Körutazások melléklet főoldal

Bordeaux, Toulouse, Carcassonne, Airbus

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 239476
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Bordeaux, Arcachon, Saint Émilion, Toulouse, Albi

Szállás / program részletes leírása



Franciaország déli régiói a gasztronómiai különlegességek és ízletes borok mellett izgalmas történelmi látnivalókkal és varázslatos tájakkal várják az ide látogatókat. Újdonságnak számító utunk során ellátogatunk Bordeaux-ba, mely a környező, gazdagon termő vidékeknek köszönhetően elsősorban a bor fővárosaként ismert, de természetesen sétát teszünk a városközpont 18. századi, UNESCO-védettség alatt álló épületei között is. A környék számtalan izgalmas látnivalója közül felkeressük a bájos, középkori emlékekben gazdag Saint Émiliont és kirándulást teszünk az osztrigatelepeiről és homokdűnéjéről híres Arcachonban is.

Következő felfedezésre váró régió Occitanie, amelyet „Kis-Franciaországként” is emlegetnek, köszönhetően gazdag természeti kincseinek és kulturális örökségeinek: délen magas hegycsúcsok, északon lankás domboldalak, keleten a tenger határolja, a középkori hangulatos kisvárosok pedig szépen megférnek, a régió lüktető fővárosa mellett. A középkorban már egyetemi városként ismert Toulouse a mai napig gazdag kulturális élettel büszkélkedhet, de a modern kor vívmányait is felfedezhetjük pl. az Aeroscopia Múzeumban és a mellett létesült Airbus-gyárban.

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás közvetlen repülőjáratokkal
  • Szállás jó minőségű középkategóriás, városközponti szállodákban
  • Tartalmas, látnivalókban gazdag út két dél-francia régió ötvözésével
  • Látogatás a toulouse-i Airbus-gyárban és a carcassonne-i erődben
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
     

Programok:

május 30., szombat
Elutazás Budapestről közvetlen Wizz Air járattal Bordeaux-ba (6:15-8:50). Buszra szállunk, majd az Atlanti-óceán partvidéke felé teszünk kirándulást. Arcachon környéke az osztrigatelepeiről híres. Sétálunk a kikötő környékén, osztrigát kóstolunk, majd megmásszuk Európa legmagasabb homokdűnéjét, a Dune de Pilat-t, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk az óceánra és a szárazföldet borító erdőkre. Délután visszautazunk Bordeaux-ba, ismerkedés a város legfontosabb látnivalóitval: Grand Théâtre, Place de la Bourse és az előtte fekvő víztükör, Girondins emlékmű, Pont de Pierre, Saint André katedrális és különálló harangtornya, a Pey Berland. Bejelentkezés a szállodába: Campanile Bordeaux Centre***.

május 31. vasárnap
Reggeli, majd szabad program Bordeaux további felfedezésére egyénileg.

Fakultatív kirándulás Saint Émilionba, borkóstolóval: 75 Euró/fő (helyben fizetendő).
Délelőtt a közeli bájos kisváros, Saint Émilion középkori utcáin sétálunk. Felkeressük a Cloître de la Collégiale-t, azaz a gótikus kolostort, az Église Monolithe-et, a sziklába vájt földalatti templomot, a Szent Háromság kápolnát és a katakombákat. Szabadidő, majd délután a közeli Pomérolba, a Saint Émilion környéki borvidékek egyikére utazunk. Az itt termő borokat az angolok a "borok királyának" nevezik, és minőségét már idestova 800 éve ellenőrzi egy választott testület. Borkóstoló után visszautazunk Bordeaux-ba, szabadidő.

június 1., hétfő
Reggeli után vonattal utazunk át Toulouse-ba (a menetidő kb. 2 óra 15 perc), majd különbusszal kirándulunk észak felé. Először a hangulatos középkori városban, Albiban sétálunk, melynek neve a történelemkönyvekből már ismert lehet (innen indult ki a 12-13. századi eretnek mozgalom). Az egykor városfallal körülvett óváros gyalogosan is könnyen bejárható: ellátogatunk a Saint Cécile székesegyházhoz, mely különös módos eltér a Franciaországban megszokott templomok látványától – teljes mértékben téglából épült. A belül gazdagon díszített épület felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. Felkeressük még a Berbie palota kertjeit, ahonnan szép kilátás nyílik az alattunk hömpölygő Tarn folyóra, majd a város legfotózottabb látnivalójához, a Pont Vieux-höz (Régi híd) sétálunk el – természetesen, szintén világörökségi helyszín. Délután már a közeli, hegyoldalra épült kisváros, Cordes-sur-Ciel macskaköves utcáit koptatjuk (feljutás csak gyalog lehetséges). Sétánk során máris a középkorba repülünk vissza: várfalak és kapuk, díszes, gótikus homlokzatok, több száz éves fagerendás házak köszönnek ránk lépten-nyomon.
Visszautazunk Toulouse-ba, majd bejelentkezés a belvárosi szállodába: Best Western Hotel Innes***.

június 2., kedd
Reggeli, majd szabad program Toulouse-ban.

Fakultatív kirándulás Carcassonne-ban és hajózás a Canal du Midin: 85 Euró/fő (helyben fizetendő).
Egész napos kirándulásunkon Franciaország legjelentősebb középkori városába utazunk. Carcasseonne vára, erődítménye már a 12. században is állt, Szép Fülöp idején kapott még jelentősebb szerepet. Hogy ma mi is meglátogathatjuk, az szinte a véletlennek köszönhető: a 19. századra már nem használták, az épületegyüttes az enyészetnek indult és már lebontásra ítélték, amikor is Prospere Mérimée, francia író, régész kezdeményezésére megmenekült, és eredeti tervek, korabeli rajzok alapján sikerült helyreállítani. Sétálunk a csaknem 50 toronnyal megerősített kettős fal mentén, felkeressük a Château Comtalt, a bárói palotát és a Saint Nazaire bazilikát, melynek első falait még román stílusban építették. Délután hajózunk a Canal du Midin, a „déli csatornán”. Építését XIV. Lajos kezdeményezte, hogy közvetlen összeköttetést teremtsen az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger között, kikerülve ezzel az ellenséges Spanyolország körül vezető hosszú utat, mely veszélyes is volt a gyakori kalóztámadások miatt. A csatorna ma elsősorban turista látványosság, Toulouse és a Földközi-tenger között teljesen hajózható.

június 3., szerda
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd városnéző sétára indulunk Toulouse-ban, a rózsaszín városban – becenevét a különösen a délelőtti és napnyugta körüli órákban napfényben fürdőző téglaépületeknek köszönheti. A román stílusban épült Saint Sernain katedrális a Santiago de Compostelába vezető zarándokút egyik legjelentősebb állmása. Innen jutunk át a gyönyörű gótikus Jakobinus kolostorba. Felkeressük még a nap minden szakában lüktető főteret, a Place de Capitole-t, majd buszra szállunk és a történelmi emlékeket hátrahagyva, Toulouse egyik legfelkapottabb látványosságához, az Airbus gyárába látogatunk – leleplezzük a világ legnagyobb utasszállítójának, az A380-asnak a titkait, bepillantunk a gyártási, összeszerelési folyamatokba, illetve a legújabb családtagról, az A350-esről is bővebb információkat kaphatunk. (A belépés feltétele érvényes személyi igazolvány vagy útlevél, melynek adatait foglaláskor kérjük megadni). A program után transzfer a repülőtérre, hazautazás a Ryanair közvetlen járatával Budapestre (16:00-18:30).
 

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Bordeaux és Toulouse-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Egy db kézipoggyász (max. 40x20x25)
  • Vonatjegy Bordeaux és Toulouse között
  • Négy éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
  • Reggeli
  • Utazás különbusszal a program szerint
  • Városnézés Arcachonban osztrigakóstolással, Bordeaux-ban, Albiban és Cordes-sur-Cielben, valamint Toulouse-ban, a szükséges belépőkkel
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • Repülőtéri illetékek: 49 000 Ft/fő
  • Javasolt szervizdíj: 5 Euró/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Bordeaux és Toulouse-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Egy db kézipoggyász (max. 40x20x25)
  • Vonatjegy Bordeaux és Toulouse között
  • Négy éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
  • Reggeli
  • Utazás különbusszal a program szerint
  • Városnézés Arcachonban osztrigakóstolással, Bordeaux-ban, Albiban és Cordes-sur-Cielben, valamint Toulouse-ban, a szükséges belépőkkel
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt


Külön fizetendő:
  • Repülőtéri illetékek: 49 000 Ft/fő
  • Javasolt szervizdíj: 5 Euró/fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak