Körutazások melléklet főoldal

Adventi élmények a Semmeringen

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210711
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Semmering

Szállás / program részletes leírása



Indulás Budapestről reggel 6.30 órakor, a Hősök teréről. Egy határ közeli rövidebb pihenőt követően tovább utazunk Gloggnitz városába, ahol meglátogatjuk a Lindt csokoládégyár mintaboltját,ahol kedvezményes vásárlásra nyílik lehetőség.

Következő programunk a térség egyik fő attrakciója, a semmeringi vasút, amely a világ első hegyi vasútja volt. A vasúti pálya 41 km hosszú, 16 viaduktja (ebből a legtöbbje kétemeletes), 15 alagútja és 100 íves hídja van. Ennek a történelmi vasútvonalnak egy részén utazunk, Payerbachból Semmeringig, amely biztosan felejthetetlen élményt nyújt: a vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. A vonat ablakából a festői tájban lehet gyönyörködni. 30 perces utazást követően érkezünk Semmeringre, a XIX. század császári üdülőközpontjába, amely nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is a sport- és élményterület bölcsője. A vasútállomásról autóbuszunkkal megyünk a `Varázshegy” alatt található parkolóba, ahonnan a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval érjük el a csúcsot (A program a felvonótársaság döntésétől függ, a felvonók működését illetően! Amennyiben a felvonót nem nyitják meg, semmeringi programunk nem a hegyre vezet, hanem a panoráma útvonalon Semmering településen, ahol a közel egy órás séta alatt a település villáiban és a csodás panorámában gyönyörködhetünk!)és felfedezzük az 1340 méter magas Hirschenkogel hegy nyújtotta élményeket. A Hirschenkogel hegy legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a Semmering - Rax - Schneeberg "varázshegyek" álomvilágára egészen a Bécsi medencéig. A hegy tetején pihenhetünk, sétálhatunk, akinek van kedve a csúcson található étteremben kipróbálhatja a helyi specialitásokat.

Utunk Semmeringről Reichenauba vezet, ahol a városka kastélyában az adventi vásárban nézelődhetünk. Az adventi vásáron túl egy vasútmodell kiállítás, egy teddy mackó kiállítás és betlehem is látogatható. A helyi specialitások megkóstolását követően hazaindulunk. Érkezés Budapestre késő este.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak