Körutazások melléklet főoldal

Berlin - a III. évezred metropolisza

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 163143
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Németország
Város: Berlin

Szállás / program részletes leírása



Fal állott, majd... A főváros két oldala... A jelen és múlt emlékei.

1. nap:
Budapest–Berlin Elutazás menetrendtől függően repülővel Berlinbe. Transzfer a szállodába, ahol 3 éjszakán keresztül szálláshelyünk lesz. Repülő menetrend függvényében a város meghódítására indulunk, gyalogosan ismerkedünk a belváros hangulatával (Berlin Card - helyi tömegközlekedés használatával).

2. nap:
Berlin, az új főváros Reggeli után programját egyénileg tervezheti Berlinben, vagy jöjjön velünk! Fakultatívajánlatunk: autóbuszos városnézésünk során, idegenvezető kíséretével ismerkedünk az újraegyesített Berlinnel. Az új kormányzati negyed, a Potsdamer Platz az első állomásunk – Berlin új központja modern épületeivel, égbe nyújtózkodó felhőkarcolóival. Autóbusszal a történelmi Berlin felé vesszük az irányt, útközben a Siegessaulle, Berlin győzelmi oszlopánál, a német főváros legmarkánsabb jelképénél tartunk fotószünetet. Utunkat folytatva a brandenburgi kapuhoz érkezünk, majd a Reichstag épületét tekintjük meg (kívülről). A városban utazva a berlini fal maradványai idéznek fel emlékeket a látogatóban, röviden időzünk a Check Point Charlie szomorú emlékeinél. Autóbusszal „Berlin Schönnbrunnjához”, a méltán híres charlottenburgi kastélyhoz látogatunk, Charlottenburg, Berlin egyetlen kastélya mely épségben pompázik, ad otthont az egykori poroszországi művészeteknek és udvari kultúrának. Láthatjuk a fényesen berendezett termeit, látványos parkját. Városnézésünket a Berlin Card használatával helyi tömegközlekedéssel folytatjuk. Délután lehetőség van egyes objektumok egyéni megtekintésére (Reichstag, Fal Múzeum, Checkpoint Charlie, Múzeum-sziget...) vagy fakultatívprogramot ajánlunk: idegenvezetőnkkel Potsdamba kirándulunk, a Sanssoucci-kastélyt és annak gyönyörű parkját tekintjük meg (közlekedés Berlin Card használatával).

3. nap:
Berlin a Spree-folyóról Reggeli után programját egyénileg tervezheti Berlinben, vagy jöjjön velünk! Jöjjön velünk fakultatívhajókirándulásra: ezen a napon Berlin másik arcát mutatja nekünk. Élményekkel teli vízi úton a Spree-folyón és a berlini csatornákon utazva láthatjuk a német fővárost. A hajózást követően Berlin Mitte a cél, a Múzeum szigetre valamint a régi NDK-s időket idéző Alexanderplatzra látogatunk. Megtekintjük a Marienkirchét, a régi városházát a Nicolai Kirche templomot. Szabadidejében a közelben emelkedő TV-toronyba is ellátogathat (a TV-toronyban egy forró kávé mellett felülről láthatja a város nevezetességeit). A Múzeum szigeten egyénileg van lehetőség a Régi és Új Múzeumok valamint a Pergamon múzeum megtekintésére. A délutáni órákban egyénileg sétáljon a történelmi városrészben, vagy élvezze a fantasztikus vásárlási lehetőségeket a világ egyik legnagyobb bevásárló Mekkájában, a KADEWE-ben, mely 2007-ben ünnepelte 100 éves évfordulóját. A közelben található Kurfürstendamm üzletei is számos vásárlási lehetőséget kínálnak. Alternatív lehetőségként a híres berlini állatkert megtekintését is ajánljuk figyelmébe.

4. nap:
Berlin–Budapest Délelőtt szabadidő, igény szerint a még nem látott objektumok felkeresése idegenvezetőnkkel. Repülő menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak