Körutazások melléklet főoldal

Srí Lanka nagykörutazás - Maldív-szigetek nyaralással 2023

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 392762
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Sri Lanka, Maldív-szigetek
Város: Körutazás Sri Lankán

Szállás / program részletes leírása



A program várható útvonala:

1. nap:
Budapestről repülővel Sri LankáraUtazás Budapestről átszállással Sri Lankára. Éjszaka a repülőn fedélzeti ellátással és szolgáltatásokkal.

2. nap:
Colombo és Negambo lagúnái hajóvalÉrkezés Sri Lanka fővárosába, Colomboba. Transzfer a reptérről a közeli tengerparti üdülővárosba Negomboba. Szállás elfoglalása, majd a szálloda szolgáltatásainak és környezetének felfedezése, pihenés. Ismerkedés a festői kisvárossal Negomboval. A portugál, a holland és a brit gyarmati idők mind rányomták bélyegüket a város arculatára, hangulatára. Látogatás a halpiacon, majd a holland erőd és a Szűz Mária templom megtekintése vár bennünket. Hajókázunk a hollandok által épített csatornákon a folyótorkolat lagúnái között és közben bepillantást nyerhetünk az ott élők mindennapi életébe. Ezt követően pedig a mangrove szigetek élővilágával - főleg a növényekkel és a madarakkal – ismerkedünk. Szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap:
Dambulla barlangtemploma és Sigiriya fellegváraReggelit követően Negomboból a dzsungellel borított zöld sziget belsejébe, az emblematikus Sigiriyába tartunk. Útközben Dambulla barlangtemplomában hatalmas Buddha szobor kollekció mellett a buddhista életfilozófiával és a mitológiával ismerkedünk. A hely szelleméhez hozzásegítenek bennünket az i.e.1. századi színes barlangfestmények. Már feltűnik a közeli Sigiriya szikla, mely egy hatalmas fekvő oroszlánt formáz. Annak tetejére építtette fel Kashyapa király, többszintes kertek fölé a káprázatos fellegvárát. Felfelé menet a barlangban lányok életnagyságú színes freskóit csodáljuk meg, amelyek valószínűleg az udvari táncosnőket vagy ágyasokat ábrázolják. A palotakomplexum megtekintése után a délutáni órákban szálláshelyünkre érkezünk.

4. nap:
Sri Lanka egykori fővárosa: Polonnaruwa és Kaudulla Nemzeti Parkban találkozás az elefánt kolóniákkalReggeli után Sri Lanka középkori fővárosával, az UNESCO kulturális világörökségének részét képező Polonnaruwával ismerkedünk. A csodálatos antik várost még az ie. 2. században alapították, fénykorát pedig a 11-13. században élte. Ezidőben a sinhalai uralkodók egy hatalmas víztározót építtettek, melynek köszönhetően virágzó agrár-gazdasága önellátóvá tette Sri Lankát. Szabadidő a városban, ebéd lehetősége (helyszínen fizetendő) a városban, majd fakultatív programot ajánlunk: a mai napi programunk legérdekesebb részével folytatjuk a túránkat! Dzsippekkel látogatást teszünk több száz elefánt kolónia találkozási helyszínén a Kaudulla Nemzeti Parkban. Igazán rendkívüli látvány Sri Lankán az elefánt kolóniák találkozója, amikor a száraz évszakban több száz vadon élő elefánt gyűlik össze a visszavonuló vizeken. Ázsia legnagyobb ilyen gyülekező helye van itt a Minneriya/Kaudulla Nemzeti Park területén, ahol számtalan elefánt családokból álló kisebb-nagyobb csordákat lehet látni végig az északkeleti rónákon. Lenyűgöző élmények után visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap:
A fűszer- és gyógynövénykert ezotériája | Srí Lanka szent helye: Kandy buddha templom együtteseSigiriyából a buddhista szent helyre Kandy felé tartunk. Útközben látogatást teszünk a helyi konyha ízvilágát adó fűszer- és gyógynövénykertben, ahol a fűszereket és a legismertebb gyógy- és fűszernövényeket (fahéj, vanília, bors, szegfűszeg stb.) fedezhetjük fel természetes élőhelyükön. Utána a nagy hagyományra visszatekintő ayurvéda gyógyászat tanulói mutatják be a különféle gyógynövények alkalmazását. Betekintést kapunk az ezotéria világába, melyet követően rövid masszázs bemutatót tartanak csoportunknak. Sri Lanka legfontosabb kulturális és vallási központjába, Kandy városába érkezünk. Méltán került fel az UNESCO Kulturális Világörökségei közé, egyrészt a gyarmati időkből származó épületei, másrészt lenyűgöző templom együttese révén. Buddha szent ereklyéjének (Buddha foga) köszönhetően fontos zarándokhely, amely nemcsak a szigetről, de más országokból is rengeteg zarándokot vonz. Kandy központjában, a Kandy-tó partján sétálva érkezünk a színes virág-, gyümölcs- és zöldség-piacra továbbá a gyönyörű Buddha Foga Templomhoz. Szabadidő a piacon, a város közelében látogatást teszünk a csodálatos Peradeniya Royal Botanikus kertben és a Drágakő Múzeumban. Útközben gyönyörű kilátás nyílik a városra a környező dombokról. Szálláshelyünkre térünk.

6. nap:
Zöldellő teaültetvények mentén Nuwara Eliya és a város híres Ceylon teája!Kandyből Nuwara Eliyaba, a „Kis Angliának” is nevezett brit hangulatú hegyvidéki településre igyekszünk. Útközben a hegyi szerpentinen közel 1400 métert emelkedünk, miközben gyönyörű tájak látványában gyönyörködünk! Víztározók mellett, frissen zöldellő teaültetvényeken halad keresztül utunk és érkezünk a tudor stílusú hotelekkel és épületekkel, szép kertekkel tarkított településre. Nuwara Eliya városában készítik a legjobb Orange Pekoe Ceylon teát! Kóstolóval egybekötött látogatást teszünk egy helyi teaültetvényen és teagyárban, ahol a teakészítés minden mozzanatát megismerhetjük a szürettől a csomagolásig.

7. nap:
Yala Nemzeti Park sokszínű élővilágaA sziget délkeleti sarkára utazunk a Yala Nemzeti Parkba, ahol a rendkívül változatos domborzat és növényvilág kápráztat el bennünket. A tengerparti strandokhoz közeli zöld síkságokat édesvizű tavak teszik változatossá, a parttól távolabbi részeket pedig dzsungelek teszik vadregényessé, melyet kiemelkedő sziklaszirtek tarkítanak. Ha szerencsénk van, találkozhatunk leopárdokkal, akik előszeretettel tanyáznak ezen kiemelkedő sziklakerteken. Sri Lanka ezen déli részén él a leggazdagabb állat és madár állománya: elefántok, bivalyok, medvék, lajhárok, krokodilok, majmok, gyurgyalagok, sasok és megannyi más vadállat, melyek közül bármikor szembe jöhet velünk a park valamely „lakója”. Szálláshelyünkre vacsoraidőre érkezünk.

8. nap:
Galle és Unawatuna homokos tengerpartjaReggelinket elfogyasztva a sziget déli peremén utazunk Galleba, ahol meglátogatjuk az egykoron portugál telepesek által épített 16. századbeli erődöt, melyet később a hollandok elfoglaltak. Belvárosát már a hollandok formálták, mely hűen őrzi a flamand építészet jegyeit: sétálunk a régi kórház épülete, a templom és számos kis üzletet között, ahol szuvenír vásárlási lehetőség várja csoportunkat. A délután folyamán megmártózhatunk az Indiai-óceán hűsítő hullámaiban a Jungle Beacen. Gyönyörködünk a naplementében, majd szálláshelyünkre térünk.

9. nap:
Unawatuna teknős rezervátuma és pihenés a tengerparton, majd utazás Colombo fővárosbaReggelinket követően a jól megérdemelt pihenésünket töltjük a tengerparton. Fakultatív látogatást tehetünk a közeli teknős rezervátumban, ahol nagy élmény látni (időszak függően), ahogyan a picike teknősök első nagy útjukat megtéve érkeznek az óceán első hullámaiba. Délutáni indulásig pihenés a tengerparton, majd autóbusszal Colombo repülőterére érkezünk. Éjszakai indulással, átszállással utazunk hazafelé. Éjszaka a repülőn fedélzeti ellátással és szolgáltatásokkal. Hosszabbítás lehetőségét ajánljuk utasainknak a Maldív-szigetek North Male Atoll szigetén paradicsomi környezetben. (Igény szerinti időtartamra van lehetősége Utasainknak a hosszabításra egyéni repülőjegy foglalás alapján)

10. nap:
Érkezés BudapestreReggeli / délelőtti érkezés repülőmenetrend függvényében Budapestre.HOSSZABÍTÁS LEHETŐSÉGE MALDÍV-SZIGETEK PARADICSOMÁBANHOTEL BANDOS ISLAND 4* villájában, North Male Atoll szigetenA Bandos üdülőhely egy gyönyörű privát szálloda sziget, 8 km-re a fővárostól, Malétól. A Bandos Resort ideális helyen, az Észak-Malé-atoll területén található, mindössze 10 perces motorcsónakútra Malé nemzetközi repülőterétől, amely 7 km-re található. A Bandos Maldives tágas szobái a kertre vagy a partra néznek. Vízisport-központ és búváriskola is rendelkezésre áll. A szálloda többféle étkezési lehetőséget kínál. Ingyenes Wi-Fi-hozzáférés biztosított. A Bandos szobáit és villáit a természet szépsége veszi körül, némelyik magas nádtetővel vagy fa dekorációval rendelkezik. Síkképernyős kábel-TV áll rendelkezésre. Tea- és kávéfőző, valamint minibár is biztosított a szobákban, villákban. Néhány szobában külön nappali vagy szabadtéri pezsgőfürdő található (felár ellenében).A medence partján bár várja a pihanni vágyókat, az üdülőhely gyógyfürdőjében pedig szépségápolási és masszázskezelések állnak rendelkezésre. A Club House számos fitnesztevékenységet kínál, beleértve az edzőtermet, az aerobikot, a tollaslabdát, a teniszpályákat, a squash-t és az asztaliteniszezést. A Kokko Club bébiszitter szolgáltatásokat, valamint számos programot kínál a kicsiknek. A The Grill Bar lédús steakeket, ropogós csirkeszárnyakat és finom halakat, a Sea Breeze Café pedig nyugati és nemzetközi ételeket kínál a tenger mellett. A Gallery étteremben svédasztalos ételek széles választékát kóstolhatja meg. A Huvan és a Sand Bar kellemes trópusi környezetet kínál a koktélok és az élő szórakoztató műsorok elfogyasztásához. Reggelire kínai ételek is rendelkezésre állnak. Az Umi Yaki étterem japán teppanyaki ételeket szolgál fel. Az utazók különösen kedvelik a Bandos Maldives szigetet, melyet a Booking nemzetközi szállodaértékelő és minősítő weboldalon 8,7-re értékelték.A hosszabbítás ára: Árak rövidesen.Repülőmenetrend: Az egyéni igényekhez alkalmazkodó egyéni repülőjegyfoglalás alapján.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Útlemondási biztosítás
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak