Körutazások melléklet főoldal

Toszkána és a sokszínű Cinque Terre középkori fesztivállal 6 nap/5 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201331
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Montecatini

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető

Ismerkedés a semmihez sem hasonlítható hangulatú toszkán vidékkel és kultúrával, kitekintés a Földközi-tenger vidékének egyik legromantikusabb és legszínesebb tájára, a Ligúr-tengerparti szakaszon található Cinque Terre, az öt pici, autóforgalomtól elzárt falu életébe. Programjainkat a régiókra jellemző fesztiválokkal tarkítjuk, így megkóstolhatnak pár egyedi ételkülönlegességet és ráérezhetnek egy-egy mesés középkori kisváros bohém hangulatára is. Lehetőségük adódik egy kis tengerparti fürdőzésre is Toszkána legelegánsabb fürdőhelyén!




Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó)




Szállás

5 éj szálloda*** Montecatini Terme-ben
A standard 3 csillagos szállodák Montecatini Terme városában a központ közelében találhatóak. A szállodák pontos nevét és leírását az aktuális indulás előtt egy héttel adjuk meg.
Szobák:2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba, a szobák nagy része balkonos és TV-vel felszerelt
Szolgáltatások:étterem, a szállodák nagy részében bár, recepció


Ellátás (krt)
kontinentális reggeli, felár ellenében 4 félpanzió
(A fesztiválok napján egyéni étkezési lehetőség)




Fel- és leszállási lehetőség

Ingyenes:
Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

További vidéki gyűjtőjáratok felár ellenében:
Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Gyöngyös: 9.900 Ft/fő oda-vissza




Időpontok

6 nap/5 éjszaka

2019.07.12-17. (péntek-szerda)
Certaldo/ Mercantia -középkori jelmezes utcai színházfesztivállal

2019.08.16-21.
(péntek -szerda)
Volterra középkori fesztivállal


Ezerarcú Dél-Toszkán tájakon -tengerparti fürdőzéssel
2019. 05.25-05.31
09.14-09,20.

Bocelli Toszkánában
2019. 07.23-07.27.








Program


KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK:
Cinque Terre és Pisa: ITT!
Középkori, jelmezes fesztivál Certaldo-ban: ITT!
Középkori fesztivál Volterrában: ITT!

1.nap: Budapest- Montecatini Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane-banés megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a szlovén, hatalmas szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Érkezés Montecatinibe az esti órákban.Szállás elfoglalása. Az érkezés függvényében, ha időnk engedi, akkor idegenvezetőnk elkíséri Önöket felvonóval Montecatini Alto bájos, ódon városkájába.

2. nap: San Gimignano -Certaldo- Volterra
Reggeli után szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás a toszkán vidéken. A tornyok városaként nevezettSan Gimignano-ba. Megnézzük többek között az egyik, mai napig is látogatható lakótornyot, a katedrálist, a városházát és sétálunk az óváros varázslatos terein is. A csodás látnivalókon kívül ez a mesés telelülés a világ egyik legfinomabb fagylaltjával vár minket. A program után egy farmon megkóstolunk párat a helyi borokból. Utunk következő állomása az elragadó erődváros, Boccaccio otthona, Certaldo lesz. A híres írót itt temették el, háza ma múzeumként működik. Az óvárost felvonó köti össze az új városrésszel, Certaldo Alto hangulatos utcáin és főterén, a Piazza Boccaccio-n kellemes kávézókat és kisebb éttermeket találunk. Ezt követően Volterra-ba, az alabástrom hazájába látogatunk, mely Itália egyik legszebb középkori terével büszkélkedhet, girbe-gurba utcácskái pedig lenyűgözőek. Meglátogatunk egy egyedülálló alabástrom készítő műhelyt is, ahol a helyi kézművesek fantasztikus tárgyakat készítenek.

A júliusi turnusnál időutazást teszünk Certaldo-ban, éselvegyülünk a középkori, utcai, jelmezes színház fesztivál egyedülálló forgatagában, ahol légtornászok, zenészek, és maskarás színészek szórakoztatják a közönséget szinvonalas előadásaikkal. Ezek mellett megkóstolhatjuk a helyi ízeket, megismerve a környék jellegzetes gasztronómiai termékeit is.

Az augusztusi turnusnál Volterra-ban, az egyik leghíresebb középkori fesztiválon veszünk részt, és elvegyülünk a középkori ruhákba öltöztetett város és emberek forgatagában, gyönyörködve a csodás kosztümökben, tradícionális zászló dobáló mutatványban, az utcai piaci termékekben, megkóstólva a helyi ízeket, így visszatérve a középkor egyedülálló hangulatába.
Visszaérkezés a szálláshelyünkre az esti órákban. (Ár: 35 EUR)

3. nap: Vinci- Firenze
Reggeli után programunkat Leonardo da Vinci szülővárosában, Vinci-ben kezdjük. AMediciek óta szinte változatlan hangulatú falu elhelyezkedése is festői, elragadó panoráma tárul elénk a várból a háborítatlan toszkán tájra. Megnézzük a nagy középkori géniusznak szentelt múzeumot, mely otthont ad a mester saját rajzainak és írásainak, modelleinek és leghíresebb felfedezéseink, találmányainak.Tovább utazunk Firenzébe, Toszkána "fővárosába".(Városnézés helyi idegenvezetővel és közlekedés díja: 10 EUR/fő). Városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megnézzük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot és a híres Ponte Vecchio-t is. A délutáni órákban szabadidő vagy fakultatív látogatás azUffizi képtárban(Ár: 40 EUR/fő- a részvételi szándékot foglaláskor előre kérjük jelezni, fizetni a helyszínen kell).

4. nap: Cinque Terre fürdőzéssel
Ma egész napos kirándulást teszünk a Ligúr- tenger partjának egyik nehezen megközelíthető, festői részére, aCinque Terre(Öt föld) Nemzeti Parkba. Nevét a területén osztozó öt, az autóforgalomtól elzárt településről kapta. A Világörökség részét képező természeti park meseszép halászfalvai a sziklák oldalába épültek és színes házaival, gyönyörű panorámájával felejthetetlen élményt nyújtanak. Mivel ezek a halászfalvak el voltak zárva a külvilágtól, ezért a kis településeket a La Speziaból induló hajóval és gyalogosan, ill. vonattal fedezzük fel. Szabadidő Monterosso bájos kisvárosában, fürdőzési lehetőséggel a tengerparton. A városkában lehetőségük lesz citromból készült különleges kézműves termékek vásárlására is.Visszautazás La Spezia kikötőjébe. Érkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. (Programhajó-és/vagy vonatjeggyel: 50 EUR/fő) Figyelem!Rossz időjárás esetén amennyiben a kihajózás nem lehetséges, az utazás vonattal történik!

5. nap: Lucca- Pisa- Viareggio fürdőzéssel
Egész napos szabadidő vagy fakultatív program délutáni fürdőzéssel (Ár: 30 EUR/fő). A napunkat, a toszkán városok egyik kis ékszerdobozaként számon tartott Lucca-ban kezdjük. Leghíresebb szülötte Puccini. Műemlékei közül érintjük a Szent Martin dómot, San Michele in Foro Bazilikát, városnézés a hangulatos belvárosban. melynek óvárosa több száz éves fallal van körülvéve, amin egy elragadó, fákkal szegélyezett sétányt alakítottak ki. Sétánkból nem hagyjuk ki a az ókorirómai fórum helyén álló, San Michele templomot, mely márvány homlokzatával és a tetején álló Szent Mihály arkangyal szobrával az egyik legelragadóbb a városban. Megnézzük mégaz eredeti római aréna alapjaira épített, körkörös formájú Piazzale Amfiteatro-t és a Torre di Gunini középkori lakótornyát, ahonnan kiválóan belátni a várost és a környező vidéket és melynek érdekessége a tetején található néhány tölgyfa. UtunkatPisa-ban folytatjuk, mely egykor Itália tengeri nagyhatalma volt.
Látogatást teszünk a Csodák terére, ahol a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai Ferde Torony található. (Figyelem! A Ferde Toronyba és a Dómba való bejutás a szabad helyek függvényében lehetséges!). Délután a tenger felé vesszük az irányt és megismerkedünk a toszkán tengerpart egyik legelegánsabb üdülővárosávalViareggio-val, mely a helyi karneváljáról lett híres. A délutáni strandolás után a kora esti órákban érkezünk vissza a szálláshelyünkre.

6. nap: Poggio a Caiano- Budapest
Reggeli után hazaindulás. Rövid megállóPoggio a Caianotelepülésen, ahol az egyik legszebb és leghíresebb Medici Villa található. Megnézzük a villa előkelő épületét és sétálunk egyet a Világörökség részét képező épület csodálatos parkjában, majd továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.




Felárak és belépők


Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):

-San Gimignano- Certaldo- Volterra: 35 EUR/fő
-Uffizi képtár (elzőzetes jelentkezéssel, csak itthonról foglalva lehetséges): 40 EUR/fő
-Lucca-Pisa-Viareggio: 30 EUR/fő
- Cinque Terre hajó-és/vagy vonatjeggyel: 50 EUR/fő

Közlekedési költségek:
Firenze helyi idegenvezetés és közlekedési költség: 10 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak összesen kb:55-73 EUR/ fő/6 nap
(Pisa- Ferde Torony nélkül)
San Gimignano/ Bazilika: kb. 4 EUR/fő
San Gimignano/ Régi városháza + lakótorony: kb. 7 EUR/fő
Certaldo /sikló: kb. 1, 5 EUR/fő oda- vissza
Certaldo/ utcai jelmezes fesztivál: kb. 25 EUR/fő
Siena/ Dóm: kb. 6 EUR/fő
Vinci/ Leonardo múzeum:kb. 8 EUR/fő
Firenze/ Santa Croce templom: kb. 6 EUR/fő

Firenze/ Székesegyház: ingyenes
Pisa/Dóm + keresztelőkápolna: kb. 6 EUR/fő
Pisa/ csak a Dóm: ingyenes
Pisa/shuttle service busz: kb. 2 EUR/fő
Pisa/Ferde Torony: kb. 18 EUR/fő- feljutás csak a szabad helyek függvényében!

Viareggio strandszervíz: 2 nyugágy + napernyő bérlése: kb. 15-25 EUR/nap

Audio-guide:kb. 1,5- 2,5 EUR/fő/nap


Minimum létszám
35 fő.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak