Körutazások melléklet főoldal

Vendégségben az Esterházyaknál

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 197255
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Ausztria
Város: Forchtenstein

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Pannonhalma – Fertőd – Doborján – Kaboldi kastély – Sopron (270 km)Kora reggeli indulást követően Budapesten át érkezünk a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz. Az ezeréves épületben tekintjük meg a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt, az ebédlőt és a 400 ezer darabos könyvtárát. Tovább utazunk a fertődi Esterházy-kastélyhoz. Az 1770- ben elkészült kastély 126 szobájával, dísz- és zenetermével, pompás udvarával és parkjával kápráztatja el látogatóit. Az egykoron az Esterházyakhoz tartozó Doborjánban született 1811-ben Liszt Ferenc. Világhírű zeneszerzőnk szülőháza ma emlékmúzeum, ahova ellátogatunk. Utunk a kaboldi kastélyhoz vezet, mely egykoron az Eszterházy család tulajdona volt. Megtekintjük gótikus kápolnáját, lovagtermét, mely korhűen tükrözi egykori pompáját. Bejárjuk Sopron gyönyörű belvárosát: Fő tér, Szentháromság-szobor, Tűztorony, Kecske-templom, Hűség-kapu, városháza, Storno- és Fabricius-ház, Esterházy- paloták. Szálláshelyünk és vacsoránk Sopronban vagy környékén lesz (2 éj).

2. nap:
Schneeberg fogaskerekűvel – Fraknó vára – Lakompak kastélya (180 km)Az Alpokalja felé utazunk. Fakultatív ajánlatunk: a 10 km hosszú Puchberg-Schneeberg vasút 1800 méteres magasságba szállítja az utazót (vonatjegy!). Ausztria legmagasab pályaudvarán lenézhetünk a Berghaus rusztikus éttermének teraszáról: szép időben innen egészen Magyarországig el lehet látni. Aki nem vesz részt a programon, egyénileg megtekintheti Schneeberg múzeumát, sétálhat a városban, és egy kellemes hajózást tehet (hajójegy). Felkeressük Fraknó várát. A XVII. századi vár teljes épségben áll, a régmúltat idéző termei, kincstára, panoptikuma, pazar fegyvergyűjteménye és levéltára nyitva áll a látogatók előtt. Majd fotószünetet tartunk az első magyarországi reneszánsz lakompaki kastélynál. Ez volt az Esterházyak első rezidenciája a régióban. Visszatérünk soproni szálláshelyünkre.

3. nap:
Fertőrákos – Fertő-tó – Ruszt – Seegrotte – Kismarton (Eisenstadt) – Budapest – Szeged (350 km)Reggeli után sétahajózásra indulunk Fertőrákosról (hajójegy). Útközben bemutatásra kerül a Fertő- tó múltja és jelene, kultúrája. Elhajózunk az egykori „tavi vasfüggöny” mellett is, majd az osztrák oldalon Ruszt városában kötünk ki. Óvárosában szinte minden ház műemlékvédelem alatt áll. A reneszánsz, barokk stílusú polgárházak historizáló homlokzatai, címeres és stukkódíszítéssel, igazi ékszerdobozzá teszik Rusztot. Fakultatív ajánlatunk: borkóstolóra hívjuk a tradicionális burgenlandi szőlőültetvényeken, 3 féle helyi bort kóstolunk (előre foglalni szükséges). Seegrotte egyedülálló tó-barlangjába látogatunk, ahol megtekintjük az egykori gipszbányát, majd a föld alatti tórendszeren hajóra szállva úszunk tova a hegy gyomrában... Burgenland „fővárosába” Kismartonba (Eisenstadt) érkezünk. Az osztrák oldal legszebb Esterházy- kastélyát „fényes” Miklós herceg a XVIII. században emeltette, falai között fényűző arisztokrata élet elevenedik meg. Megtekintjük Joseph Haydn lakóházát és az Esterházyak sírkápolnáját a ferencesek templomában. Szabadidő, majd Győr-Budapest útvonalon hazafelé indulunk, érkezés Szegedre az esti órákban.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Transzfer
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak