Körutazások melléklet főoldal

Alpesi őrjárat

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 144546
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria, Olaszország, Szlovénia
Város: Klagenfurt, Kranjska Gora

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

1. NAP: BUDAPEST – SZLOVÉNIA – SKOCJAN

Reggel Nagykanizsa irányába indulunk Budapestről, és Tornyiszentmiklósnál lépünk át Szlovéniába. Utazásunkat autó­pálya pihenőkben szakítjuk meg, így érünk el Szlovénia egyik világörökségéhez, a Skocjáni-cseppkőbarlanghoz. Kb. 2 km-es gyalogtúrát teszünk a barlangban, ahol a szép cseppkövek mel­lett a hegy belsejében lévő mesés szurdok látványában is gyö­nyörködhetünk. A túra során komoly szintkülönbségeket teszünk meg, nagy élményt fog jelenteni a 45 m mély szurdok feletti hídon történő átkelés is. Nem véletlenül hívják Szlovénia „Grand Canyon”-jának ezt a látványosságot, mely méltán része az UNESCO világörökségének. Este érkezünk szlovéniai szállásunkra.

2. NAP: KRANJSKA GORA – DOLOMITOK

Reggel megyünk Kranjska Gora érintésével a Jasna-tóhoz. Rendkívül szép a panoráma. Előtérben a smaragdzöld színű tó, háttérben a Dolomitok látványos vonulatai. Ezt követően Ausztria déli részén utazunk Olaszország Süd-Tirol vidékére. San Candidonál felvonózunk a Haunold hegyre. Fent gyönyörködünk a panorámában, majd tehetünk egy könnyű sétát a Dolomitok lábainál lévő hegyen. Ezt követően, aki szeretne, gyalog jöhet le a hegyről. Ez a lefelé túrázás viszonylag kényelmes, nem megeről­tető, ellenben nagyon látványos. Programunk összesen kb. 3,5 óra. Kellemesen elfáradva buszozunk szállásunkra, mely közel 1.400 m magasságban, egy fenyves erdő közepén található, ahol körbe­ölelnek bennünket a Dolomitok legismertebb csúcsai (3 éj).

3. NAP: PRAGSER WILDSEE – SAN CANDIDO

Alpesi őrjárat címmel játsszák a TV-ben azt a filmsoroza­tot, amelynek helyszínén, a Dolomitokban töltjük ezt a napot. Sétálhatunk a mesés Pragser Wildsee partján, és felkeressük a filmbéli, látványos helyszíneket. A Pragser Wildsee Tirol egyik legszebb tava, mely 1.496 m magasan fekszik. Körbesétáljuk a festői tavat (3,5 km). Rendkívüli az a látvány, ahogy a hegyvo­nulat tükröződik a tó sötétzöld színében. A délután nagy részét San Candidoban és környékén töltjük. Először a Sexten felvo­nóval felmegyünk a 2.434 m magas hegy kicsit alacsonyab­ban lévő kilátópontjához, állomásához. Aki túrázni akar, annak erre is lesz lehetősége a felvonó felső állomásánál, a Dolomitok pazar fennsíkján. Felvonóval, majd buszunkkal érünk vissza San Candidoba, mely 1.173 m magasan fekvő városka. A település legféltettebb kincse az apátsági templom, mely a tiroli román kori egyházi építészet gyöngyszeme. Esti órákban szállásunkon már vacsorával várnak.

4. NAP: BRUNECK – RAINBACHFALL

A mai programunkat művészeti látványossággal kezdjük. Először a St. Sigmund gótikus templomot csodáljuk meg a páratlan szépségű XV. sz-i szárnyas oltárával. Továbbhaladva a lódengyártásáról híres olasz kisváros, Bruneck következik, mely a környék legjelentősebb települése. Az óvárosban teszünk sétát, melyet XV–XVI. századi házak díszítenek. Ebben a város­ban található a híres hegymászó R. Messner életét bemutató múzeum is. Ezután a Taufer-, majd a Rain-völgy természeti cso­dáiban gyönyörködünk. Megállunk a Rainbach-vízesés közelé­ben. A három szakaszban lezúduló zuhatag teljes hossza eléri a 200 m-t. Ez Dél-Tirol legjelentősebb és legnagyobb vízesése. A vízesés mellett jól kiépített túraúton gyalogolunk felfelé, miközben lenyűgöz bennünket a három nagy szakaszban lezú­duló víztömeg. (Kb. 3,5 órás túrázós program). A már megszo­kott szállásunkra a kora esti órákban érkezünk vissza.

5. NAP: WÖRTHI-TÓ – SZOMBATHELY – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Olaszországot és Ausztriába érkezünk. A Wörthi-tó és a körötte lévő települések meseszépek. A gyöngyszem, a tó névadója, Maria Wörth. Itt állunk meg és sétálunk a városkában, melynek fő értéke a tóra néző két középkori temploma. Természetesen ezeket is megnéz­zük. Programunk után, Szombathely – Győr útvonalon érke­zünk vissza Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- félpanziós ellátás,
- útlemondási biztosítás,
- felsorol programok magyar idegenvezetéssel.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- idegenforgalmi adó,
- belépődíj
Skocjan € 19,00
(Haunold felvonó - oda-vissza) € 12,00
Sexten felvonó € 17,10
IFA € 8,00
Belépők ára: kb. 56 €

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak