Körutazások melléklet főoldal

A salzkammerguti tavaktól a Königsee-ig

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 197249
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:magánszállás
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria, Németország
Város: Bad Ischl, St. Wolfgang, Hallstattersee, Berchtesgaden, Königsee

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Melk – Salzkammergut (550 km)Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban, a Budapest–Hegyeshalom útvonalon a Salzkammerguti tavak vidékére. Útközben pihenő Melknél, a bencés rendi apátságnál. Végigsétálunk a Mária Teréziát is fogadó, ma is működő apátság termein, melyek értékes régiségekkel ismertetnek meg minket, megtekintjük a Pannonhalmát felidéző könyvtárát, a mennyországot a földre lehozó barokk templomot és kertet. Utunkat folytatva Salzburg környékére érkezünk, ahol 3 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

2. nap:
Pálinka kóstoló – A „Hitleri sasfészek” – Berchtesgadeni sóbánya és a Königsee (70 km)Egész napos kirándulásra indulunk Németországba, a csodálatos Berchtesgaden–Königsee vidékére. Encián snapszfőzőbe látogatunk egy tipikus helyi „pálinkakóstolóra” Berchtesgadenbe, hogy jól kezdődjön a napunk! A különleges snapsz mellett még más neves helyi alkoholfajtákat is megkóstolhatunk. Különleges ízekkel a szánkban felkeressük Hitler egykori sasfészkét az Obersalz hegyen, ahol ízelítőt kaphatunk a hitleri propagandából és valóságból is. Speciális autóbuszokkal kanyargunk fel 1500 m magasra, ahonnan aranylifttel juthatunk fel az amerikaiak által elnevezett Sasfészek szívébe, mely ma vendéglőként üzemel. Éva Braun emlékeit keresve sétálunk a Kehlstein csúcson. Szép időben páratlan kilátás nyílik például Salzburgra és a Königsee-re. (Kedvezőtlen időjárás esetén amikor a Kehlstein csúcs lezárásra kerül valamint tavaszi és őszi csoportunknál a Jennerbahn kétszemélyes kabinjaival (felvonójegy!) mintegy 1800 m-re utazunk fel, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező hegyekre, a Königssee-re és a Kehlstein-házra. Kényelmesen megpihenve élvezzük a panorámát. Fakultatív ajánlatunk:a csúcsról visszatérve élménybeli hajózásban lehet része a Königssee-n. Miközben az elektromos csónakok hangtalanul siklanak a St. Bartoloma-félsziget piros tetős mesebeli kolostorához, meghallgatjuk miként verődik vissza a trombita hangja. Kóstolja meg a mesék világát idéző St. Bartholoma-félszigeten a tó egyetlen halásza által kifogott füstölt tavi pisztrángot. A napot a kihagyhatatlan berchtesgadeni sóbányában való élménylátogatással és hajózással zárjuk, ahol akár a bányászok közlekedőeszközét, a facsúszdát is kipróbálhatjuk. Aki nem kíván a sóbányába lemenni, igény szerint Berchtesgaden szépséges utcáin egyénileg töltheti idejét. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap:
St. Wolfgang, Bad Ischl és Hallstatt (160 km)Reggeli után Hallstattba, e fecskefészekszerűen a hegyoldalba simuló városkába látogatunk (világörökség). Különleges élmény hajóról elkészíteni a képeslap fotónkat, madártávlatból megszemlélni az egymásba épülő házakat, a zsebkendőnyi kerteket, nem beszélve a városka parányi hegyi temetőjéről és híres csontkápolnájáról. Ezt követően Bad Ischlbe érkezünk, ahol Ferenc József töltött el hatvan nyarat Erzsébet királynővel. A kedves Lehár emlékek mellett felkeressük a császár vadászkastélyát, megízleljük udvarának különleges süteményeit az egykori királyi cukrászdában. Jó idő esetén a Katrinbahnnal felmegyünk 1540 m magasra, a Katrin Almra, ahonnan páratlan panoráma tárul elénk a közeli Dachstein hegycsúcsaira, illetve a lábunk alatt elterülő Bad Ischlre. Tovább utazva a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez indulunk, Sankt Wolfgangba, ebbe a különös hangulatú, bájos városkába, ahol a gyönyörű kegytemplom gótikus és barokk oltára sokra becsült nevezetesség. Visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap:
Salzburg – Budapest – Szeged (540 km)Utunk megkoronázásaként Salzburgba kalauzoljuk kedves vendégeinket. A Mozart-város titkaiba helyi idegenvezető avat be Bennünket, miközben rácsodálkozunk a Mirabell-kertre, Mozart szülő- és lakóházára, a világörökségbe tartozó salzburgi óvárosra. A sok érdekesség után barangolhatunk egy kicsit az ódon utcákon, megkóstolhatjuk a Fürst cukrász által kreált eredeti ezüstpapíros Mozart-golyót vagy „Mozarték” kedvelt kávéházában egy finom feketét ízlelhetünk. Szabadidő után Hegyeshalmon át Budapestre az esti órákban érkezünk, hazautazás a Kecskemét - Szeged útvonalon.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak