Körutazások melléklet főoldal

A smaragd folyó völgye és a Rax fennsík

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 139099
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Rax

Szállás / program részletes leírása



Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor, a Hősök teréről. Folyamatos utazás a Rax és a Schneeberg közötti Höllental felé. A völgy fölé magasodó két óriás a Keleti-Alpok hazánkhoz legközelebb eső 2000 méternél magasabb hegyei. Gazdag alpesi növényzet, érintetlen természet, festői táj várja mindazokat, akik fel szeretnék fedezni a fennsík csodálatos vonulatait.

Buszunkról Kaiserbrunn közelében szállunk le és a Bécsig futó vízvezeték (Wiener Wasserleitungsweg) vonalán indulunk el.

A Schwarza patak völgye, melyet Höllentalnak neveznek, több kilométeren keresztül egy fantasztikus, mély és keskeny szurdokban választja el egymástól a két hegységet, a Schneeberget és a Raxot. A völgyben, a smaragdzölden csordogáló patak partján, csodálatos erdei ösvényeken fogunk kirándulni. Kb. 1,5 órás sétánk végállomása a Raxseilbahn alsó állomása.

A völgy után természetesen a csúcsot is meghódítjuk. A hegyre a Raxseilbahn-nal juthatunk fel, melyet 1928-ban építettek. Ez az elsőként épült személyfelvonó Ausztriában. Az út 6-8 percig tart, de ez alatt megteszünk több mint ezer méter szintkülönbséget. Az emelkedéskor kitárul a táj előttünk és csodálatos kilátás nyílik a Schneebergre, valamint a környező hegyekre.

A felső állomástól (1540m) csodálatos túrát teszünk a fennsíkon: az Ottohaus felé indulunk, de amint lehet betérünk a fenyőrengetegbeés magunk mögött hagyjuk a zsúfolt ösvényeket. Ha szép az idő, akkor egészen a Kis-Pokolvölgyi kilátóig megyünk, majd pedig egy szép körtúrát teszünk vissza az Ottohaus-ig (1644m). Akiknek még van kedve/ereje az felsétálhat a Jakobskogel-hez (1737m).

Ezt követően közösen térünk visszaa Berggasthof (1540m) épületéhez, ahol a teraszon elfogyaszthatunk egy levest vagy éppen egy jó `alpesi” kávét. Miután kigyönyörködtük magukat a tájban a kötélpályán visszaereszkedünk a buszunkhoz.

Késő délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

3-as túra: túra, ahol van lehetőség könnyítésre

Kaiserbrunn - Raxseilbahn
Szint: felfelé 100m, lefelé 150m
Távolság: 4,3 km

Rax fennsík
Szint: felfelé 200m, lefelé 200m
Távolság: 7 km


FONTOS INFORMÁCIÓK:

Könnyen teljesíthető kirándulás minden korosztály részére, alpesi környezetben, panoráma útvonalon.

A hegyre felérve mindenki eldöntheti, hogy folytatja-e a kirándulást, vagy pihen, esetleg sétál egyet a fennsíkon.

A folyó völgyi túra szintemelkedőket tartalmaz, többször hidakon kelünk át a folyó egyik partjáról a másikra. A Rax-on történő túra lerövidíthető, többször megszakítható, kombinálható, erőnléttől függően. A hegyen összesen két meredekebb szakasz van, túrabotok használata javasolt.

A kirándulás folyamán fontos a szédülés mentesség! Szív és légzőrendszeri problémák, klausztrofóbia, szédülés, tériszony esetén a kirándulást nem javasoljuk.

Gyalogtúráink közül fizikálisan egyik sem nehéz különösebben; elengedhetetlen viszont a magabiztos mozgáskoordináció, a tökéletes lépésbiztonság, valamint a szédüléstől, tériszonytól való teljes mentesség.

Öltözködés: kényelmes és vízálló túrabakancs, meleg ruha, polárdzseki, esőkabát, esőnadrág. Arra kérjük, hogy mindenképpen túrabakancsot hozzanak, semmiképpen se edző- vagy túracipőt. Olyan túrabakancsot célszerű hozni, ami vízálló és amit már régóta használ. Ha új bakancsa van, a túra előtt járassa be, nehogy a túra alatt törje fel a lábat! A Raxon előfordulhatnak hófoltok, esetleg kiterjedt hómezők. Célszerű még a kis hátizsák a kiránduláshoz, kulacs, napszemüveg, összecsukható túrabot!

Túrakabát és nadrág: a legcélszerűbb úgynevezetett lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült kabátot és nadrágot hozni. Kérjük mindenképp fordítson arra figyemet, hogy a cipő, a kabát és a nadrág vízálló legyen!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak