Körutazások melléklet főoldal

Nápoly-Capri-Sorrento-Amalfi-part

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 243652
Indulás dátuma:2024.04.29. (H)
Időtartam:6 nap/5 éj
Ár:  189 900 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  195 597 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Nápoly

Szállás / program részletes leírása



1.nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon. Szlovénián átutazva a kora esti órákban érkezünk meg szállásunkra, mely Montecatini Terme hangulatos városában lesz. Világhírű gyógyvizének köszönhetően a kisvárost több százezren keresik fel évente. A több, különböző hatású gyógyforrás köré épült város mára Olaszország legnagyobb gyógy-turisztikai központja, mely az ivókúrákról híres. A város már a XVI. században büszkélkedhetett fürdőkkel, melyek közül az első és a leghíresebb a Tettuccio Terme a város főutcáján épült. Vacsora után esti séta lehetőség a hangulatos városközpontban, ahol a Piazza del Popolo szökőkútja, pálmafái, valamint üzletek, bárok és éttermek sokasága fogad.

2. nap: Nápoly-Sorrentói-félsziget
Reggeli után folytatjuk az utazásunkat dél felé. Campania tartomány fővárosába a zsúfolt, de izgalmas Nápolyba látogatunk. Városnézés Dél-Olaszország legnagyobb városában. Nápoly az ellentmondások, a szűk sikátorok és a pizza városa...A Vezúv lábánál fekvő városban gyalogos városnézésre indulunk helyi idegenvezetőnkkel, hogy felkeressük a legfontosabb nevezetességeket. Sétát teszünk a Castel Nuovo, a Királyi Palota, a San Carlo színház és a híres Galleria Umberto épületei között is. Megkóstolhatjuk az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát és egy igazi nápolyi szerencsehozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. A "corno", vagy becézett formában "curniciello" jelentése kürt, kürtöcske. A Nápoly környékén élők szerint a kürt képes megvédeni a gonosztól. Az eredete 3500 évvel nyúlik vissza, ugyanis ekkor már kürtöt akasztottak az emberek a bejárathoz, hogy megvédje őket a gonosz szellemektől. Az igazi corno kézzel készített és piros színű, ajándékba kell hogy kapjuk, magunknak nem vásárolhatjuk, viszont kiváló ajándékötlet lehet az otthoniaknak! Folytatjuk tovább utunkat a Sorrentói-félsziget irányába, ahol színpompás mediterrán növényzet, bájos kisvárosok, szédítő sziklafalak, csodálatos öblök és gyümölcstől roskadozó citromfák fogadják a látogatókat. A Sorrentói-félszigethez közeli szállásunkra az esti órákban érkezünk.

3. nap: Capri szigete-Sorrentó
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Capri szigetére. A Szirének Földjén járva ma egy felejthetetlen hajókirándulásra indulunk a Nápolyi öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, a mesés Caprira. Enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzza ide a turistákat. A kis sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Augustus császár pedig a "dolce far niente", azaz édes semmittevés szigetének nevezte Caprit, a Nápolyi-öböl kis szigetét, mely a világ egyik leglátogatottabb úticélja. Anacapri városában van egy varázslatos hely, a Villa San Michele. A villa Axel Munthe svéd orvosnak köszönhető, aki Tiberius császár egykori palotájának helyén építkezett. Az orvos öt nyáron át, napkeltétől napnyugtáig építette saját kezével villáját a szigeten élő egyszerű emberek segítségével. Káprázatos kertjéből páratlan a kilátás a Nápolyi-öbölre egy több ezer éves egyiptomi szfinx mellől, melyet állítólag maga Tiberius hozott ide a Nílus partjáról, hogy a kertjét díszítse. A szfinxnek állítólag varázsereje van… Az Axel Munthe villa megtekintése után libegőzési lehetőség a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. Szabadidőben lehetőség van sziget körüli hajókázásra, vagy látogatás egyénileg a Kék-barlanghoz. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét, a citrompálinkát és a helyi limoncellot is. Visszautazás a sorrentói kikötőbe a kora esti órákban. Rövid látogatás a sziklás partra épült város sikátorokkal tarkított hangulatos belvárosában. (Ár: 90 EUR/fő - az ár tartalmazza a transzfert a kikötőbe, a hajójegyet, a közlekedést Capri szigetén bérelt autóbuszokkal, az idegenvezetést helyi idegenvezetőve és a belépőt az Augustus kertbe)

4. nap: Kék szalag útvonal-Positano-Amalfi-Ravello
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás a Salernói-öbölbe. Vár a híres Costiera Amalfitana! A Kék-szalag-útvonalon haladunk, mely végigkígyózik a partvonal egész hosszán festői kisvárosokkal színesítve. Az élénk színekre festett házak hozzásimulnak a domboldalakhoz, miközben citrusfákkal teli kertek ereszkednek meredeken alá a tengerhez. Megálló Positano, a világ egyik legtöbbet fényképezett, elbűvölő kisvárosa felett, panoráma fotózás, majd továbbutazás a parton. Látogatás az alagutak rejtekéből előbukkanó Földközi-tenger egykori nagyhatalmában, Amalfiban. Lehetőség a Szent András Dóm megtekintése, rövid szabadidő, majd utazás a szintén a Világörökséghez tartozó festői kisvárosba Ravelloba, mely gyönyörű kerámiáiról is ismert. Ravello az Amalfi-part többi híres településével ellentétben nem a tengerparton fekszik, így egy kis kanyargós hegyi úton jutunk majd el a 350 méter magas Monte Torellóra. A várost a XII-XIII.században virágoztatta fel a Rufolo család. A Villa Rufolo buja kertjéből és mór kerengőiből fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk. Rövid szabadidő, majd visszautazás a szállásra. (Ár: 60 EUR/fő)

5. nap: Pompei-Vezúv
Búcsú a Sorrentói-félszigettől. Mai programunk első állomása Pompei, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése. A romvárosban helyi idegenvezető kíséretében járhatjuk végig az ásatásokat. (Ár: 35 EUR/fő) Az eltemetett városban megállt az idő. A Vezúv pusztításának nyomait fedezhetjük fel itt, ahol minden megtalálható, ami egy korabeli városban létezhetett. Színház, amfiteátrum, közfürdők, magánházak és bordélyok mesélnek az egykor itt élők mindennapjairól. Az elhunyt emberek hamuval betemetett körvonalai alapján gipszből kiöntött szobrok készültek. Így került rekonstruálásra és vált drámaian kézzelfoghatóvá Pompei megsemmisülése, hiszen a lenyomatok megőrizték az eltemetett emberek életének utolsó pillanatait. A megkövült alakokat, fájdalomba torzult testeket és arcokat is megtekinthetjük látogatásunk alkalmával. Látogatásunk után utazás a „Pokol kapujához”, Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére. (Jelentkezéskorelőre fizetendő, 19.900,-Ft/fő,a helyszínen már nincs lehetőség jelentkezni! Rossz idő esetén a program ára csak abban az esetben visszatéríthető, ha a park területe az időjárási viszonyok miatt lezárásra kerül!) Programunk végeztével elutazás a Chianciano Terme városában található szállodába.

6. nap: Chianciano Terme-Budapest
A kora reggeli órákban megkezdjük utazásunkat hazafelé. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK:SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG

Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli

Félpanzió: 22.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 45.000,-Ft/fő,
Sztornó biztosítás: 3% Kötelezően fizetendő audio-guide: 3.300,-Ft/fő

Jelentkezéskor fizetendő: Vezúv kráter 19.900,-Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 4.380-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 5.700-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 7.200-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Nápoly / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Amalfi-Ravello fakultatív kirándulás 60 EUR
Amalfi / Szt. András Dóm 4 EUR
Amalfi / hajókázás 15 EUR
Ravello / Villa Rufolo 8 EUR
Capri kirándulás (transzfer, hajójegy, busz, helyi idegenvezető, Augustus kert) 90 EUR
Anacapri / Libegő Monte Solaro 14 EUR
Anacapri / Axel Munthe Villa 10 EUR
Anacapri / ebéd 18/20 EUR
Capri / szigettúra hajóval 23 EUR
Pompei helyi vezetéssel 35 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! kb. 1-3 EUR/éj/fő

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD, büfé
Indulás: Budapestről, Déli pályaudvar - Koronaőr köz-től TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 5:00 Indulás: 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06.40
Balatonlelle-Marche 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak