Körutazások melléklet főoldal

Alpok kincsei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 121085
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria, Svájc
Város: Innsbruck, Kufstein, Salzburg, Schaffhausen, Zürich

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:
    Ausztria és Svájc 7 nevezetes városa
    Közép-Európa legszebb virágszigete: Mainau
    Hajózás a Rajnai-vízesésnél
    Vásárlási lehetőség a Swarovski gyárban


Program:
 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – GMUNDEN- HALLSTATT (550 km)

Reggel indulás Ausztriába. Felső-Ausztriában lekanyarodunk a sztrádáról, továbbiakban a Salzkammerguti-tavak között vezet utunk. Gyönyörködünk a hegyek és a tavak szép, harmonikus látványában. Megállunk Gmundenben, a Traunsee északi végében, ahol a Traun folyó kilép a tóból. Rövid séta keretében megnézzük a főteret és a barokk plébániatemplomot, ahol a Schwanthalerféle Háromkirályok szoborcsoport és az oltár a fő látványosság. A városka maga is egy gyöngyszem. Délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb kisvárosának ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut közepén található és az UNESCO világörökségnek is része. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a hallstatti tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. Programunk után szálláshelyünkre utazunk.

2. NAP: KUFSTEIN – SWAROVSKI – INNSBRUCK (200 km)

A délelőttöt a Tirol kapujának is nevezett Kufstein városában töltjük. Sétálunk a gyors folyású Inn partján, a főtér és a városháza megtekintése után felvonó repít minket a várba. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar raboskodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka vagy éppen Rózsa Sándor – elgondolkodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény- és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. A kufsteini tartózkodásunk végén pedig élvezhetjük a Hősök orgonájának hangjait. Folytatva utunkat egy különlegességet keresünk fel, a Swarovski Kristálymúzeumot. A gyár mellett egy érdekes, interaktív kiállítást alakítottak ki. A kristályok különleges kompozíciója ámulatba ejti az embert. Nagyszerűen használták ki a művészek a kristályok fényhatásra bekövetkező csillogását. A végén vásárlási lehetőség is lesz. Pár kilométer múlva érjük el Tirol központját. Itt Innsbruck nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlékekben is gazdag óvárosban. A sok látványosság közül a Habsburg család által építetett vár (Burg), a Hofkirche, az Aranytetős ház, a közelében lévő várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca vagy éppen a Diadalív; mind-mind megannyi élmény. Szállás.

3. NAP: KONSTANZ – MAINAU – STEIN AM RHEIN (360 km)

Reggeli után Vorarlberg tartományon keresztül utazva érjük el a Bodeni-tavat. Ez a tó 3 országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. A tó déli részét érintve érkezünk meg a délelőtti órákban Konstanzba, a híres zsinat helyszínére. Séta a mozgalmas főutcán. Festett falú házak sorát és a városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Miasszonyunk katedrálist, melynek rotundája is különleges. Gyalogos sétánk során megtekintjük a kikötőt is. Városnézésünk után rövid buszozással érkezünk a káprázatos virágszigethez, Mainauhoz, mely a Bodeni-tóban található. Kis hídon keresztül sétálunk be a lenyűgöző a parkba, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Lenyűgöző a rózsakertje. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten. Sétánk után továbbutazunk, hogy a bájos Stein am Rheint keressük fel. Itt lép ki a Rajna a Bodeni-tóból. Megcsodáljuk az évszázados épületek rendezett harmóniáját. A csendes kisváros egyedülálló látványossága a mozgalmasságot tükröző, bájos, festett falú polgárházak sora. Szállás Németországban.

4. NAP: SCHAFFHAUSEN – RHEINFALL (RAJNAI-VÍZESÉS) – ZÜRICH – AUSZTRIA (400 km)

Reggeli után egy érdekes helyet keresünk fel. Donaueschingen a Fürstenberg kastély parkjában található az a medence ahonnan eredeztetik a Dunát. Egy tábla is utal arra, hogy ez a Dunaforrás. Továbbhaladva a híres svájci óragyártás egyik központjában, Schaffhausenben teszünk egy kiadós sétát. Szép díszkútjait, kellemes hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall, (Rajnai-vízesés) ahol 800.000 liter víz folyik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csónakázási lehetőség a folyón, a vízesés közelében lévő sziklához. Folytatva utunkat rövid buszozás után érjük el Zürichet, a gazdag világvárost. Megtekintjük az óvárost; többek közt a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster-templomot, a híres bankokkal és üzletekkel övezett Bahnhof str-t, a monumentális Grossmünster katedrálist, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó partját. A várost elhagyva lenyűgöző hegyek és tavak mentén érkezünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

5. NAP: SALZBURG – HEGYESHALOM – BUDAPEST (730 km)

A mai délelőttöt már Salzburgban, a templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között töltjük el. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelkezik. Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. Sétánk mottója: Mozart és a „Muzsika hangja”. A Mirabell kert szépsége, a leghíresebb kastélyok kertjeivel is vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják a templomok városának Salzburgot. Látjuk még távolról a város fölé magasodó Hohensalzburg várát is. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb különlegességet is rejteget. Városnézés után hazaindulás. Érkezés Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás, (2 ágyas tusolós WC-s szobákban)
- reggelis ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív vacsora,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépők, kb. 68 EUR

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak