Körutazások melléklet főoldal

Svájc ikonikus hegyei között utazunk

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 197270
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Svájc
Város: Montreux

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Hegyeshalom – Innsbruck (890 km)Utazásunk első napján pihenőkkel jutunk el a „hegyek országába”, Tirolba. A kora esti órákban érkezünk Miksa császár kedvenc városába, Innsbruckba. Városnéző sétánk során megismerkedünk a történelmi óváros nevezetességeivel: a Hofgarten, Hofburg, a városháza tornya, az Aranytetős ház, a Szent Jakab dóm, és a híres Mária Terézia utca lesznek sétánk főbb látnivalói. Szállásunk Innsbruck környékén lesz.

2. nap:
Innsbruck – Chur – Glacier Express – Zermatt (420 km)Reggeli után Ausztria nyugati csücske, Feldkirch felé indulunk ahol elhagyjuk Ausztriát. Chur városában leszállunk autóbuszunkról, és átszállunk a „világ leghíresebb expresszvonatára”, a Glacier Expressre. Fakultatívajánlatunk: A vonat több mint 5 órás káprázatos téli tájakon visz bennünket Svájc déli magashegyi vonulatain: a Chur – Disentis – Andermatt – Brig – Visp – Zermatt útvonalon. A teljes táv alatt a Glacier Express 91 alagúton és 291 völgyhídon kel át, melyekből mi is számtalanon áthaladunk. Az Oberalp és Furka hágó ikonikus helyszíneken lépjük át a 2000 méteres tengerszint feletti magasságot. A kilátásban gyönyörködve élvezhetjük a vonat nagyszerű szolgáltatásait: a kávézót vagy éppen az éttermet miközben láthatjuk Svájc igazi arcát, ahogy azt eddig csak a képeslapokból ismertük (a vonatjegy külön fizetendő). Az expressz végállomásán, Zermattban leszállunk a vonatról, majd autóbuszunkkal utazunk tovább szálláshelyünkre. (a vonatközlekedés az időjárás függvényében valósul meg)

3. nap:
Montreux – Gruyeres – Broc – Bern (110 km)Reggeli után a Genfi-tó egyik leghangulatosabb települését, a nagyvilági Montreux-t keressük föl, és elvegyülünk az adventi vásár (decemberi időpontban) forgatagában. Innen a mesés fekvésű Gruyeres-be utazunk tovább. A 830 méteres magasságban fekvő meseszerű középkori városka és kastélya Vaud kanton egyik ékköve. Ide pár kilométerre, Broc településen található a patinás Cailler csokoládégyár: kóstolással egybekötött üzemlátogatásunkon mindent megtudunk a svájci csokoládégyártásról, és behatóan tanulmányozzuk a gyár termékeit. Innen Bernbe utazunk. Az óváros (az UNESCO világörökségi listáján szerepel) nevezetességeivel ismerkedünk: Bundesplatz a parlament épületével, a híres óratorony, a gótikus városháza és a késő gótikus Münster székesegyház, a 16. századi díszkutak és a Bärengraben, a város jelképállatainak, a medvéknek a lakhelye lesznek túránk főbb állomásai. Szállásunk Bern környékén lesz.

4. nap:
Bern – Interlaken – Luzern – Innsbruck (440 km)Reggelink elfogyasztása után a Berni-Alpok felé indulunk. A Thunersee és Brienzersee közötti földnyelven fekszik Interlaken, a tavak városa, ahonnan a Jungfrau, Mönch és Eiger hármasa is jól látszik. A város központjában teszünk egy rövid sétát, majd Luzern felé folytatjuk utunkat, ahol megismerkedünk a belváros nevezetességeivel, átsétálunk a Reuss folyó fölött átívelő Kapellbrückén, majd továbbutazunk Tirolba, innsbrucki szállásunkra. Szállás Innsbruck környékén.

5. nap:
Innsbruck – Wattens – Budapest (730 km)Reggeli után az Innsbruckhoz közeli Wattens települést keressük föl, ahol a világhírű Swarovski ékszereket készítik. A gyárlátogatás során vásárlásra is lehetőség nyílik. Wattensből Budapest felé indulunk. Hazaérkezés a késő esti órákban Budapestre, majd továbbutazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint
- Transzfer
- Útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak