álló ebédünket a fedélzeten fogyasztjuk el. Ezután az öböl tengeri gyöngy tenyésztésének rejtelmeibe nyerünk bepillantást, majd a Noi Bai repülőtérről Hue-ba repülünk. Transzfer a szálláshelyre.

5. nap:
Hue: az ősi császárvárosReggeli után az Illatos-folyón hajózunk a Thien Mu pagodáig, ott kikötünk, megnézzük, majd a régi császárvárossal, Hueval ismerkedünk. A Citadella mellett elhaladva, a Tiltott Város meglátogatását ebéd után Tu Duc császár mauzóleumának megtekintésével folytatjuk. Délután vásárlási lehetőség a helyi piacon. Szállásunk Hue-ban lesz.

6. nap:
Hue – Saigon (Ho Chi Minh City) – Cuchi alagutakReggeli, transzfer a repülőtérre, majd Saigonba (Ho Chi Minh City) utazunk. Megérkezés után transzfer, (a menetrend függvényében) városnézés a nyüzsgő városban. Láthatjuk Notre Dame katedrálisát, az elnöki palotát, a régi Postapalota épületét, a Thien Hau pagodát és a kínai negyedet. Elfogyasztjuk ebédünket, majd szabadidő. Szállásunk Saigonban lesz. Délután szabadidő vagy fakultatív programlehetőség keretében igazi kalandtúra a dzsungel mélyén húzódó Ho Chi Minh ösvény megtekintése. Busszal utazunk a Cuchi alagutakhoz, ahol megismerhetjük a vietnami háború eredeti helyszínén, annak történetét, valamint a találékony vietnami partizánmozgalom taktikáit, cseles csapdait és trükkjeit. Akár végig mehetünk az alagút egyes szakaszain is.

7. nap:
Saigon – Mekong-delta– My ThoReggeli után autóbusszal a Mekong-folyó deltájához érünk. A Tien-folyón hajózunk a Sárkány-szigetre, majd a mellékcsatornákra, ahonnan közelebbről is megismerhetjük az ott lakók életét. Sárkány, Unikornis, Teknőc és Főnix szigetekkel ismerkedünk. A Sárkány és Unikornis szigeteken banán, mandarin és mangó ültetvények között sétálunk. A Teknős- szigeten tipikus vietnami kandírozott kókusz cukorkákat kóstolhatunk. Napközben ebéd lehetősége az egyik szigeten. Hajózásunk végen Vinh Trang pagodát tekintjük meg, My Tho mellett. Saigonba utazunk vissza.

8. nap:
Siem Reap (Kambodzsa) –AngkorMegreggelizünk, menetrendtől függően Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk. Transzfer a repülőtérről, majd Angkor megtekintését a világörökség részét képező, leghíresebb Angkor Wattal kezdjük, amelynek mérete a pekingi uralkodó palotájával merhető össze. Estére, szálláshelyünkre térünk vissza. Szállásunk 3 éjszakán át Siem Reap-ben lesz.

9. nap:
Egész nap Angkor Thom és Angkor WatReggeli a szállodában, majd az angkori királyság leghíresebb épületegyütteseit járjuk be, kezdve Angkor Thommal, Déli Kapu, Bayon-templom, Baphuon-templom, Phimeanakas templom, Elefánt Terasz, Leprás király terasza. Ebédet követően folytatjuk ismerkedésünket a hely látnivalóival, a hely szellemével. Páratlan élményt nyújt Phnom Bakheng-tetejéről a naplemente látványa.

10. nap:
Angkor – „a hely szelleme”Reggeli után két távolabbi templomhoz a Bantey Srei-hez és a Bantey Samre-hoz kirándulunk. Utunk rizsföldek között és a Sras Srang rituális királyi fürdő mellett vezet. Útközben rövid pihenőt tartunk egy jellegzetes kis faluban, ahol megmutatják nekünk a pálmacukor készítésének fortélyait és meg is kóstolhatjuk azt. A Keleti Mebon, a Pre Rup és a Ta Prom templomok meglátogatásával fejezzük be délelőtti programunkat. Ebéd után a Preah Khan, Neak Pean, Ta Som és a Prasat Kravan templomok varázslatos romjait járjuk be. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.1

1. nap:
Siem Reap – Tonle Sap tó: az úszó falu-Luang PrabangSiem Reap belvárosával ismerkedünk a Királyi Rezidencia, a Wat Thmei (Uj Wat) pagoda gyönyörű épületét tekintjük meg, mely egykoron a vörös khmer uralom áldozatainak emlékére épült. Látogatás a francia alapítású kézműves tanodában, ahol a kő-és fafaragás, a lakk-képkészítés és a selyemfestés hagyományos technikáival ismertetnek meg minket a növendékek. Vásárlási lehetőség a különleges hangulatú régi piacon. Délelőtt tradicionális facsónakban élvezheti a hajókázást a Tonle Sap tavon. Dél-Ázsia legnagyobb tava Phnom Penh-nel torkollik a Mekong-folyóba. Az „úszó falu” házait úgy alakították ki, hogy azok egy falu házainak tűnnek, de a vízzel együtt mozognak. Délután transzfer a repülőtérre, Luang Prabang-ba utazunk, ahol két éjszakai szállásunk lesz.1

2. nap:
Luang PrabangAz egész város 1995-től a Világörökség része. A világ 10 leglátogatottabb helye közt szerepel. Több alkalommal volt Laosz fővárosa, ahol 1975-ig lakott a királyi család. Reggeli után két órás hajókázásra indulunk a Mekong-folyón, a két Pak Ou Barlangig, amely közel ötezer Budha-szobrával fontos zarándokhely. Ebéd után a lenyűgöző Kuang Si vízesés rendszerhez utazunk. A program során a dzsungel szívében, méteres növénylevelek között akár fürödni is lehet a többszintes türkizkék vizű természet alkotta medencékben a vízesések tövében, miközben a trópusi növényzettel ismerkedünk, és arasznyi lepkék repkednek virágról virágra. A medencék után egy közel 100 méteres vízzuhataghoz érkezünk, aminek a tetejére is felmászhatunk! Vissza a szállodáig apró falvakon át vezet az egyórás út, két faluban a laok és a monok ősi életformáival ismerkedhetünk meg. A helyi éjszakai piac rejtelmeibe csábítjuk Önt, mely vásárlás nélkül is maga a csoda! (A sok színes áru és a kis villanyégők a földön guggoló árusokkal igazan mesebeli hangulatot árasztanak.) Szállásunkra térünk vissza.1

3. nap:
Luang Prabang – VientianeVárosnézésünk során láthatjuk régi Királyi Palotát (ma Nemzeti Múzeum), majd a főtemplomot (Wat Xieng a világ egyik legszebb építészeti emléke), a Wat Sen és a Wat Visun szentélyeket. Ezt követően transzfer a repülőtérre, Vientianebe utazunk. Megérkezve a 16. századi Pha That Luangot (arany sztupa) tekintjük meg. Szállásunk Vientiane-ben lesz.1

4. nap:
Vientiane – a fővárosReggelit követően a közelben, a Mekong-folyó partján tálalható Wat Sisaket szentélyhez látogatunk, ahol sok száz Buddha szobor látható, többek között egy 40 m-es fekvő szobor… Rövid fotószünetet tartunk a Laoszt Thaifölddel összekötő hídnál, majd városnézésünket a fővárosban: „Wat Simuang”, a szent városrész, Pra Keo templom megtekintésével folytatjuk, amely a Smaragd Buddha szobor eredeti „lakóhelye” (most Bangkokban van). A Ratuxai Győzelem Kapunál (Diadalívnél) a Nemzetgyűlés épületét latjuk, majd a Mekong partján csodáljuk meg a naplementét. Rövid séta a folyóparton, majd esti piac és transzfer Vientiane repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrendtől függően.1

5. nap:
Vientiane–BudapestÉrkezés Budapestre európai átszállással. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:
- Utazás repülőgéppel
- Repülőtéri illeték
- Szállás
- Kilépési illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
10 262 utazás 454 912 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak