Körutazások melléklet főoldal

A karintiai tavaktól a Grossglocknerig

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228070
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Wörther See, Heiligenblut, Villach

Szállás / program részletes leírása



Páratlan panoráma útvonalak, várak és kastélyokMauterndorf, Malta-völgy, Heiligenblut, Ossiacher-tó, Strassburg, Hochosterwitz...5 nap / 4 éjszaka

1. nap:
Szeged – Budapest – Győr - Szombathely - Klagenfurt – Maria Wörth (600 km) Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapesten, Budapest-Győr-Szombathely-Búcsú határátkelőn keresztül utazunk tovább a Graz–Klagenfurt–Wörthi-tó–Spittal útvonalon. Útközben pihenőt tartunk Klagenfurtban, autóbuszos városnézés a belvárosban majd körbeutazzuk „villámgyorsan” a világot, mikor megnézzük a Minimundust, Európa hírneves építményeit 1:25-szörös méretarányban. A Wörthi-tó déli partján az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetet, annak két zarándoktemplomát csodáljuk meg. Megfelelő időjárás esetén lifttel felemelkedhetünk a Pyramidenkogelre 905 m magasságba, ahonnan élvezhetjük a páratlan kilátást a tórendszerre és a környezőhegyekre. És az élmény fokozható! A Pyramidenkogel magaslataiból pillanatok alatt csúszdán érkezhetünk a kiindulási pontunkra. Szállásunk 4 éjszakán át a Millstatti-tó környékén lesz.

2. nap:
Malta völgy, Mauterndorf kastélya és Gmünd, Millstatt (130 km) Reggeli után Ausztria egyik legszebb alpesi zuhatagába, a „zuhanó vízesések völgyébe”, a Málta-folyó völgyébe vezet utunk. A kétezer méter körüli magasságban lévő völgyzáró gáttal elválasztott tóval, élménykiállítással és egy rövid 4D mozifilmmel ismerkedünk, lehetőség van közelebbről megszemlélni szakvezetővel a vízi erőművet is (min. 15 fő esetén). Útközben két vízesést is megcsodálunk közelről, séta keretében élvezzük a természet nyújtotta szép látnivalókat. Tovább utazva Mauterndorf kastélyához vezet utunk: a város felett magasodó középkori vár mai is „élő” múzeum! Utunkat folytatva felkeressük Gmünd városkát, amely városkapuival, gyönyörű tereivel, a Londron-kastéllyal hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Lehetőség van Európa első privát magántulajdonban lévő Porsche múzeumának a megtekintésére (1950-ig itt készültek a legendás 365-ös modellek, láthatjuk Rommel sivatagi autóját stb.). Utunkat a Millstatti-tó felé folytatjuk, a tóvidék kulturális centrumát, Millstatt városát keressük fel az egykori bencés apátsággal. A vacsora előtt ízletes schnaps kóstolón veszünk részt (felár ellenében). Estére szálláshelyünkre érkezünk.

3. nap:
A Grossglockner, Heiligenblut és a Ferenc József magaslat (220 km) Ezen a napon reggel a híres Grossglockner útra indulunk, mely fogalom az autós turisták és hegymászók körében. Útközben festői völgyek, vízesések kísérik utunkat, megismerkedünk többek között az Alpok élővilágával: a változatos alpesi virágokkal, geológiájával egy interaktív, különleges kiállítás keretében. Európa egyik leglátványosabb alpesi útján fotószüneteket tartva a legszebb helyeken jutunk fel 2000-3000 m magas hegyek között a Ferenc József magaslatra (2369 m), ahonnan szép időben a Grossglockner felejthetetlen látványt nyújt. Ismerkedünk a mormotákkal, akár még meg is etethetjük, simogathatjuk őket. Jó idő esetén, a magaslaton bekukkantunk a megfigyelő állomásra. Fakultatívajánlatunk: gleccservonattal mehetünk le a magaslatról a Pasterce-gleccser közelébe (vonatjegy!), és egy kis gyaloglás után ráléphetünk akár a gleccserre is. Hazafelé tartva kellemes séta keretében közelről is megismerkedünk a 130 m magasról lezúduló Jungfernsprung-vízeséssel. Utunk következő állomása Heiligenblut, ahova megérkezve ismerkedünk a 3000 m magas hegységek karéjában fekvő városkával, a városka ékességével, a Szent Vince templommal (templomban egy üvegcsében őrzik Krisztus vérét – innen a városka neve) és a kertben meghúzódó a hegymászók temetőjével. Tovább utazva rövid megállást teszünk Iselsberg üdülőfaluban, ahonnan szép idő esetén pompás rálátás nyílik a környező hegyekre, a Lienzer Dolomitokra és Lienz városára. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap:
Ossiacher-tó hajóval és libegőről! Gurk, Friesach (240 km) Megreggelizünk, majd Karintia harmadik legnagyobb tava, az Ossiacher-tó felé indulunk. A tavat délen 1000 m-es hegyek választják el a Wörthi-tótól. Fakultatívajánlatunk: a tó partjáról indulva Gerlitzen téli sírégióba, mintegy 2000 méter magasra jutunk fel, gyönyörködve a tó és a környező hegyek látványában (Felvonójegy! Aki nem vesz részt a fakultatív programon, a tóparton lesz lehetősége sétálni, beülni egy kávéra.) Visszatérünk a tópartra, majd buszunkat hajóra cseréljük és a festői Ossiach tavon hajózunk a gyönyörű „Gerlitzeni-Alpok árnyékában”. (aki nem hajózik, busszal érkezik a kikötőbe). Ossiach, a tó déli partjának egyetlen településének egykori bencés apátsága ma szívesen felkeresett templom, melyhez a Karl May készítette ablakok is hozzájárulnak. Az egykori székhelyen, a ma is középkori hangulatot árasztó Friesach felé vesszük utunkat, ahol a helyi ezüstből verték a nálunk is használatos frisachi pfenniget. Felsétálunk a nyári színházi játékoknak otthont adó várba, ahol egy frissítő italra meg is pihenhetünk, és madártávlatból csodálva a kis városkát. Tovább utazva a gurki XII. századi Benedek-rendi dómot keressük fel, mely a melki apátság méltó párja még ma is használatban lévő XV. századi böjti kendőjével. Szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap:
Villach-Villacher Alpesnstrasse-Hochosterwitz kastélya-Szombathely-Győr-Budapest–Szeged (620 km) Reggeli után a Villacher Alpok panoráma útján ellátogatunk a csodálatos villachi alpesi útra, melynek szebb kilátást mutató pontján megállunk gyönyörködni. Június közepétől augusztus közepéig (időjárás függvényében) látogatást teszünk az alpesi kertben, majd Villach házi hegyére, a Dobratschra kapaszkodunk fel autóbuszunkkal. Alább ereszkedve a Dráva-parti Villach belvárosában sétálunk: városháza, Szent Jakab templom, főtér és láthatjuk a Dráva-folyó vízszintjét mutató árvízjelöléseket is. Rövid szabadidőt követően utunk utolsó programjához, a Hochosterwitz-várkastélyhoz igyekszünk, melynek 14 kapus erődrendszere ma már gyalogosan és felvonóval is bevehető (felvonójegy!)! A késő délutáni órákban utazunk hazafelé Szombathely-Győr útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd tovább utazás Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak