Körutazások melléklet főoldal

Szilveszter Tirolban - Kastélyok Bajorországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223035
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Ausztria, Németország
Város: Oberammergau

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged-Budapest -Wels- Salzkammergut– Tirol (730 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Budapesten, Ausztrián keresztül. Ahhoz, hogy Welsben találjuk magunkat, nem kell Nagy Britanniáig mennünk! Útközben pihenőt tartunk a római időkben még Linz vetélytársaként nyilvántartott Traun folyó menti bájos kisvárosban. Ma is élénk kereskedelemmel, iparral és persze sok látnivalóval rendelkező kisváros. Az óvárosban tett séta során felfedezhetjük a 13.sz-i Lederer-tornyot, a pompás stukkókkal díszített városházát, a várat, ahol az osztrák lovagkirály, I. Miksa elhunyt és még sok más érdekességet. Utunkat folytatva a kitzbüheli Alpok gyönyörű útjain érjük el Innsbruck környéki szálláshelyünket, ahol 4 éjszakát töltünk el.

2. nap:
Neuschwanstein és Hohenschwangau romantikus kastélya, Ettal és Oberammergau (430 km)Reggelit követően a „német Disneylandben” mesebeli nap vár ránk, amit Hohenschwangau neogótikus várkastélyában kezdünk. A festői „sétaúton” közelítjük meg a zöld alpesi tájba meseszerűen beilleszkedő Hohenschwangau sárga kastélyát, amely látogatásunk első színhelye lesz. Egy XII. sz.-i eredetű vár romjaira, 1832-től építették újjá. Itt töltötte fiatalságát II. Lajos. Innen megyünk át a wagneri hangulatot idéző, a Pöllat szakadék felett szinte lebegő Neuschwanstein hófehér kastélyához. Lajos álomkastélyát a király udvari díszlettervezője építette. Lenyűgöző a kastély homlokzata is, belső termei azonban – ahol az egykori germán mondavilág alakjai elevenednek meg – mágikus hatással vannak a látogatóra. A lovagvár II. Lajos és Richard Wagner kapcsolatának „emlékműve”. Mindenképpen látni kell egyszer! A délután folyamán Ettalba utazunk tovább. Az 1330-ban itt alapított templom fontos katolikus zarándokhely, egyházi iskolájában a mai napig szerzetesek oktatnak. A kolostor megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség a kiváló ettali likőrökből. Napunkat a bajor Alpok gyöngyszemének is mondott festői faluban, Oberammergauban zárjuk. Páratlan színgazdagsággal és ötletességgel kifestett lüftlmalerei házai, fafaragó műhelyei, és az 1633 óta tízévente megrendezett nagyszabású Passiójáték messze földről vonzza a turistákat. Estére szálláshelyünkre érkezünk vissza.

3. nap:
Wattens és a Nordkette. Innsbruck adventi varázsa szilveszterkor (120 km)Szilveszter napján minden a csillogásról, a fényekről szól! Mai napunk első állomása a messze földön híres Swarowsky ékszergyár fellegvára, annak kristálymúzeuma és bemutatóterme. Sétálunk az élmény-termekben ahol káprázatos fény és csillogás orgia vár bennünket gyönyörű környezetben, alkalmanként hangjátékokkal. A bemutatót követően mindenki kedvére vásárolhat, hogy szilveszter estére a csillogásunk még fényesebben tündököljön az újév első napján! Irány a Nordkette 2256 méter magas csúcsa felvonóval! Tirol tartomány fővárosát körbefogó hegységről most fentről gyönyörködünk (felvonójegy)! Innsbruck nyüzsgő középkori óvárosból húsz perc alatt 2000 méter magas csúcsra szállítja utasait a felvonó, utasai fent a napfényes teraszon élvezhetik a tiszta levegőt és a csodálatos panorámát. A felvonó négy állomását megfagyott vízcseppekre emlékeztető formájuk miatt a Jégkirálynő palotájaként emlegetik. (Aki nem kíván az Innsbruck fölé magasodó kilátóba feljutni, szabadidejében felfedezheti Innsbruck nevezetességeit). A délutáni órákban térünk vissza a több mint 2000 éves Innsbruck-ba. Sétálunk óvárosában: Aranytetős Ház, császári mauzóleum, a városháza, a vár és a Szent Jakab dóm. Sétálunk ódon utcáin, megtekintjük műemlék házait. Szabadidő a városban és élvezzük hangulatát! Kóstolja meg a hamisítatlan tiroli kolbászt es a helyiek által sütött rétest! Szállásunkra térünk, ahol megpihenünk egy kicsit, felfrissülünk és belevetjük magunkat a szilveszter estébe! Fakultatív ajánlatunk: szilveszteri vacsora a szállodában, zenével, jókedvvel éjfélkor tűzijátékkal majd kifulladásig kedvünkre táncolhatunk. Éjfél után svédasztal várja utasainkat. Boldog új esztendőt kívánunk!

4. nap:
Újévi pihenés a szállodában vagy Schwaz-Achensee panoráma-Bad Tölz-Benediktbeuern-MittenwaldKései reggelit követően kedvére pihenhet a szállodában vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Élményeinket gyűjtögetve az „ezüstváros”, Schwaz csodálatos négyhajós bazilikája, Ferences kolostora vár bennünket. ma is látogathatóak a fuggerek (egykori bányászok) házai, megtekintjük a városházát majd a Brandeburgi Alpok mentén élvezzük az Karwendel és a Rofan hegycsúcsok közé ágyazott, türkizkéken csillogó Achensee panorámáját, mely Tirol legnagyobb hegyi tavaként ismert! A dél bajor Bad Tölz reneszánsz kisvárosába érkezünk, amely kiemelkedik a óváros szépségével. A várost az Isar folyó oszt ketté. Szebbnél-szebb kétemeletes paraszt-reneszánsz stílusban épült házak mentén sétálunk, melyek változatos kapuzataikkal, ablakkeretezéseikkel és színes falfestésükkel emlékezetes látványt nyújtanak. Utunkat folytatva Felső-Bajorországnak egyik legöregebb barokk temploma Benediktbeuern kolostortemploma vár bennünket. A kolostorhoz közeledve megragadó a látvány, mely közeledve egyre csak fokozódik! Négyszögletes gótikus ikertornyai, keskeny és kecses hatszögletű toronyban és hagymakupolában végződnek. Mennyezeti freskói lélegzetelállítóan gyönyörűek. Megpihenünk egy kicsit a templom csendjében majd Mittenwald érintésével visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap:
Kufstein - Chimsee és a Herreninsel. Prien – Budapest – Szeged (720 km)Megreggelizünk, majd elhagyjuk Tirol szépséges fővárosát, és az Inn folyó partján fekvő történelmi Kufstein városába érkezünk, melynek ékessége a Habsburg Miksa által építtetett 16. századi vár. Felvonóval jutunk fel a vármúzeumba (belépődíj), a vártoronyban pedig felidézzük annak magyar vonatkozásait. A vár alatti – római időkből származó – hangulatos utcákban és tereken sétálunk. Prienbe indulunk a Chiemsee-hez. Fakultatív ajánlatunk: Hajóra szállunk és a Herreninselhez ,”az urak szigetére” hajózunk. Meglátogatjuk II. Lajos bajor uralkodónak a sziget közepén álló híres Herrenchiemsee kastélyát, melynek építésekor a Versailles-i kastélyt használtak modellkent (belepő). Ellátogatunk a „hölgyek szigetére” is. Ez a legbajosabb sziget, nevet az itt épített kolostorról kapta. Visszahajózunk Prienbe, majd a kora délutáni órákban Ausztrián keresztül hazafele indulunk. Érkezés Hegyeshalmon át Budapestre az éjszakai órákban, majd továbbutazás Szegedre.Szilveszteri vacsoraszállodában4fogásos szilveszteri vacsora, éjfél utáni étel, zenés-táncos mulatság, tűzijátékx


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető

Külön fizetendő:
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 484 utazás 337 437 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak