Körutazások melléklet főoldal

Ahol még Ön sem járt - Albánia

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200952
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Montenegró
Város: Durres, Kotor, Shkoder, Tirana, Vlora

Szállás / program részletes leírása



Az út áttekintése
·  7 albán város nevezetességei
·  Albán tengerparton fürdés
·  Kotor városának és az öbölnek megtekintése
·  Szarajevó és Mostar, Bosznia híres városai

"Egy ismeretlen ország, amely szédületesen fejlődik. A múlt emlékei kivételes egyveleget alkotnak a modern jelennel. Merüljünk el ebben a különleges kavalkádban!"

Ingyenes fel- és leszállási helyek:
Budapes, Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, KEcskemét, Kiskunfélegyháza, Nyíregyháza, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd.

~ PROGRAM ~

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – BELGRÁD

Reggeli indulás után Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Itt városnézés (Nemzeti Színház, Királyi Palota, óváros), valamint megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erődítmény volt. Itt aratott világ­raszóló győzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456‑ban. Belgrád után még 150 km-t haladunk déli irányba és akkor érjük el szállásunkat. Vacsora.

2. NAP: MORACA – MONTENEGRO – ALBÁNIA

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tája­kon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgyben suhan autóbuszunk. Útközben rövid nézelődés a Moraca-kolostornál, mely a maga nemében páratlan báj­jal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han i Hotit-nál lépünk be az országba. A határátke­lést követően 45 perces buszozás után érkezünk első albán szál­lásunkra Shkodrába, mely Észak-Albánia legjelentősebb városa.

3. NAP: SHKODRA – ROZAFA – TIRANA

Délelőtt városnézés Shkodrában, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecsetet és egy katolikus templomot is láthatunk. A város Albánia 5. legnagyobb települése. Ezután a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilá­tás nyílik a környékre (kis túrázással lehet a várhoz feljutni). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel prog­ramunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látniva­lók. Et’hem Bey-mecset, Óratorony, a tér névadójának szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum és végül az egye­temi negyed. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. Tirana után Durresba megyünk, ahol a tengerpart közelében lesz a szállásunk.

4. NAP: DURRES – KRUJA – LEZHA – SHKODRA

Reggeli után Durresban, az ország második legnagyobb városában teszünk gyalogos sétát. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot és a belváros tengerparti szakaszát. Ezt követően elmegyünk a Szkander bégről elnevezett konyak­gyárba. Itt bemutató és kóstoló is lesz, melynek a végén, akinek ízlik a brandy, vásárolhat belőle. Sőt a bemutató shopjában más fajta helyi italok közt is válogathatnak, vásárolhatnak utasaink. Programunk után továbbindulunk Szkander bég szülővárosába, Krujaba. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég a törökök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a látogatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk (túracipő ajánlott). Ezt követően a csodás etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. A hegyről legyalogolva helyi terméke­ket árusító butikosok üzletei mellett haladunk el. Emléktárgy vásárlási lehetőség is lesz. Délután folytatjuk utunkat Lezhaba, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Estére érkezünk szálláshelyünkre, Shkodrába.

5. NAP: SHKODRA – MONTENEGRÓ – KOTOR – HORVÁTORSZÁG – BOSZNIA

Ez a napunk a tengerről fog szólni: Montenegróban haladva érke­zünk meg a Kotori-öbölbe, ahol meglátogatjuk a Világörökségi Listán is szereplő gyönyörű várost. Sétálunk a belvárosban és köz­ben megtekintünk egy látványos katedrálist. Szabadidőt köve­tően folytatjuk utunkat a tengerpart mentén Montenegróban, majd Horvátországban halad autóbuszunk. Dubrovnik mellett elhaladva egy látványos panorámaúton érkezünk meg Bosznia- Hercegovina tengeri kijáratához, az ország egyetlen tengerparti településéhez, Neumhoz. Elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: MONTENEGRÓ – MOSTAR – SZARAJEVÓ

Reggel vadregényes úton, a Neretva folyó völgyében kanya­rog buszunk észak felé. Megállunk Mostar festői városában. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításá­ban magyar mérnökök is segédkeztek. A híd körül ajándéktár­gyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben Savoyai Jenő által is kifosztott városba, Bosznia-Hercegovina fővárosába, Szarajevóba érkezünk. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás, vacsora Szarajevóban.

7. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás gyalogos séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is lát­hatjuk még. Határátlépést követően az M6-os úton haladva az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az alapár tartalmazza:

- A leírt alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- Reggelis ellátást
- Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
- Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
- Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
- Magyar nyelvű idegenvezetést
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:

- foglalási díj
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
- egyágyas szoba felár (35.000 Ft)
- fakultatív vacsora felár (22.000 Ft)
- üdülőhelyi díj (3.500 Ft)

Helyszínen fizetendő:

- Nándorfehérvár idegenvezetés: 200 DIN
- Moraca - kolostor: 2 €
- Rozafa - vár: 2 €
- Durres amfiteátrum: 3 €
- Kruja: 5 €
- Kotor - katedrális: 4,0 €
- Lezha - mauzóleum: 2 €
- Mostar - mecset: 3 €
- Szarajevó - mecset: 2 €

Belépők ára: kb. 23 € + 200 RSD + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Utazás: autóbusszal
Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás: reggeli + fakultatív vacsora

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak