Körutazások melléklet főoldal

Mesél a bécsi erdő

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 157145
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Mayerling

Szállás / program részletes leírása



Indulás 07.00-kor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Elsőként aHeiligenkreuz apátságbalátogatunk el, mely 1133-as megalapítása óta működik. Ezzel a második legrégebbi folyamatosan működő ciszterci kolostor a világon a szintén ausztriai reini apátság után. Falai között jelenleg is 75 szerzetes éli mindennapjait. A kolostort a Babenberg-házból származó III. Lipót osztrák herceg alapította. Az apátság templomában őrzik III. Lipót fiának, a boldoggá avatott Freisingi Ottónak az ereklyéit.
Ezután buszra szállunk és a közeliMayerlingbe, Rudolf főherceg, Habsburg trónörökös vadászkastélyához hajtunk. Itt 1889-ben kettős tragédia történt: Rudolf és szerelme Vetsera Mária bárókisasszony rejtélyes módon vesztette életét. Rudolf halálával egy hatalmas titok és egy százhuszonnégy év után is nemzetközi érdeklődésre számot tartó politikai krimi született, melybe látogatásunk során betekintést kaphatunk.
A nap utolsó állomása aHinterbrühlbentalálható`Seegrotte” tavasbarlang, a világ egyik csodálatos természetalkotta remeke. (A barlangban egész évben átlagosan 8 Celsius fok uralkodik, ezt kérjük vegyék figyelembe!) 1912-ben, az egykori gipszbányában robbantás során hatalmas erővel több, mint 20 millió liter víz zúdult a járatokba és tárnákba. A víz betörése nyomán tó keletkezett, mely ma Európa legnagyobb földalatti tava. Először a múzeumokban ismerkedünk az eredeti gipsz bányával, munkálatokkal majd pedig a víz elöntötte barlangrendszerbe vezet az utunk 60 m-re a föld alá. Motorcsónakkal közlekedünk a labirintus rendszerben a tavon. A barlang mélyén kápolnát is találunk, mely a szerencsétlenül járt bányászoknak állít emléket, valamint egy vadászrepülőgépét is láthatunk itt, amelyet a barlangban építettek a második világháború ideje alatt.
Kb. 18.00-kor hazaindulás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 484 utazás 337 329 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak