Körutazások melléklet főoldal

Andalúzia - üdülés csillagtúrákkal, pihenéssel 2022

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 332394
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Spanyolország, Spanyolország
Város: Granada, Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Sevilla

Szállás / program részletes leírása



A program tervezett útvonala:

1. nap:
Budapest – Malaga borkóstolóval és Torremolinos vagy Benalmadena (20 km)Elutazás menetrendtől függően Malagába (átszállás lehetősége). A repülőtérről papagájok között, pálmafák árnyékában (Malaga park) Malaga központjába érke­zünk. Láthatjuk a városháza épü­letét és a Gibralfaro fölénk maga­sodó váregyüttesét. Megállunk a Plaza de Merced téren, Picasso szülőházánál majd gyalogos sétánk során betekintünk az óvárosban a La Manquita lenyűgöző szépségű katedrálisba. Sétálunk a mindig pezsgő sétálóutcáján… Fakulta­tív ajánlatunk: kóstolja meg a finomabbnál-finomabb spanyol borokat, köztük a messze földön híres malagai mazsola bort. Le­hetőségünk nyílik igazi autentikus környezetben kóstolni az „isteni ne­dűt”, miközben tapas falatok­kal, ibériai sonkával, szalámival, olívabogyóval, sajttal, kényeztetjük magunkat. (ezen programrész a repülőmenetrend függvényében az utolsó napon is megvalósulhat). A városnézésünket követően transzfer a közeli Torre­molinosba/Benalmadenába, ahol 5/6 éjszakán keresztül a szállásunk lesz, vacsorával. Délután közös séta a homokos tengerpart mentén több kilométer hosszan elterülő üdülő­városban. Esti programként átsé­tálhat a szomszédos Benalmádena elegáns kikötőjébe, amely az éjsza­kai élet központja is.

2. nap:
Sevilla vagy pihenés (440 km)Szabadidő az üdülőhelyen. Fakul­tatív ajánlatunk: A mai napot Spa­nyolország legszínpompásabb és legforróbb városának felfedezésére szánjuk. Tartson velünk Andalúzia fővárosába, a Guadalquivir folyó partján fekvő Sevillába! Bejárjuk mesés szépségű óvárosának, a Santa Cruz negyednek szűk kis ut­cáit, majd meglátogatjuk a spanyol uralkodók által a XIII. és XVI. század között épített királyi palotát, az Al­cázart (előre jelezni), melynek mudéjar stílusú régebbi része még teljesen a mór időket idézi, hatalmas kertjében pedig a legnagyobb nyári hőség­ben is kellemes sétát tehetünk. A város másik fő műemléke a ka­tedrális, mely a világ legnagyobb gótikus székesegyháza. A templom leggazdagabban díszített részei a több mint 1000 alakot felvonultató aranyozott oltárkép, valamint a főol­tárral szemben található zárt kórus hatalmas barokk orgonájával, de itt található Kolombusz Kristóf sírem­léke is. Az egykori arab mecsetet ugyan a spanyolok lebontották, de megőrizték és harangtoronnyá ala­kították át annak XII. században épí­tett minaretjét, mely az akkori Euró­pa legmagasabb épülete volt. Ez a torony a csaknem 100 méter magas Giralda, mely ma Sevilla szimbólu­ma, és egyben legjobb kilátóhelye. Szabadidő étkezésre és vásárlásra, majd visszaindulunk tengerparti szálláshelyünkre.

3. nap:
Córdoba vagy pihenés (360 km)Szabadidő az üdülőhelyen. Fakul­tatív ajánlatunk: Córdobába indu­lunk, a középkori mór kézművesség és kultúra központjába. Andalúziá­nak ez a városa őrizte meg legjob­ban az arab idők hangulatát, ahol az óváros sikátorainak útvesztőiben ma is szinte Észak-Afrikában érez­hetjük magunkat. Córdoba fő látvá­nyossága a VIII. és X. század között épült hatalmas mecset, melyet a spanyolok a XVI. században székes­egyházzá alakítottak át. A Mezquita körül elterülő óvárost bebarangolva útba ejtjük a zsidónegyed egyet­len kis fennmaradt zsinagógáját, az itt született római Senecának a középkori városfalon kívül található szobrát, valamint a leghangulato­sabb sikátort, a Virágok utcácskáját is. Az arab kézműipar hagyománya ma is él a városban. Különösen a híres „kordován” bőrből készült árukat érdemes szemügyre venni szabadidőnkben, ha igazi andalúz emléket szeretnénk hazavinni Cór­dobából.

4. nap:
Gibraltár és Ronda vagy pihenés (350 km)Szabadidő az üdülőhelyen. Fakul­tatív ajánlatunk: Gibraltári kirán­dulásra hívjuk, a brit fennhatóság alá tartozó „Sziklához” (érvényes útiokmány szükséges!). A Costa del Sol (Napos Part) látványos autópá­lyája elegáns üdülővárosok, luxus lakóparkok és golfpályák mentén halad nyugat felé. Gibraltárba érve helyi minibuszokra szállunk át, me­lyek egy kb. másfél órás kirándulás során elvisznek minket a félsziget legérdekesebb helyeire. A városon keresztül eljutunk Gibraltár legdé­lebbi pontjára, ahonnan jó időben látszanak Afrika partjai. Felkeres­sük a Szent Mihály-cseppkőbarlan­got, és megismerkedünk Gibraltár leghíresebb lakóival, a hegyoldal­ban szabadon élő majmokkal. A buszos kirándulás után szabadidő a hangulatos, multikulturális vá­roska felfedezéséhez, melynek szí­nes sétálóutcáján egymást érik a vámmentes árukat kínáló üzletek. A visszaúton eltávolodunk a ten­gerparttól, és kanyargós hegyi utakon felkeressük Andalúzia leg­lenyűgözőbb fekvésű városát, Ron­dát. A település a Guadalevin nevű folyócska által kivájt 200 m mély, függőleges falú szurdok két oldalá­ra épült, mely felett egy XVIII. száza­di híd ível át. Az óváros az andalúz fehér falvak szép példája, melynek sikátoraiban mintha évszázadokkal ezelőtt megállt volna az idő, és még katolikus temploma is a mór idő­ket idézi. A tengerparton egy rövid megálló erejéig útba ejtjük még a Costa del Sol legelegánsabb üdü­lőhelyének, Marbellának jachtkikö­tőjét, mely a spanyol hírességek és milliomosok kedvelt találkozóhelye.

5. nap:
Egész napos pihenés a tengerparton (június végi, szeptemberi csoportunk esetében!)A mai napunkat a teljes kikapcsoló­dás és feltöltődés jegyében töltjük. Egész nap kedvére pihenhet, stran­dolhat az üdülőhelyen kötöttség nélkül. 6.(5.) nap: Granada vagy pihenés (280 km)Egész nap pihenhet, strandolhat az üdülőhelyen. Fakultatív aján­latunk: Jöjjön velünk Granadába, a csaknem 8 évszázados ibériai mór uralom utolsó fellegvárába! Városnéző sétánkat a domboldalra épült hangulatos Albaicín óváros­ban kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az alsóvárosra és az Alhambra épületegyüttesére. Útba ejtjük a XIII. századi karavánszeráj épületét és az arab világot idéző bazárt is, majd meglátogatjuk a város csodálatos katedrálisát. Sza­badidő vásárlásra, étkezésre. Külön fakultatív ajánlatunk Granadában az Alhambra meglátogatása, mely a középkori mór palotaépítészet legszebb fennmaradt emléke az egész világon. Az Alhambrát és a hozzá tartozó kerteket, a Generali­fét idegenvezetőnk kíséretében ismerhetik meg (a 2020-as szabályozás értelmében a belépőjegyet csak 2 hónappal a csoport látogatása előtt tudja irodánk névre szólóan megvásárolni, így ezen foglalását csak ekkor tudjuk visszaigazolni). A késő délutáni órákban érkezünk vissza szálláshe­lyünkre.7. (6.) nap: Malaga – BudapestReggeli után menetrendtől függő­en szabadidő, transzfer a malagai repülőtérre. Menetrendszerinti re­pülőjárattal utazunk Budapestre (átszállás lehetősége).Programunkat minden esetben kedvelt és nagy népszerűségnek örvendő idegenvezetőnk, Tóth-Deme Zsuzsanna vezeti. Az 5. nap programja csak a június végi és szeptemberi időpontok eseteben valósul meg!x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint
- Útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 509 utazás 330 467 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak