Körutazások melléklet főoldal

Schneeberg - a Bécsi-Alpok királynője

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76116
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Puchberg

Szállás / program részletes leírása



Ausztriában 2022. május 16-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak!

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Részletes program: Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor a Bécsi-Alpok felé.Útközben kis pihenőt teszünk, majd meg sem állunk a Schneeberg lábáig, ott, ahonnan a Salamandernek is becézett fogaskerekű indul. Itt található Puchberg városa.

A legmagasabb hegycsúcs - utunk célpontja - a Schneeberg, melynek tetejéről az Alpok nagyszerű látványa tárul elénk. 2.075 méteres magasságával ez a Bécsi-Alpok koronázatlan királynője. Magasan a környező táj fölé emelkedik, ezért remek kilátás nyílik róla, ráadásul nem is különösebben kell megerőltetnünk magunkat ahhoz, hogy feljussunk a csúcsra. Felszállunk a fogaskerekű vasútra, és máris a legjobb társaságba kerülünk: annak idején még Ferenc József császár is utazott rajta! Az 1800 méter magasságban található hegyi állomásra kapaszkodik fel a 9,8 km-es út alatt a vonat, amely 53 perc alatt teszi meg ezt a távot. Az út gyönyörű erdőkön át, alpesi rétek mellett vezet egy csodálatos, páratlan szépségű világba, ritka növények és állatok birodalmába.
Útközben több megállót is érintünk. A legnagyobb kapaszkodó előtti pihenőnél pedig lehetőségünk lesz megkóstolni a híres schneebergi buktát is különböző ízekben. Ahogy felértünk a felső állomásra, végigmegyünk a kaleidoszkóp elnevezésű kiállítórészen, valamint megtekintjük a közelében található az Erzsébet templomot is, melyet az 1898-ban meggyilkolt Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné, Sissi emlékére emeltek.
Ezután egy kellemes panoráma kirándulást teszünk az itteni csúcs körül, a bátrabbak pedig az állomás feletti magaslatra is felkapaszkodhatnak a kereszthez.
A szabadidő alatt a gyerekeket egy fából készült játszótér várja. Ez Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő játszótere közvetlenül a hegyi állomás közelében. A felnőtteket pedig hütték, azaz éttermek csábítják. Itt minden helyi specialitás megkóstolható és egy kellemes, pihentető időt tölthetnek el a friss, alpesi levegőn a csodálatos panorámában gyönyörködve.
Délután szintén a fogaskerekű vasúttal jutunk le - nem egész egy óra alatt - az alsó állomáshoz. Puchberg manapság kellemes klímájú, a rég letűnt napok hangulatát még mindig őrző fürdőhelyként üzemel. A vonatállomás a városközpontban található egy tavacska mellett, amelyen minden évben kacsák, récék és hattyúk várják az oda érkezőket. A 19. század közepétől ez a hely a bécsiek legkedveltebb nyári úti célja. Szabadidőben lehetőség van sétálni egyet a városban, a parkban, megnézni a puchbergi várat és templomot.
Autóbuszunkkal a közeli Losenheim településre indulunk, ahol vár minket a Sebastian-vízesés. Patakparton, majd az erdőben sétálva érjük el a zuhatagot, melytől a kötelező fotók elkésztése után indulunk vissza Budapestre.

FONTOS!!!
A kirándulás 2000 m fölé visz, ezért a réteges öltözködés, a változékony időjárásra történő felkészülés elengedhetetlenül szükséges. Nyári időpontokban is előfordulhat kimagaslóan alacsony hőmérséklet, eső, esetlegesen havas eső. Kérjük legyenek szívesek ezt figyelembe venni az utazásra való készülődéskor.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak