Körutazások melléklet főoldal

Ismeretlen Itália, az olasz csizma sarka

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200439
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Bari, Matera, Alberobello, Trani

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása az adriai tengerpart legnagyobb üdülőhelye, Rimini közelében.



2. nap:


Reggeli után utazás Urbinoba, ahol meglátogatjuk a sokak által Itália legszebb reneszánsz épületének tartott Hercegi Palotát, mely egyben Marche tartomány Nemzeti Képtára is. Felkeressük Raffaello szülőházát, majd tovább folytatjuk utunkat Loretoba. A város bazilikája neves zarándokjáró hely, a főoltár mögött találjuk a Szent Ház szentélyét, ugyanis az "angyalok" Názáretből ide röpítették Mária házát. Szállás Barlettában vagy környékén.



3. nap:


Reggeli után felkeressük Tranit, melynek Zarándokok Szent Miklós temploma a helyi román stílus jellegzetes példája, a pugliai templomok "királynője", szinte a tengerből emelkedik ki. Innen a Gargano Nemzeti Park területén keresztül először a barlang templomáról híres, 800 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Monte San Angelobaérkezünk. Zarándoktemploma egy sziklában található barlang, melyben a hagyomány szerint többször megjelent Mihály arkangyal. A kegyhelyet Nagy Lajos Magyar király is felkereste második nápolyi hadjárata alkalmával. Innen Viestébe utazunk, ahonnan hajókirándulás keretében megcsodálhatjuk a meredek sziklafal különleges barlangjait. Jó idő esetén lehetőség nyílik egy rövid fürdésre. Visszautazás a szálláshelyre.



4. nap:


Reggeli után a II. Frigyes német-római császár által épített számos vár közül is a legismertebb Castel del Monte-t keressük fel. Rövid kitérőt teszünk Basilicata tartományba, annak világhírű nevezetessége, a Sassi di Matera meglátogatása céljából. Ez volt az 1950-es évekig Olaszország legnagyobb nyomornegyede, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének része. Jónéhány mozifilmben tűnnek fel a városrész jellegzetes utcái, épületei, leghíresebb közülük a Mel Gibson által itt forgatott Passio. A késő délutáni órákban Barletta városának nevezetességeivel ismerkedünk: Santa Maria Maggiore és San Sepolcro templom, Kolosszus. Várát a normannok hagyományozták ránk, II. Frigyes átépítette, Nagy Lajos Magyar király szálláshelyéül választotta, mikor elfoglalta "Apulia" egy részét. Este visszautazás a szálláshelyre.



5. nap:


Reggeli után kirándulás a három dombra épült "fehér" városba Ostuniba, majd a csizma sarkának nevezett Salentói-félsziget néhány települését keressük fel: Leccét a barokk Firenzéjének is nevezik, a stílus sajátságos megjelenése miatt. Felkeressük a Santa Croce templomot, melynek kőszobrai különleges formákat mutatnak, a város Dómja egy különleges téren áll a Püspöki palota és a Papnevelde szomszédságában, 12 oltárának némelyikét különleges anyagból készítették. Római amfiteátrumának egy részét tárták fel, hogy ne kelljen épületeket lebontani, szomszédságában magasodik a város védőszentjének, Sant Oronzonak a szobra, talapzata a Via Appia végét jelző római mérföldkő. Otrantóban fürdési lehetőség a tengerparton, majd a város Dómjának csontkápolnáját keressük fel. Ezután Brindisibe utazunk, melynek természetes tengeröble körülöleli a belvárost. Itt láthatjuk a Via Appia végét jelző oszlopokat, valamint a keresztesek által használt, XII. században épült román templomot, a San Giovanni al Sepolcrot. Este visszautazás a szálláshelyre.



6. nap:


Reggeli után Alberobello városával ismerkedünk, melynek jellegzetes építményei a trullók. Ezek Dél-Olaszország ezen régiójában található jellegzetes kúp alakú, habarcs nélkül, mészkőből épült lakóházak. A város 1996 óta az UNESCO Világörökségének része. Következő állomásunk Castellana Grotte, melynek cseppkőbarlangja Olaszország legnagyobb földalatti karsztkomplexuma érdekes cseppkőalakzatokkal. A kora délutáni órákban Polignano a Mareba utazunk, mely Puglia egyik legromantikusabb városkája. Sétálunk az óvárosban, ahol elfogyaszthatunk egy "caffe speciale"-t, mely tartomány szerte híressé tette a város egyik kávézóját. Innen Bariba utazunk tovább. Főbb nevezetességei a kikötő melletti félszigeten, Barivecchia városrészben találhatók. A látnivalók közül a Szent Miklós Bazilika, mint a román kori építészet egyik legszebbike és a Petruzzelli Teátrum, Olaszország egyik legnagyobb, világhírű előadásoknak is otthont adó operaháza a legkiemelkedőbb. Innen hajózunk komppal Dubrovnikba, éjszaka a kompon.



7. nap:


Érkezés a reggeli órákban Dubrovnikba. Az Óvárosban tett rövid séta után Magyarország felé vesszük az irányt, hazaérkezés az éjszakai órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak