Körutazások melléklet főoldal

Adventi vásárok Veronában - milánói kirándulással

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 90825
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Olaszország
Város: Milánó, Trieszt, Verona

Szállás / program részletes leírása



Mindazon utasaink részére, akik erre az útra 2017. október 12-ig jelentkeznek, és befizetik az előleget, 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból, a félpanziós felárból és az esetleges egyágyas felárból. Teljes összeg – egyösszegű – befizetése esetén az előfoglalási kedvezmény 6%!

Nekünk, magyar utazóknak Olaszországról, Milánóról, Veronáról vagy Vicenzáról talán nem elsősorban a karácsonyi hangulat és az adventi vásárok jutnak eszünkbe, mert ezeknek inkább a német nyelvterületen vannak a régmúltba visszanyúló hagyományai. Mégis úgy gondoljuk, hogy érdemes ellátogatni ezekbe az északolasz városokba decemberben is, hiszen az ünnepekre való ráhangolódás közben olyan építészeti remekműveket csodálhatunk meg, mint pl. a milánói dóm, a veronai aréna vagy éppen Palladio palotái Vicenzában.
A veronai adventi hangulatot a városban található több, helyileg elkülönült karácsonyi vásár adja meg, amelyek között külön érdekességként említhetjük, hogy egyenesen Nürnbergből, Európa leghíresebb karácsonyi vásárából is jönnek árusok – külön kis adventi vásárt alkotva – feldíszített kioszkokkal, rengeteg kézműves áruval, forralt borral és sült kolbásszal, hogy egy dél-európai országban igazi adventi hangulatot teremtsenek.

1. NAP: VELDEN (WÖRTHI-TÓ)

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz – Klagenfurt – Udine – Mestre útvonalon. Útközben séta Veldenben, a Wörthi-tó legnépszerűbb üdülőhelyén (patinás szállodák, szupermodern kaszinó, nagyszerű tóparti sétány). Az esti órákban érkezés a Verona környéki szállodába (3 éj).

2. NAP: MILÁNÓ

Kirándulás Milánóba, Olaszország második legnagyobb városába. Közös séta a belvárosban, a dóm megtekintése. Lehetőség lifttel felmenni a „csupa torony - csupa szobor” épületegyüttes tetejére, ahol kiválóan tanulmányozható a középkori építészek és kőfaragók zseniális munkája. Délután marad idő a karácsonyi hangulatot árasztó sétálóutcák felfedezésére, illetve múzeumlátogatásra (például Brera képtár, Scala múzeum). Ez utóbbi múzeum megtekintése során bepillanthatunk a világ talán leghíresebb operaházának, a Scalának a nézőterére is.

3. NAP: VERONA

Városnézés Veronában, Rómeó és Júlia városában. Veronát sokan Olaszország egyik legvonzóbb városának tartják, nagy élményt jelent a barangolás az Adige folyó kanyarulatában fekvő óvárosban. A városnézés során látjuk majd a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori), Júlia házát és erkélyét, a Scaligeri-síremlékeket stb. Lehetőség lesz majd a hatalmas római kori amfiteátrum, az Aréna és néhány, műkincsekben gazdag templom megtekintésére is (Sant’Anastasia, Dóm, San Zeno). A 3 csodálatos templom közül művészettörténetileg a San Zeno emelkedik ki, mely az európai román stílusú építészet egyik remekműve.
A városnézés után szabadidő, nézelődés a karácsonyi vásárokban. Sétálgatás a feldíszített bódék között, ahol a sokféle finomság illata minden látogatóban felébreszti a karácsonyi hangulatot.

4. NAP: VICENZA

Délelőtt Vicenzával, az egyik legjelentősebb itáliai építész, Palladio városával ismerkedünk. Palladio nagyszerű reneszánsz palotái, épületei miatt Vicenza az építészet kedvelőinek egyfajta zarándokhelye. A városnéző séta során természetesen látjuk a nagy mester két leghíresebb művét: a főtéren álló palotát (a bazilikát) és a Teatro Olimpicót.
Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás a Mestre – Udine – Klagenfurt – Graz – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás légkondicionált luxusautóbusszal,
- szállás 4* szállodában,
- büféreggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 420 Ft/fő/nap áron.

Helyben fizetendő:
-idegenforgalmi adó, 
- belépődíjak, kb. 39 euro/fő.

Olaszországi idegenforgalmi adó: 2012-ben Olaszország legtöbb településén bevezetésre került a szállodahasználathoz kapcsolódó ún. ide­gen­for­galmi adó, melynek mértéke 1-2 euró/éj utasonként, és minden esetben a hely­szí­nen fizetendő. Elő­for­dul­hat eset­leg, hogy 2016-ban az adót további olasz településeken is kivetik. 
Az egyes utazásoknál egy körülbelüli összeget adtunk meg (tájékoztató jelleggel). A helyszínen euró­ban fizetendő adó pontos összegét a cso­por­tok indulása előtt küldött utastájékoztató le­vél­ben fogjuk megadni. Megértésüket kö­szön­jük!

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak