Körutazások melléklet főoldal

Thaiföld-a Távol-Kelet varázsa II. - nagy thaiföldi körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 78662
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Thaiföld
Város: Ayutthaya, Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Pattaya

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. február 13 - 2017. március 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű - befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

Program:

1. nap:
Elutazás Ferihegyről egyszeri át­szál­lás­sal Bang­kokba.

2. nap: Bangkok
Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pi­he­nés, szabad program.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok
Vacsora egy  thai étteremben jellegzetes thai­földi ételekkel, közben pedig látvá­nyos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyö­nyör­köd­he­tünk.
A fakultatív program ára: 6.300 Ft (ga­ran­tált prog­ram).

3. nap: Bangkok
Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi fur­csa­sá­gai­val, fe­lejt­he­tet­len műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A vá­ros­né­zés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szoborral), valamint a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A vá­ros­né­zés fénypontjai a Királyi Palota pompás épü­let­együt­tese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyör­köd­tető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben. 
A kb. 6-7 órás vá­ros­né­zés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos fél­napos (3-4 órás) városnéző programokon.

4. nap: Damnern Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Szabad program Bangkokban, pihenés a szál­lo­dá­ban, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Elő­ször a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a leg­na­gyobb úszó piac), majd to­vább­uta­zás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasút­vo­nalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemze­ti­ségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 ember vesz­tet­te életét a dzsungelben. A világhírű híd meg­te­kin­té­se, majd lá­to­ga­tás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett em­lék­mú­ze­umban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ leg­na­gyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 11.900 Ft (ebéddel) – ga­ran­tált indulás.

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya, Lopburi
Elutazás autó­busszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). To­vább­uta­zás Ayutthayába (UNESCO vi­lág­örök­ség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik leg­je­len­tő­sebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó álla­pot­ban lévő romok a trópusi környe­zetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (temp­lomok, ko­los­to­rok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben. 
A kö­vet­ke­ző megálló Lopburi, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer (kambodzsai) építőművészet számos remekműve talál­ható. (Lopburi a thai uralom előtt a khmerek fővárosa volt.) A turisták körében talán leg­is­mer­tebb ne­ve­zetes­sé­ge az úgynevezett Majom temp­lom, melyet valóban majmok laknak. 
To­vább­uta­zás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai, Lampang
Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján talál­ható XIV. században épült temp­lom. Itt talál­ható a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. A temp­lom meg­te­kin­té­se után lá­to­ga­tás Sukhothai romváro­sába (UNESCO vi­lág­örök­ség). A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás északi irányba. Lampang közelében az egyik leg­szebbnek tartott észak-thai stílusú temp­lomot, a Phra That Lampang Luangot csodálhatjuk meg. Ezután rövid vá­ros­né­zés Lampangban lovas szekerekkel, melyek még ma is igen kedvelt és használatos közlekedési eszköznek számítanak ebben a városban. Szállás Lampangban (1 éj).

7. nap: Phayao-tó, hegyi törzsek, Aranyháromszög, hajózás a Mekong folyón
Elutazás Lampangból az ország északi csücske felé, útközben megálló a han­gu­la­tos Phayao-tónál. A déli órákban néhány hegyi törzs, köztük a padongok (hosszúnyakúak) életével ismerkedhetünk meg. A hegyek közt megbúvó kis falvakban az évszázadok során sajátos kultúrák alakultak ki. A nap to­váb­bi részét a híres Aranyháromszögben töltjük. Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékét hívják így, melynek falvaiban az ottlakók máktermesztéssel és ópium előállítással foglalkoztak évszázadokon keresztül. Ebéd egy helyi étteremben, majd hajó­kázás az országok közötti határt jelentő Mekong folyón. 
Szállás Chiang Raiban (1 éj).

8. nap: Chiang Rai, Mae Kajan források, Chiang Mai
A Rong Khun temp­lom meg­te­kin­té­se. A hófehérben pompázó temp­lom egy thai kortárs festőművész fantáziadús alkotása. Ezt követően utazás Chiang Maiba, útközben pihenő a Mae Kajan forró vizes forrá­sok­nál. Ebéd egy helyi étteremben. Chiang Mai Thaiföld második leg­na­gyobb városa, egyben az északi országrész fővárosa. Is­mer­ke­dés a híres észak-thai kézműves termékek készítésével: gyö­nyö­rű­en díszített papírernyők, fafaragványok, selyem­á­ruk. Szállás Chiang Maiban (1 éj).
Fakultatív program: Khantoke vacsora és észak-thai táncok bemutatója
A fakultatív program ára: 5.100 Ft (ga­ran­tált program).

9. nap: Chiang Mai, Elefánt szafari, Orchidea farm
Látogatás egy elefánt farmon, ahol bemutatót lát­ha­tunk arról, hogy a helyiek milyen munkákra tud­ják használni az elefántok erejét a dzsungelben.
Fakultatív program: Elefánt szafari
Lehetőség egy kisebb túrát tenni elefántháton, majd ökörfogattal közlekedve ismerkedhetnek meg a láto­gatók a környék élővilágával. A program utolsó része­ként tutajozás a Mae Tang folyón.
A fakultatív program ára: 11.300 Ft (ga­ran­tált indulás).
Ebéd egy helyi étteremben, amely egy orchidea farmon talál­ható. Az észak-thai­földi körutazás utolsó programja a Chiang Mai mellett egy dombtetőn ma­ga­so­dó gyönyörű Wat Doi Suthep meg­te­kin­té­se, melyet az ország egyik legszentebb helyének tar­tanak. 
Az esti órákban elutazás repülőgéppel Bangkokba, szállás (1 éj).

10. nap: Krokodil farm, Thaiföld skanzenje
Utazás Pattayára. Útközben lá­to­ga­tás a világ egyik leg­na­gyobb krokodil farmján, lehe­tő­ség a krokodil show meg­te­kin­té­sé­re is.
A kö­vet­ke­ző programunk Thaiföld skanzenje, a világ egyik leg­na­gyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thaiföld leg­több híres épületének másolatát is felépítették. A látogatók itt néhány óra alatt meg­is­mer­ked­het­nek szinte az egész ország építészeti kincseivel és néprajzával. Szállás Pattaya mellett, ten­ger­par­ti szál­lo­dá­ban (3 éj).

11. nap: Pattaya, Paradicsom-sziget
Szabad program Pattayán.
Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának a leg­na­gyobb ten­ger­par­ti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: kitűnő étter­mek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, lég­kon­dicio­nált bevásárlóközpontok, sportolási lehe­tő­ségek, ren­ge­teg napfény, úszómedencék, ki­rán­du­lá­si lehe­tő­ségek stb.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Samet-szigetére, strandolási lehetőség.
Egész napos kirándulás a Paradicsom-szigetre (Samet Island), strandolási lehe­tő­ség. 
A fakultatív program ára: kb. 49 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, ga­ran­tált indulás.
Fakultatív program: Alcazar show
Látvá­nyos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában.
A fakultatív program ára: 6.100 Ft (ga­ran­tált program).

12. nap: Pattaya, Nong Nooch trópusi kert, Mini Sziám
Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a fe­lejt­he­tet­lenül szép vegetáción kívül elefánt show és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat.
A késő délutáni órákban lá­to­ga­tás a Mini Sziámban. Ez egy han­gu­la­tos park, ahol Thaiföld híres épít­mé­nyei­nek makettjei láthatóak Földünk leghíresebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, így a maketteket nap­pali fényben és esti díszkivilágításban is meg­csodál­hatják.

13. nap: Pattaya
Szabad program Pattayán (este kell csak elhagyni a szobákat). 
Este transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thaiföldről.

14. nap:
Érkezés Buda­pest­re a délelőtti órákban.



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyeket (beleértve Thaiföldön a belső járatot is),
- transz­fe­re­ket, a helyi autó­buszos közlekedést,
- fel­so­rolt progra­mo­kat a fakultatívok kivételével,
- szükséges belé­pő­dí­ja­kat,
- 11 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, a 3., 5., 6., 7., 8., és 9. napon ebédet is,
- utolsó pattayai napon a szobában tar­tóz­ko­dást az esti órákig,
- út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást,
- a Fe­hér­vár Travel ide­gen­ve­ze­tő­jét a buda­pesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Külön fizetendő:
Betegség-, baleset-és poggyászbiztosítás: 450 Ft/nap
- Vacsora felár:    38.500 Ft
  (7 bőséges vacsora a 4., 5., 6., 7. és a 10., 11., 12. napon. A többi napon nincs vacsora, de azokon a na­po­kon van ebéd vagy esti fakultatív program va­cso­rával.)
 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak