Körutazások melléklet főoldal

"Viva Espana"

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77142
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Andorra, Spanyolország
Város: Barcelona, Madrid, Monserrat, Toledo

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!


Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

 

 

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – LLORET DE MAR

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban indulás repülővel. Barcelonába érkezés után transzfer Lloret de Marba, mely a Costa Brava „fővárosa” és a legpezsgőbb hangu­latú üdülőhely. Érkezést követően az idegenvezető tájékoztatót tart a fakultatív programokról. Szállodai szobákat várhatóan a kora délutáni órákban lehet elfoglalni. A nap második felében pihenés, fürdési lehetőség a szállodai medencénél, vagy a ten­gerparton. Este svédasztalos vacsora. Egy ország megismerésé­hez a városok és a gasztronómia mellett a zene is hozzátartozik. Ezért vacsora után a spanyol kultúra kihagyhatatlan elemeivel ismerkedhetünk meg, a flamencoval és a spanyol gitárral. A feszes ritmus és az érzelmekkel teli tánc mindenkit elkápráz­tat. A másfél órás műsor alatt sok ismert dallam csendül fel és kiváló táncosok szebbnél-szebb ruhákban táncolják általában kasztanyettával a flamencot. Spanyol zenés est flamenco műsorral: 35 €.

 

2. NAP: LLORET DE MAR – BARCELONA – LLORET DE MAR

Fakultatív kirándulás Barcelonába. A fő látványosságok: Katalónia tér, Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Királyok tere, Ramblas – mely Barcelona Váci utcája, itt mindig hömpö­lyög a tömeg –, Kolumbusz-oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. A nap során lesz lehetőség, belülről is megtekin­teni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Forgalom függvényében várhatóan vacsorára érkezünk vissza szállá­sunkra.Fakultatív Barcelona kirándulás: 40 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegészítés (2 belépő): + 25 €.

 

3. NAP: LLORET DE MAR – ANDORRA – MONTSERRAT – LLORET DE MAR

Egész napos pihenés, tengerparti fürdés, vagy fakultatív kirán­dulás a miniállamba, Andorrába és Montserratba. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2–3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vellaba, a fővárosba. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés vonulatában, az érin­tetlen természeti környezetben. Andorrában megtekintjük a közel 1.000 éves település kulturális emlékeit, a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásár­lási lehetőség az „adóparadicsomnak” is nevezett államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres zarándokhelyet láto­gatjuk meg. 1.200 m fölé kapaszkodunk fel, ahonnan cso­dás kilátás tárul a szemük elé. Megtekintjük a legendák övezte Fekete Madonnát, majd a helyi katalán piacot is kipróbál­hatjuk. Vacsorára érkezünk vissza a szállodába. Andorra – Montserrat fakultatív kirándulás: 50 €.

4. NAP: LLORET DE MAR – ZARAGOZA – MADRID

Reggeli után indulunk Madrid felé. Útközben séta Zaragozában, mely 2012-ben Európa Kulturális fővárosa volt. Az Ebro mel­letti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a Szent Jakab által elhelyezett híres Madonna szobrocska található, továbbá a La Seo katedrális, mely a világörökség listán is sze­repel. Madridba történő megérkezésünk után szállásfoglalás. A ****‑os hotelünk Madrid üzleti negyedében közvetlenül egy metróállomásnál lesz (2 éj).

 

5. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE – MADRID

Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirándulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett és ma is a királyi család temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor egyben, melyet helyi idegenvezető segítségé­vel látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leg­gazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial után ellátogatunk az Elesettek Völgyébe. A spanyol polgárháború után építtette Franco tábornok ezt a grandiózus katedrálist egy szikla belsejébe. Programunk után, a kora dél­utáni órákban érkezünk vissza Madridba, a Cervantes emlékmű­nél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gya­logosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látnivalókban gazdag város. Ezt követően lehetőség lesz megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

 

6. NAP: MADRID – TOLEDO – BUDAPEST

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Panorámaúton gyönyörködhetünk a Tajo folyó által körülölelt belváros lát­ványában. Hangulatos óváros, keskeny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a világhírű toledói acélból készült termékekből is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (3 belépővel): 45 €. Madridba visszaérkezés után közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát. A bourbon gazdagság és pompa szép példája ez az épület. A késő délutáni órákban transzfer a reptérre, hazarepülés. Budapestre a várható érkezés éjfél körül.

 

Az euróban fizethető programokra jelentkezés az idegenvezetőnél a helyszínen.

Belépők:

Zaragoza -  La Seo katedrális   4 Euro

Madrid – El Escorial   13 Euro

Madrid – Elesettek völgye  9 Euro

Madrid – Királyi Palota  10 Euro

 

 



Tudnivalók az árról

Utazás: repülővel, a helyszínen légkondícionált autóbusszal
Ellátás: félpanzió
Szállás: 5 éjszaka 3-4*-os hotelekben, 2 ágyas szobákban

Az ár tartalmazza:

 

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)



Helyben fizetendő:
- belépők kb 36 EUR + fakultatív programok

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak