Körutazások melléklet főoldal

Bajor meseváros adventi hangulatban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222963
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Németország
Város: Nürnberg

Szállás / program részletes leírásaAdvent - az egyházi év kezdete - a Jézus születése előtti négy hétből áll. A karácsonyi kirakodóvásárok hagyománya közel 550 éve indult el a szász földön találhatAdvent - az egyházi év kezdete - a Jézus születése előtti négy hétből áll. A karácsonyi kirakodóvásárok hagyománya közel 550 éve indult el a szász földön található Drezda városából. A Christkindlmarktokon pezseg az élet, mindenki készül az ünnepekre. Ez a program az ún. „Bajor romantikus út” legszebb gyöngyszemeit kínálja mindazoknak, akik szeretnék megtapasztalni a karácsonyi vásárok nyüzsgését!Program

1. nap: Budapest – Regensburg – HeIligenstadt (kb. 810 km)
Utazás rövid pihenőkkel REGENSBURG-ba. A 2000 éves településen mintha megállt volna az idő a XV–XVI. század fordulóján. Az óvárosban mintegy 1400 műemlék épület található, pl.: Római torony, Hercegi udvar, Híd-torony, Szt. Péter dóm, Püspöki palota, régi városháza stb. A belvárosi séta után egy kis szabadidő, majd továbbutazás Heiligenstadtba. Vacsora, szállás.

2. nap: Bamberg – Nürnberg (kb. 150 km)
Reggeli után utazás BAMBERG-be, Felső-Frankföld legszebb városába. Német területen a középkori városok ékszere címmel is illetik a települést. Belvárosi séta a nevezetességek felfedezésével (Kaiserdom, Szt. Márk-híd, “Kis-Velence” stb.). A nap hátralévő részét NÜRNBERG-ben töltjük. Ismerkedés a több, mint 500 éves hagyományokkal rendelkező vásári forgataggal és a fantasztikus óvárossal. A Christkindlmarkt Németország leghíresebb karácsonyi vására, amelyet valószínűleg Luther Márton indított útjára. A séta során város legismertebb látnivalóit keressük fel (pl. a káprázatos Főtér, a tüskés tornyokkal díszatett Frauenkirche, városházák, Dürer-ház stb.). Vacsora, szállás Heiligenstadtban.

3. nap: Rothenburg ob der Tauber (kb. 290 km)
Irány ROTHENBURG OB DER TAUBER, amely az ország egyik legszebb középkori központja! Óvárosát 33 toronnyal erődített városfal veszi körül. A település minden köve a német múlt nagyságáról regél. Az utcák kerékküllőként futnak a piactértől a városfalakig, kapukig. A látogatók előtt teljes egészében feltárul a múlt a szűk sikátorokban, a fagerendás, színes homlokzatú házak, őrtronyok között. A nagy, karácsonyi hangulattal rendelkező városok közül is kitűnik, mert itt “egész évben Karácsony” van. A karácsonyi hangulat és szabadidő után irány Nürnberg repülőtere. Azon Utasaink, akik a rövidebb programot választották, hazautaznak repülővel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. Az autóbusszal utazók számára vacsora, szállás Heiligenstadtban.

4. nap: Passau – Budapest (kb. 810 km)
Reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel. Rövid kitérőt teszünk a bajor „Velencének” is nevezett PASSAU-ba. A három folyó találkozásánál épült várost Humboldt a világ hét legszebb városa között említette. Tucatnyi temploma, régi épületei közül a bencés apácák kolostora a legfontosabb, hiszen itt található Szent István király felesége, első királynénk, Gizella nyughelye. (A templom látogatása szertartás függvénye!) A séta során az ódon utcákat járva érintjük a főbb látnivalókat. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

A változtatás jogát fenntartjuk!Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal oda-vissza
- baleset-,betegség- és poggyász biztosítást
- 3*-os szállodai szállást
- idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
- az útlemondási biztosítást
- belépők és fülhallgató árát : kb. 15 EUR

 

Lehetőség van hazafelé repülős utazásra! (oda busszal - vissza repülővel)
Időtartam: 2018.14-16.
Részvételi díj: 99.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 29.000 Ft/fő
Egyágyas felár 11.000 Ft/fő 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
13 370 utazás 616 680 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak