Körutazások melléklet főoldal

A Loire menti kastélyok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 239388
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Blois, Tours, Párizs, Chartres, Chambord

Szállás / program részletes leírása



Franciaország és Európa egyik legjelesebb időszakát mesélik el a Loire-völgyi kastélyok, melyek a reneszánsz stílus és a felvilágosodás élő hagyatékai. A Párizstól néhány órányi autóútra található Loire vidéke a középkor óta fontos kereskedelmi és oktatási központ volt. Gazdag erdei, termőföldje miatt királyok, hercegek és főurak helyezték ide állandó vagy nyári rezidenciájukat, néhány kastély már évszázadok óta ugyanannak a családnak a tulajdonát képezi. Olyan híres és nagy hatással bíró személyek hagytak itt nyomot, mint a francia uralkodók, Szent Márton püspök, Leonardo da Vinci vagy Descartes és Balzac. A korszak építészeti gazdagságát pedig tökéletesen illusztrálják az impozáns erődök és a reneszánsz emlékeket őrző kastélyok, melyek közül felkeressük Blois, Tours és Amboise városait, Chambord és Chenonceau kastélyait. Ráadásul meglátogatjuk a chartres-i katedrálist, a francia gótikus építészet egyik kiemelkedő alkotását, illetve a középkori Chinon városát és a világörökségi Fontevraud-i Királyi Apátságot.

Az út kiemelt értékei:

  • Négy teljes nap a kedvező menetrendnek köszönhetően
  • Szállás jó minőségű középkategóriás, városközponti szállodákban
  • Tartalmas, látnivalókban gazdag út a legszebb Loire menti kastélyokkal és világörökségi helyszínekkel
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt


Programok:


október 13. csütörtök
Elutazás Budapestről közvetlen Air France járattal Párizsba (6:00-8:25). Érkezés után buszra szállunk, és elindulunk a Loire völgye felé. Útközben pihenőt tartunk Chartres-ban, ahol elsétálunk a francia gótikus építészet egyik kiemelkedő alkotásához, a szinte teljes egészében eredeti állapotában fennmaradt katedrálishoz. Délután Tours-ba érkezünk és a szállás elfoglalása után sétálunk a fagerendás házakkal tűzdelt középkori városrészben, és ellátogatunk Szent Márton püspök sírja fölé épült bazilikához.
Szállás: Best Western Plus Artist Hotel****.

október 14. péntek
Reggeli, majd szabad program Tours további felfedezésére egyénileg vagy egész napos fakultatív kirándulás Chinonba és a Fontevraud-i Királyi Apátságba (80 Euró/fő, helyszínen fizetendő).
Elsőként a bájos, középkori Chinonba látogatunk, mely a Vienne folyó partján, a történelmi Anjou régióban épült. A mélyen gyökerező történelem és a gazdag kultúra lépten-nyomon ránk köszön a szűk, macskaköves utcákon - ahol kávézók, boltok, galériák sorakoznak - és a meredek várfalak között, ahol II. Henrik fia, Oroszlánszívű Richárd született. Szabadidő során egyéni látogatási lehetőség a várban.
A délután már a Vienne és a Loire folyók találkozásánál ér bennünket, ahol az egyik legnagyobb épen maradt középkori emléket, a Fontevraud-i Királyi Apátságot ismerjük meg. Az évszázadok során befolyásos családok, uralkodók gyermekei is nevelkedtek a falak között, ahol megalakult a világ első kettős kolostora: külön épületekben női és férfi szerzetesrendek is működtek. Fontevraud-ban halt meg és temették férje (II. Henrik) és fia (Oroszlánszívű Richárd) mellé a kor egyik legbefolyásosabb királynéját, Aquitániai Eleonórát, aki gazdag adományaival támogatta a kolostor-együttes virágzását. A királyi apátság 2000-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára. Látogatásunk során felkeressük többek között az apátsági templomot, a kerengőket, a konyhákat, az ebédlőt és a kerteket, melyek révén páratlan bepillantást nyerhetünk a 12-18. századi szerzetesi életbe.
Szállás Tours-ban.

október 15. szombat
Reggeli után a Loire völgyének egyik leglátogatottabb kastélyával kezdjük a napot, a Château de Chenonceau-val, amely nem közvetlenül a Loire, hanem annak egyik mellékfolyója, a Cher partján fekszik. A „Hat hölgy kastélyának” is nevezett épület egyedülálló a maga nemében: a középkortól kezdve évszázadokon keresztül alakították, formálták saját képükre, az adott kor ízlésének megfelelően a kastély úrnői. Itt hagyta kézjegyét többek között  II. Henrik kegyence, Diane de Poitier, a nagy befolyással bíró Medici Katalin és a felvilágosodás fontos szereplője, Louise Dupin is. Délután továbbutazunk kelet felé, és megállunk Amboise városában. A Loire folyó két partján elterülő település jelentős történelmi események helyszíne volt, és itt látta vendégül néhány évre I. Ferenc király Leonardo da Vincit, akit kérésére itt is temették el: sírja a vár kápolnájában található. Sétát teszünk az óváros középkori utcáin és felkeressük a város fölé magasodó palotát is.
Szállás Blois-ban: Ibis Hotel Centre Château***.

október 16. vasárnap
Reggel kijelentkezés a szállodából, majd Blois-val, a Loire vidékének kapujával ismerkedünk. A város a 15. és a 17. század között a francia udvar egyik székhelyeként kiemelkedő jelentőségű volt, és középkori jellegét máig megőrizte. Sétálunk a középkori városközpontban, majd  felkeressük a 12. században épült várat (Château Royal de Blois). Továbbutazunk Chambord-ba utazunk, ahol a Château de Chambord-t, I. Ferenc reneszánsz kastélyát látogatjuk meg. A 16. században épült palota a legnagyobb ilyen épület a Loire mentén. Egyes történészek szerint Leonardo da Vinci is részt vett a pompás kastély tervezésében.
Érkezés a repülőtérre a kora esti órákban, hazautazás az Air France közvetlen járatával (21:35-23:45).
 

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
  • Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)
  • Három éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
  • Reggeli
  • Utazás különbusszal a program szerint
  • Kastélybelépők a program szerint
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • Javasolt szervizdíj: 10 Euró/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
  • Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)
  • Három éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
  • Reggeli
  • Utazás különbusszal a program szerint
  • Kastélybelépők a program szerint
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt


Külön fizetendő:
  • Javasolt szervizdíj: 10 Euró/fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak