Körutazások melléklet főoldal

Meghitt karácsony Alsó-Ausztriában és Mariezellben

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223028
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Ausztria
Város: Mariazell

Szállás / program részletes leírása



Élményvonat Semmeringen, Mayerling, Göttweig és Arstetten karácsonykor3 nap / 2 éj

1. nap:
Szeged–Budapest–Seegrotte-Heiligenkreuz-Mayerling (270 km)Elutazás Szegedről a kora reggeli órában Budapestre. Hegyeshalmon keresztül érkezünk Seegrotte egyedülálló tó-barlangjába, ahol vezetéssel megtekintjük az egykori gipszbánya kialakulásának történetét, majd a föld alatti tórendszeren hajózva különös látványban lesz részünk: hajóra szállva úszunk tova a hegy gyomrában ... Az alsó-ausztriai Heiligenkreuz bájos települése a következő úticélunk. A heiligenkreuzi apátság az egyik legrégebben folyamatosan működő cisztercita apátság Ausztriában, melynek megtekintjük templomát és udvarát a József kúttal. Továbbutazva Mayerlingbe érkezünk, ahol Rudolf trónörökös vadászkastélyához érkezünk. 1889-ben itt kettős tragédia történt: Rudolf trónörökös és kedvese, Vetsera Mária rejtélyes módon vesztette életét. A történelmi eseményeket és annak titkait a kastély kis emlékszobái őrzik. Estére a Mariazell környéki szálláshelyünket elfoglaljuk, ahol 2 éjszakát töltünk el. Vacsorára készülődünk.

2. nap:
Mariazell - Semmeringbahn – Maria Schutz – karácsonyi vacsora (260 km) Elfogyasztva reggelinket ezen a napon Mariazellbe utazunk, mely évszázadok óta zarándokok szellemi központjaként ismert. Adventi időszakban Mariazell érzelemmel töltött, meghitt régi karácsonyi hangulatot áraszt, míg karácsonykor a meghitt nyugalom ül a Bazilika hatalmas épülete előtti térre, ahol megállunk egy pillanatra. Betérve karácsonyi illatfelhőben áll meg az idő. Ellátogatunk a mechanikus Betlehemhez, sétálunk a belvárosban és persze a hagyományos likőr kóstolás sem maradhat ki (helyszínen fizetendő)! A hegyeken keresztül Semmering vasútállomásra igyekszünk, ahol a buszunkat vonatra cseréljük: a „technika csodájának tartott” Semmeringbahn-on teszünk egy felejthetetlen utazást, mely útvonal méltán lett a Világörökség része! Payerbachban szállunk vissza az autóbuszra, és szálláshelyünkre utazunk vissza, útközben megállunk Maria Schutz barokk nagytemplománál, mely 1738-ban egy csodatévő forrás fölé épült. Visszatérve szállásunkra elfogyasztjuk vacsoránkat. A vacsorát követően autóbuszra szállunk és a közeli bazilikában éjféli misére látogatunk el (igény szerint).

3. nap:
Artstetteni kastély – Göttweig – Krems – Budapest– Szeged (430 km)Reggeli után a Duna mentén, az osztrák kultúra bölcsőjében és páratlan műemlékei között, Ausztria legvonzóbb területén utazunk. Meglátogatjuk a Duna fölé magasodó, híres artstetteni kastélyt, mely korábban királyi rezidencia volt. Itt nyugszik a Szarajevóban tragikusan elhunyt Ferenc Ferdinánd trónörökös is. Megtekintjük a Duna partját uraló melki apátsági templomot, belső udvarát és múzeumát. Továbbutazva a Duna partján, a folyó felett magasodó Göttweig apátsági temploma vár elsőként bennünket! Az apátság szobáiban vendégeskedett egykoron Napóleon is … Egy csésze kávé mellett felmelegedve élvezzük a kilátást a Duna kanyarulataira. A Wachau vidéken festői fekvésű, nagy múltú vidék falvaiban, váraiban Ausztria ősi múltja ölt testet. Krems városkában pihenőt tartunk: a 15. századi városkapun bejutva sétálunk ódon hazai, sgraffitós palotái, nagyszabású templomai között. Utunkat a 30 kilométer hosszú osztrák Dunakanyarban, a Wachau vidéken (UNESCO világörökség) folytatjuk, a táj valóban szemet gyönyörködtető! Hazafele indulunk a Bécs-Hegyeshalom-Budapest útvonalon, érkezés Szegedre az esti órákban.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak