Körutazások melléklet főoldal

Hegyek Vonzásában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 233314
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria, Olaszország, Svájc
Város: Gmunden, Serfaus

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

Az út áttekintése

·  Túrázás St. Moritzban, a téli olimpia helyszínén
·  Svájcban ingyenesen használható felvonók
·  Utazás a Bernina-expresszel mesés tájon
·  A világ legnagyobb belül járható keresztje

"Utazni a Bernina Expressen kivételes élmény. St. Moritz hóborította csúcsától indulva alig 2 óra alatt egy elragadó mediterrán olasz kisvárosba jutunk."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – TRAUNSEE – TIROL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően úticélunk a salzkammerguti tóvidék. A Traunsee partján, Gmundenben található az új Grünberg felvonó. Megérkezésünk után ezzel a kabinos lanovkával több, mint 500 métert emelke­dünk. A hegyállomáson, 1.004 m magasban egy kellemes sétát tehetünk, bobozhatunk, de kipróbálhatjuk az új attrakciót, a kör alakú, emeletes lombkoronaösvényt. Ez a 21 m magas fa épít­mény kilátó is és sétapálya is egyben. Ha fel akarunk menni a tetejére, akkor egy folyamatosan emelkedő úton, 1.400 m megtétele után, érkezünk fel a tetejére. Séta közben és fentről is mesés rálátásunk lesz a tóra és a környező hegyekre. Jó idő esetén az Alpok több csúcsáról készíthetünk szép felvételeket. Leérkezésünk után a hegyek között folytatjuk utunkat, és így érkezünk tiroli szálláshelyünkre.

2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS – GERLOS HÁGÓ

Napunkat Ausztria legmagasabb vízesésénél, a Krimmlinél kezd­jük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig az alsó ösvényen juthatnak el a vízesés aljához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt köve­tően a Gerlos-hágón folytatjuk utunkat. A hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában látható. Panoráma úton haladunk tovább, melyet meseszép táj, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. Délután Tirol nyugati részére indulunk. A kora esti órákban érke­zünk szállásunkra, mely egy tipikus tiroli faluban lesz.

3. NAP: SERFAUS – SVÁJC

Alig egy órás buszozással érjük el a híres síparadicsomot, Serfaust. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu tipikus tiroli hangulattal várja nyáron is a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkoló­tól a felvonóig. Kabinos liftek röpítenek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidőparkjáról is ismert, Komperdell fenn­síkra. Itt lesz túrázási és étkezési lehetőség is. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet. A Lazid felvonó végállomása 2.346 m magasan van, ahonnan tiszta időben még csodásabb a tájkép. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kelle­mes panorámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram a bájos, tipikus hegyi településen, Serfausban. Ezt követően felszállunk buszunkra és indulunk Svájcba (2 éj).

4. NAP: ST. MORITZ – BERNINA-EXPRESS

Reggeli után a közeli Sankt Moritz vasútállomására buszozunk, ahonnan a Bernina-express panoráma kocsijaival utazunk az olaszországi Tiranoba. Az UNESCO Világörökség Listán is sze­replő vasúti szakaszon gyönyörködhetünk az Alpok havas csú­csaiban, a hegyoldalon nyíló virágokban, legelőkben, de egyedi technikai megoldású viaduktok, alagutak is színesítik a 2 és fél órás utazásunkat. A havasok után Tirano mediterrán városkájá­nak hangulatából kapunk rövid ízelítőt, hiszen az express vonat­ból kiszállva kb. 1 órát töltünk az olasz településen. Ezután ismét vonatra szállunk és visszaindulunk, de ekkor regionális svájci vonattal utazunk a Bernina-hágó utáni Diavolezza megál­lóig. Itt felvonóra szállunk (ezt már ingyenesen használhatjuk), hogy 3.000 m magasságból is körbenézhessünk. Ámulatba ejte­nek minket a csúcsok sokaságai, valamint a közelben kanyargó Pers gleccser látványa. Kabinos felvonóval jövünk vissza, ahol már vár bennünket az autóbuszunk és indulunk vissza szál­láshelyünkre. Mivel St. Moritz régióban töltünk 2 éjszakát, ezért bizonyos felvonókat ingyenesen vehetünk igénybe, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF). A következő napon is ezzel a kártyával fogunk felvonózni, tehát jelentős megtakarí­tást kapnak utasaink.

5. NAP: ST. MORITZ – AUSZTRIA – TIROL

A nap jelentős részét Sankt Moritzban töltjük. Téli olim­piát is rendeztek már itt, de nyáron is kiváló túralehetőségek­kel vonzza az idelátogatókat a 3–4.000 m-es csúcsok lábainál, közel 1.800 m magasan fekvő gazdag alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre, amiket mi a szálloda által nyújtott kártyával ingyene­sen használhatunk. Először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a cso­dás panorámát és az alpesi virágokat. Innen még tovább is emelkedünk egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan – tiszta időben – fantasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völgyek és a tengerszemek látvá­nya. Lesz idő egy kis pihenésre, egy kávé vagy tea elfogyasz­tására is. A déli órákban indulunk le Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy fogaskerekű vonattal megy le, vagy az utolsó szakaszon, kb. egy órás hegyi kirándulás keretében, gyalog túrázik le a tóhoz, miközben gyönyörködhet a mesés látványban. Leérkezésünk után lesz egy kis szabadidő, ekkor lehet emléktárgyakat, csokoládékat vásárolni. Délután indu­lunk vissza Ausztriába. Az Inn folyó mesés völgyében haladunk Tirolban. Kitzbühel közelében lesz a szállásunk, ahová a kora esti órákban érkezünk.

6. NAP: PILLERSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

 

Reggeli után indulunk a Pillerseehez. Itt található a világ leg­nagyobb, 29,6 m magas, belül járható hegyi keresztje. A kilátó­ként is funkcionáló, Szt. Jakabról elnevezett keresztet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az épít­ményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek tehetnek egy rövidebb, de annál látványosabb kirándulást fenn az alpesi virágok és sziklák között, majd felvonóval jövünk vissza buszunkhoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós progra­munknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a meg­felelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- félpanziós ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.
- Belépők, felvonók ára: kb. 65 € + 12 CHF
 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak