Körutazások melléklet főoldal

Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 155181
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Tirol

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Salzkammergut – Bad Reichenhall – Tirol (730 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Budapesten, Ausztrián keresztül. A korai délutáni órákban érkezünk „észak Meránjába”, Bad Reichenhallba. A gyönyörű fürdő és klimatikus gyógyüdülőhely a só gyártás központja, több mint 70 szökőkútjáról híres. Történelmi városmagjában felkeressük a híresebbeket (őszi csoportoknál a kutak télmentesítésére lehet számítani), megcsodáljuk a mesekirálynak, II. Lajosnak köszönhetően felépült reprezentatív és akkor modernnek számító só gyártó üzemet. Rövid szabadidő után utunkat folytatva a kitzbüheli Alpok gyönyörű útjain érjük el Innsbruck környéki szálláshelyünket, ahol 3 éjszakát töltünk el.

2. nap:
Arlberg-hágó – Milka „fellegvár” – Vaduz (Lichtenstein) – Feldkirch (340 km)E napon természet és fejedelmi múlt találkozik szerencsés megosztásban, Milka csoki kóstolóval megédesítve. Reggelit követően felejthetetlen útvonalon vezet utunk. Tiszta idő esetén az „Ördög kapuja” (Arlberg-hágó) sziklaormai közötti látványos úton haladunk. 1800 méter magasságban fotószünet, fakultatív séta keretében fedezzük fel az alpesi virágokat, növényeket. Csokoládévásárra és kóstolóra térünk be Bludenz Milka csoki gyárának mintaboltjába. Gyors lichtensteini határátlépést követően átutazunk Schaan kisvároson, majd a Rajna felett rövid kitérőt teszünk Svájcban. Lichtenstein miniállam és fejedelemség fővárosával, Vaduzzal ismerkedünk „kisvonattal” ill. gyalogosan. A vállalkozó kedvűek fel is kapaszkodhatnak a hegyormon magasodó várhoz (nem látogatható). Elbúcsúzva Lichtensteintől az eredeti középkort idéző Feldkirchbe érkezünk. Mi nem kerüljük el méltatlanul ezt az Ill-parti „csak” határvárost, hanem felfedezzük háborúk megkímélte óvárosát XIII.-XV. századot idéző városkapuival, impozáns várával. Bekukkantunk városházájába, melyet a középkor levegője lengi be. Látványos programunkat követően az esti órákban érkezünk vissza szálláshelyükre.

3. nap:
Brenner-hágó – Bolzano – Meran és Trautsmanndorf kastélya (280 km)Reggelink elfogyasztását követően indulunk az egykori osztrák, ma olasz Dél-Tirolba a Brenner-hágón, mely a mérnöki teljesítmény felsőfokával jellemezhető. Gyönyörű útján érünk el Dél-Tirol fővárosába, Bolzanoba (Bozen),. Az egykori kereskedő város egykori gazdagságára emlékeztetnek bennünket temploma, épületei, terei és az árkádos utcák csalogató üzletei. Ha szeretne a leghíresebb dél-tiroli polgárral találkozni, akkor látogassa meg a Tartományi Múzeumban a „csupán csak” 5300 éves Ötzit, a jégembert. Ismerősként búcsúzhat el tőle. A koronát a napra Meran, Sissi kedvelt nyaralóhelye teszi fel, ahol bekukkanthatunk a merani várkastélyba is. A városka kellemes, mediterránt idéző klímájával, kertjeivel, parkjaival sétára hívja látogatóit. Látogatást teszünk a Trautsmanndorf kastély parkjában, melyet Dél-Tirol legszebb és leglátványosabb kertjének választották meg! A neogótikus kastélyban évente több alkalommal tartózkodott Sissi királynő is, melynek kertében gyönyörködve töltötte napjait, ahol mi is így teszünk! A káprázatosan kialakított parkban számtalan művészi alkotás található, teraszos kialakításnak köszönhetően a felsőbb szintekről elképesztő panoráma nyílik Merano-ra és a hegyek amfiteátrumára. Késő délután indulunk vissza szálláshelyünkre a Jaufen-hágó bámulatos alpesi panorámaútvonalán (csak a nyári időpontok és megfelelő időjárás esetében).

4. nap:
Innsbruck és a Nordkette-csúcs – Budapest – Szeged (820 km)Korai reggelit követően röviden ismerkedünk Innsbruck óvárosával, magunkba szívjuk hangulatát megtekintve hírességeit. Az ízelítő után irány Nordkette a 2256 méter magas csúcsa felvonóval! Eddig lentről gyönyörködtünk az Alpok fővárosát körbefogó hegységben, most meg fentről Tirol tartomány fővárosával (felvonójegy)! Aki nem akar az Innsbruck fölé magasodó kilátóba feljutni, szabadidejében felfedezheti Innsbruck további nevezetességeit. Búcsúzva Tiroltól út közben megállunk kinyújtóztatni tagjainkat, és ebédelésre is biztosítunk lehetőséget. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak