Körutazások melléklet főoldal

Stájerország ismeretlen arca: Herberstein kastély és Vorau-i Apátság

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 158054
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Herberstein

Szállás / program részletes leírása



Ausztriában 2022. május 16-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak!

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Részletes program: Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás Ausztriába, útközben egy technikai megállással. Délelőtt érkezés a Herberstein kastélyhoz. A család egykor olyan gazdag volt, hogy egy időben Stájerország egy negyede az Ő uralmuk alatt volt. Herberstein egyik fő attrakciója a Történelmi kertnek nevezett rész. A kastély körül már a 16. században impozáns parkokat hoztak létre, fénykoruk a 18. és 19. századra esett. A birtok védjegye a család által máig lakott várkastély, amely furcsa mód egyszerre van völgyben és egy jókora sziklaormon. A mai formáját sok száz év építése és átépítése után nyerte el, különlegessége, hogy minden berendezési tárgy eredeti. A kastélyhoz tartozik egy állatkert is, ennek egy részét is megtekintjük. Innen utazunk a Vorau-i Apátsághoz. Az Ágoston-rendi apátság épülete, csodálatos könyvtára és a hozzá tartozó templom már messziről impozáns látnivalót ígér. A kolostort III. Ottokar alapította 1163-ban. Mivel ez is beletartozott a magyar-osztrák határvidékbe, átalakították kolostor erőddé, különös tekintettel a török, magyar, kuruc betörésekre. A kolostor templomát 3 év alatt építették fel, de a belső berendezés kialakítása 50 évbe került. Csodás, barokk alkotás. A legszebb a könyvtár. Itt közel 20 000 könyv található, közöttük 415 kézirat, 215 korai nyomtatvány. Az apátság megszépülve 2013-ban ünnepelte fennállásának 850 éves jubileumát: az apátsági templom teljes belső felújítása mellett restaurálták a freskókat, és egy új orgonát is kapott. Innen hazautazás. Várható visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak