Körutazások melléklet főoldal

Ausztria aktívan: hegyek, tavak, gleccserek

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 179550
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Dachstein, Werfen

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Ausztriáig. Utunk elsőként a festői szépségű Wolfgangsee partján álló világhírű üdülőhelyre,St. Wolfgangbavezet. Itt városnéző séta keretében megismerkedünk a város festett épületeivel, műemlékeivel, majd rövid szabadprogramra nyílik lehetőség. Ezt követően fakultatív program keretébenkisvonattal az 1782 m magas Schafbergre vonatozunk. A tóparti alsó állomástól 40 perc alatt pöfögnek fel a piros kocsik mintegy 1190 méter szintkülönbséget leküzdve a hegycsúcs alatti felső állomásig, ahonnan az egész Alpok egyik leglenyűgözőbb panorámája tárul elénk. Jó időben 14 tavat láthatunk innen. Késő délután tovább utazunk a szállásra Salzburg mellé.



2. nap:

Reggeli után az Almbachklammszurdokba utazunk, az Alpok egyik legszebb bejárható szurdokába. Pallóösvényeken, fahidakon, alagutakon kell haladni a helyenként mindössze egy méter széles és 300 méter magas völgyben. A szurdok végében hatalmas 30 m-es vízesés zuhan alá a sziklafalról a patakba. Innen a Dachsteingleccser meghódítására indulunk. Kabinos felvonóval jutunk fel kb. 2700 méteres magasságba. Fent különleges élmények várnak ránk. A csaknem 100 méter hosszú és 12 százalékos emelkedést elérő függőhíd a Dachstein déli fala mentén húzódik, a Jégpalotával közvetlen összeköttetésben áll, mely lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy megismerjék a gleccserek titokzatos világát. A Sky Walk kilátó padlózatát üvegből készítették, aminek köszönhetően garantált a feledhetetlen élmény. Kötél, mászóvas és kockázat nélkül elmerülhetünk az Alpok legszebb hegycsúcsainak egyedülálló látványában. Akik pedig igazán merészek vagy kíváncsiak, azok tovább mehetnek a"semmibe vezető lépcsőn", amelyen olyan érzésünk lehet, mintha a sziklák felett lebegnénk. Délután a Werfen-i várral ismerkedünk, mely Ausztria egyik legszebb és legnagyobb, épségben maradt középkori vára. A 900 éves várnak lenyűgöző az erődítmény védelmi rendszere és a fegyverraktára. A salzburgi vár mellett ez volt a régió legfontosabb erődítménye, később börtönként is funkcionált, a II. világháborúban a németek katonai erődítményként használták. Programunkat követően visszautazunk a szállásra. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.



3. nap:

Reggeli után utazás a lenyűgöző szépségű, Világörökség részét képező Gosau-tóhoz, amely méltán viseli a Salzkammergut gyöngyszeme elnevezést. Sétánkat követően a tó körül, Hallstattba utazunk. Itt, akik szeretnék, szabadidejüket egyénileg tölthetik el a hangulatos kisvárosban. Az aktív túrázásra vágyókkal az Echern völgybe kirándulunk, ahol egy gleccserkertet is érintünk. A kertben megcsodálhatjuk a gleccservájta különböző formákat és a 100 méternél magasabb Fátyol vízesést. (a túra hossza kb. 6 km, szintemelkedés 200 m fel és 200 m le, időtartam kb. 3 óra), Élményekkel telve indulunk haza. Utunk a festői Alpok hegyekkel, hágókkal, viaduktokkal tarkított vidékén vezet. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A program bizonyos részeinél (Dachstein és Schafberg) jelentős szintkülönbséget küzdünk le, amely a szervezet számára megterhelő lehet!





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak