Körutazások melléklet főoldal

Elzásztól a Bódeni-tóig - Dél-Németország tájain utazunk

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200648
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria, Franciaország
Város: Salzburg, Augsburg, Innsbruck, Strassburg

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Traunsee – Salzkammergut (570 km)Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapest–Hegyeshalom–Linz útvonalon Ausztriába. Pihenőt tartunk a Traunsee partján fekvő bájos Gmundennél, melynek főtere és gyönyörű tóparti sétánya színes házaival pihenőre csábít bennünket. A tóra épült romantikus, egykoron uradalmi Ort kastélyát 123 méter hosszú fahídon közelítjük meg. A kastély területén található gyönyörű kápolna XVI. századi óráját a mai napig kézzel húzzák fel. A Traunsee (Ausztria legmélyebb tava 191 méter mélységével!) partján tovább utazva a tóba nyúló félszigeten, a festői Traunkirchenben sétálunk.Mely során a tó fölé emelkedő kápolnában teszünk látogatást, a tópartról feltekintve a túlparton lévő Traunstein 1691 méter magasságára. Továbbutazunk Salzburg környéki szálláshelyünkre.

2. nap:
Bad Reichenhall – Augsburg és a Fekete-erdő (460 km)Reggeli után érkezünk „észak Meránjába”, Bad Reichenhallba. A gyönyörű fürdő és klimatikus gyógyüdülőhely a só gyártás központja, több mint 70 szökőkútjáról híres. Történelmi városmagjában felkeressük a híresebbeket, megcsodáljuk a mesekirálynak, II. Lajosnak köszönhetően felépült reprezentatív és akkor modernnek számító só gyártó üzemet (kívülről). Rövid szabadidő után utunkat Németország felé folytatjuk. A két folyó által határolt, Augustus római császár által alapított Augsburgban pihenőt tartunk. Városnézésünk során ellátogatunk a városháza térre, a városháza szép reneszánsz épületével, a Luther Márton számára menedékül szolgáló Szent Anna templomhoz, sétálunk az alsóvárosban, megtekintjük a Fuggerek egykori bérházait. Szabadidő majd szálláshelyünkre igyekszünk a Feketeerdő vidékére, ahol 3 éjszakán át várnak bennünket.

3. nap:
Strasbourgtól az Elzászi borúton Colmarig (290 km)Reggeli után Strasbourg felé vesszük utunkat. Ismerkedünk az Ill - folyó szigetén elterülő világörökség részeként nyilvántartott óvárosával. Megtekintjük a világhírű dómot, majd sétánk során a belváros jellegzetes épületeit, tereit: Guttenberg tér, Vámház, St. Tamás templom, Petit France láthatjuk. Fakultatív ajánlatunk: élményteli hajózásra hívjuk Strassburg belvárosától az Európai Uniós Parlament épületéig. Szabadidőnkben lehetőségünk van egy elzászi kuglófra, vagy a csodálatos hangulatú kis francia negyedben érezni és élvezni a negyed virágos hangulatát. Rövid szabadidő a történelmi belvárosban, majd az Európa negyedben teszünk látogatást, mely során láthatjuk az európai parlamenti üléseknek havonta egy alkalommal helyszínt biztosító Európai Parlament modern épületét. A híres borúton utazunk tovább és időgépünk a XVI. századba repít bennünket, Riquewihr városának idillikus mesevilágába, évszázados öreg házak, középkori városfalak, tornyok, terek közé. Kevés festőibb városka van az országban, mint Colmar. A városba látogatva élvezhetjük reneszánsz polgárházainak, gótikus templomainak, gyönyörű favázas épületeinek látványát. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap:
Freiburg, a Titi-tó és Triberg (250 km)A mai napon a Fekete-erdő felé vesszük utunkat. Kirándulásunkat Freiburgban, a Fekete-erdő nyugati szélén fekvő egyetemi és püspöki városban kezdjük, mely város életét a napfény és a jóhangulat jellemzi. A város kultúrájában meghatározó Franciaország és Svájc közelsége, mely egyet jelent a déli, kicsit mediterrán hangulattal. A városban jellegzetes „patakocskák”, a járda mellett haladó kis vízfolyások csobognak. Gazdag kultúrát és történelmet, sok kávézót és hangulatos kocsmákat, badeni konyhát és egy csodálatos környezetet találunk Freiburgban. Romantikus panoráma úton folytatjuk utunkat a festői Titi-tóhoz. Fakultatív hajókirándulás a tó vizén, szabadidőben séta közben megcsodálhatjuk a parti sétány gyönyörű favázas házait. Utunkat Tribergnél folytatjuk, Németország legnagyobb vízesésénél! A Gutach-folyó vízesése több szakaszból áll, az összesen 163 m magasságával Németország legnagyobb, legismertebb vízesése. Jól kiépített ösvényen közelíthetjük meg a vízesés szakaszait, sok helyen vízpermet áztatja az utunkat, madarak repkednek körülöttünk és a bejáratnál vásárolt eledellel a mókusokat etethetünk. Az „Órák Parkjába” utazunk tovább. Itt a világ legnagyobb kakukkos órájával találkozunk. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap:
A Rajna-vízesés és a Bódeni-tó: Konstanz, Mainau, Meersburg (440 km)Elfogyasztva reggelinket Schaffhausenbe utazunk, ahol, Európa legnagyobb vízesését, a híres Rajna-vízesést keressük fel. A tornyos reneszánsz Laufen-kastélyon keresztül jutunk a vízeséshez, mely 23 méter magasságból alázúduló víztömegével, a víztömeg által porlasztott apró vízcseppeivel az arcunkon érezteti hátborzongató erejét a látogatóban. Konstanz egyetemi városon át érkezünk a híres mainaui virág szigetre, a tropikus növények „paradicsomába”, a mediterrán Németországba. A 45 hektárnyi terület szinte teljes egészében több ezernyi virág özönében fürdik. A gondosan rendezett parkban pávák sétálnak méltósággal fel s alá… A forgalomtól gondosan elzárt félszigeten sétálva csodálhatjuk meg a botanikus élővilág szépségeit, a sziget közepén álló kastélyát. Elhagyva a félszigetet, a Bódeni-tó északi partján Meersburg hangulatos középkori óvárosába érkezünk. A szűk, kacskaringós, erre-arra lejtő utcácskáival, a fagerendás, virágos ablakos polgárházaival, várfalaival, kapuival, tornyaival ma is működő piacterével valódi kis ékszerdoboz a tóparton. Szállásunk Innsbruck környékén lesz.

6. nap:
Innsbruck – Tratzberg – Budapest – Szeged (730 km)Reggeli után Tirol fővárosában, Innsbruck óvárosában teszünk látogatást. Színes házaival és a házak „között” emelkedő vad hegyekkel igazán mesebeli látvánnyal ajándékoz meg bennünket. Az Inn-folyó partjától teszünk sétát ikonikus főterére. Innsbrucki rövid városnézésünket követően megállunk az Inn völgyében megbúvó középkori Tratzberg várkastélyánál. Egy izgalmas helyi vezetés és hangjáték keretében sétálunk az értékes műremekekkel berendezett termek hosszú során át. Autópályán folytatjuk utunkat hazafelé, érkezés Hegyeshalmon át Budapestre a késő esti órákban, majd tovább indulunk Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak