Körutazások melléklet főoldal

Isztambul - Ankara-Kappadókia - Antalya - körutazás 8 nap / 7 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 486130
Indulás dátuma:2024.09.29. (V)
Időtartam:8 nap/7 éj
Ár:  219 990 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  219 990 Ft / fő
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:5*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Törökország
Város: Isztambul, Antalya, Pamukkale

Szállás / program részletes leírása1. NAP | Érkezés Törökországba
Repülés Budapestről Törökországba, Isztambulba átszállással. Kollégánk a repülőtéren fogadja, majd a szállodában frissítő welcome drinkkel üdvözli Önöket. Munkatársunk minden tudnivalót megoszt Önnel az előttünk álló héttel kapcsolatban. Két éjszakára szállás Isztambul környékén.

2. NAP | Hippodrom-Kék Mecset-Topkapi Palota- fakultatív Boszporusz - Egyiptomi bazár
Isztambulban, a Boszporusz büszke nagyvárosában, a Selyemút egykori utolsó állomásánál elbűvölő módon keveredik a keleti mesék és a mai kor világa. Sziluettjét titokzatos minaretek, a Boszporuszon átívelő függőhíd, az Aranyszarv-öböl opálos víztükrén úszó hajók határozzák meg. A reggeli után az egykori Hippodromhoz látogatunk el, mely gyülekezési helyként szolgált. Itt megtekintünk három ókori emléket. Emellett belépünk a káprázatos Kék Mecsetbe, melyet az iszlám világ kiemelkedő szent helyeként tartanak számon. Felkeressük a Topkapi palotát, mely évszázados méltóságában a Szeráj-csúcsról tekint le, az Aranyszarv-öböl, és a Márvány-tenger között. Falai között szultánok éltek. A szeráj ma is az egykori oszmán birodalom erejét sugározza, és kincseit őrzi. Délután fakultatív program: varázslatos hajóút a Boszporuszon. Ne szalassza el az alkalmat, hogy az izgalmas hajós kaland során mesés képek elevenedjenek meg Ön előtt! Ősidők óta a gazdagok és hatalmasok privilégiuma volt Ázsia édesvizein utazni. A két part, Európa és Ázsia között között szeli hajónk a hullámokat, míg csodálattal adózhatunk a múlt és jelen megkapó, harmonikus együtt létezésének, a ragyogás és a letisztult szépség kontrasztjának. A távolban számos festői homlokzat, impozáns erőd, mesés palota körvonalai rajzolódnak ki. Meglátogatjuk az Egyiptomi Bazárt (Fűszerpiac), ahol elbűvölnek minket a keleti színek és illatok. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP | Ankara - Anatóliai Civilizációk Múzeuma-Atatürk Mauzóleum
A reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd ezt követően Törökország fővárosába, a mintegy 5,5 millió főnyi népességű Ankarába utazunk. A függetlenségi háború után Ankara vált az újonnan megalakuló köztársaság és a modern Törökország jelképévé. Felkeressük az Anatóliai Civilizációk Múzeumát, melyben páratlan régészeti kincseket tekinthetünk meg. Következő állomásunk a Mustafa Kemal Atatürk Mauzóleum, mely az államalapító előtt tiszteleg, és egyúttal a város szimbólumaként is ismert. Szállás Ankara környékén.

4. NAP | Kappadókia: Pasabag és Zelve
Kijelentkezés a hotelből. Utazás Kappadókia felé. Pasabag, vagy másnéven a Szerzetesek Völgye az első állomásunk, ahol a Tündérkémények elképesztő látványa fogad minket. Ezeket az egyedülálló formációkat a víz és a szél ereje alakította ki, és misztikus alakzatokként emelkednek ki a földből. Tegyen egy sétát ebben az elvarázsolt mesebirodalomban, és csodálja meg a kövekbe vésett részleteket, melyeket a természet művészi keze alkotott meg! Innen egy kőhajtásnyira található Zelve történelmi falucskája. Ez a szabadtéri múzeum betekintést enged a múltba, a tufasziklákba vájt vulkanikus barlanglakások, templomok, kolostorok egy bámulatos világot tárnak fel előttünk. Fedezze fel a sziklák között labirintust formáló utakat, csodálja meg a kövekbe vésett formákat! Felkeresünk egy szőnyegkereskedést. A rengeteg szín, minta, stílus egy páratlan kézműves világot tár fel előttünk, mely a török kultúra szerves része. Szállás Kappadókiában.

5. NAP | Tündérkémények és fenséges völgyek, majd szabadidő vagy fakultatív
Kappadókia a világ egyik legizgalmasabb, leglélegzetelállítóbb tája, melynek egyedülálló képződményei a különböző méretű és formájú Tündérkémények, a különleges sziklaformációk, melyeket évezredekkel ezelőtt a vulkanikus tevékenység és erózió formált meg. Kappadókia területét festői völgyek ékesítik. A Képzelet Völgye olyan, mintha egy álomvilágba csöppennénk, a számos tündérkéménnyel, melyek közül sok állatokra emlékeztet. Egy fantasztikus helyszín a Üç Güzeller, azaz Három szépség-völgy, ahol három sziklaalakzat uralja a tájat. A Güvercinlik, azaz Galamb-völgy nevét onnan kapta, hogy itt a tufába több ezer galambodút vájtak. A nap első felében ezeket a csodákat keressük fel. Majd szabadidő vár Önre vagy tartson velünk félnapos fakultatív kirándulásra. Szállás Kappadókiában.

6. NAP | Sultanhani - Antalya
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a hotelből. Elhagyjuk Kappadókia varázslatos-időtlen világát és Sultanhaniba, a híres szeldzsuk karaván menedékhez megyünk, ahol a múlt titkai tárulnak fel előttünk. Ezt követően a festői tájat teljes mértékben meghatározó, csodálatos Taurus-hegységen keresztül visszatérünk Antalya környékére, ahol az utolsó két éjszakát töltjük. Szállás Antalya környékén.

7. NAP | Antalya - Karpuzkaldiran - vízesés
Körutazásunk végén Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. Az országba látogatók népszerűségi listáján előkelő helyet foglal el, évente több millió turista keresi fel. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a `rovátkolt” Yivli Minaretet, az óratornyot a Kalekapsi téren, és a régi városfalat. Vár ránk egy ékszer, majd egy bőrmanufaktúra is, ahol kedvező áron juthatunk a török kézművesipar remekeihez. Utóbbiban egy divatbemutatót is élvezhetünk. A nap méltó befejezését a festői Karpuzkaldiran vízesés jelenti. Szállás Antalya környékén.

8. NAP | Hazautazás Magyarországra
Reggeli a hotelben. A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Hazautazás átszállással. Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza Budapestre.

Fontos információk!
Javasoljuk a Kultúracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, és idegenvezetést.
Beutazáshoz útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, amelynek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.
Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges.
Repülési adatokat indulás előtt egy héttel tudjuk megadni.
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést! Repülőgépi ülőhelyválasztásban nem tudunk segíteni.Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 579 utazás 203 262 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak