Körutazások melléklet főoldal

Semmeringi élmények

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76117
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Semmering

Szállás / program részletes leírása



Ausztriában 2022. május 16-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak!

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Indulás Budapestről reggel 6.00 órakora Hősök teréről.Egy határ közeli rövidebb pihenőt követően tovább utazunkGloggnitzvárosába, ahol meglátogatjuk aLindt csokoládégyár mintaboltját. Kóstolás után kedvezményes vásárlásra nyílik lehetőség.

Következő programunk a térség egyik fő attrakciója, asemmeringi vasút, amely Európa első hegyi vasútja volt. A vasúti pálya 41 km hosszú, 16 viaduktja (ebből a legtöbbje kétemeletes), 15 alagútja és 100 íves hídja van. Ennek a történelmi vasútvonalnak egy részén utazunk. A vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. A vonat ablakából a tájban lehet gyönyörködni. (A vasútvonalon az elmúlt években szakaszos javításokat végeznek, amennyiban a vonat nem közlekedik, utunkat autóbuszunkkal tesszük meg Gloggnitz-Semmering útvonalon.Rövid utazást követően érkezünk Semmeringre, a XIX. század császári üdülőközpontjába, amely nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is a sport- és élményterület bölcsője. A parkolóból aMagic Mountain Xpress kabinos felvonóvalérjük el a csúcsot és felfedezzük az 1340 méter magasHirschenkogelhegy nyújtotta élményeket. A Hirschenkogel hegy legmagasabb pontja a 30 m magasMillennium kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a Semmering - Rax - Schneeberg "varázshegyek" álomvilágára egészen a Bécsi medencéig. A hegy tetején pihenhetünk, sétálhatunk, akinek van kedve, a felvonó helyett gyalog is lesétálhat a hegyről.
A hegyen található étteremben fakultatív ebédre nyílik lehetőség, ahol kipróbálhatnak egy tipikus osztrák menüt.

A délután folyamán a bátrabbakra vár a mountain cart, mellyel a völgybe leeht legurulni, illetve kipróbálhatjuk a 2022-ben megnyílt kötélpályát is. Páratlan élmény!
Jó idő esetén érdemes elsétálni aSemmeringi Panoráma úton, ahol szintén a festői tájban gyönyörködhetünk.
Utunk SemmeringrőlMaria Schutz-ba vezet. Az ausztriai Mária-kegyhelyek egyik templomához érkezünk, amely csodálatos környezetben helyezkedik el a Semmering-hegy lábánál és csodatévő forrásáról nevezetes, valamint ízletes fánkjairól, amelyeket mindképpen érdemes megkóstolni! Hazaindulás a késő délutáni órákban, érkezés Budapestre késő este.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak