Körutazások melléklet főoldal

Alpok kincsei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76736
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria, Németország, Svájc
Város: Gmunden, Hallstatt, Innsbruck, Kufstein, Mainau, Salzburg, Schaffhausen, Zürich

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

Az út áttekintése

·  Ausztria és Svájc 7 nevezetes városa
·  Közép-Európa legszebb virágszigete: Mainau
·  Hajózás a Rajna-vízesésnél
·  Vásárlási lehetőség a Swarovski gyárban

"Az Alpok szerelmeseként két alpesi országban is átélem Babits Mihály szavait: Sötétzöld völgyek, jégmező, harapni friss a levegőt."
Vendégh Edit – 30 éve idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – GMUNDEN – HALLSTATT

Reggel Hegyeshalom érintésével utazás Ausztriába. Felső- Ausztriában lekanyarodunk a sztrádáról, továbbiakban a Salzkammerguti-tavak között vezet utunk. Gyönyörködünk a hegyek és a tavak szép, harmonikus látványában. Megállunk Gmundenben, a Traunsee északi végében, ahol a Traun folyó kilép a tóból. Rövid séta keretében megnézzük a főteret és a barokk plébániatemplomot, ahol a Schwanthaler-féle Háromkirályok imádása szoborcsoport a főoltár. A kisváros maga is egy gyöngy­szem. Délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb kisvárosának ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut közepén talál­ható, és az UNESCO Világörökségnek is része. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a temp­lomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a hallstatti tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. Programunk után közeli szálláshelyünkre utazunk.

2. NAP: KUFSTEIN – SWAROVSKI – INNSBRUCK

A délelőttöt a Tirol kapujának is nevezett Kufstein városában tölt­jük. Sétálunk a gyors folyású Inn partján, a főtér és a városháza megtekintése után felvonó repít minket a várba. A várfalról gyö­nyörködhetünk a kilátásban. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar rabos­kodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka vagy éppen Rózsa Sándor –, elgondolkodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény- és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. A kufsteini tartózko­dásunk végén pedig élvezhetjük a Hősök orgonájának hangjait. Folytatva utunkat egy különlegességet keresünk fel, a Swarovski Kristálymúzeumot. A gyár mellett egy érdekes, interaktív kiállí­tást alakítottak ki. A kristályok különleges kompozíciója ámu­latba ejti az embert. Nagyszerűen használták ki a művészek a kristályok fényhatásra bekövetkező csillogását. A végén vásárlási lehetőség is lesz. Pár kilométer múlva érjük el Tirol központját. Itt Innsbruck nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a törté­nelmi emlékekben gazdag óvárosban. A sok látványosság közül a Habsburg család által építetett várpalota (Hofburg), a Hofkirche, az Aranytetős ház, a közelében lévő várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca vagy éppen a Diadalív; mind-mind megannyi élmény. Szállás Innsbrucknál.

3. NAP: KONSTANZ – MAINAU – STEIN AM RHEIN

Vorarlberg tartományon keresztül utazva érjük el a Bodeni-tavat. Ez a tó 3 országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. A tó déli részét érintve érkezünk meg a délelőtti órákban Konstanzba, a híres zsinat helyszínére. Séta a mozgalmas főut­cán. Festett falú házak sorát és a városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Miasszonyunk katedrá­list, melynek rotundája is különleges. Városnézésünk után rövid buszozással érkezünk a káprázatos virágszigethez, Mainauhoz, mely a Bodeni-tóban található. Kis hídon keresztül sétálunk be a lenyűgöző parkba, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Lenyűgöző a rózsakertje. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töl­tünk ezen a mesés virágszigeten. Sétánk után továbbutazunk, hogy a bájos Stein am Rheint keressük fel. Itt lép ki a Rajna a Bodeni-tóból. Megcsodáljuk az évszázados épületek rendezett harmóniáját. A csendes kisváros egyedülálló látványossága a mozgalmasságot tükröző bájos, festett falú polgárházak sora. Szállás a svájci határ közelében, Németországban.

4. NAP: SCHAFFHAUSEN – RAJNA-VÍZESÉS – ZÜRICH – AUSZTRIA

Reggeli után egy érdekes helyet keresünk fel. Donaueschingenben, a Fürstenberg kastély parkjában található az a medence, ahonnan eredeztetik a Dunát. Egy tábla is utal arra, hogy ez a Duna forrása. Németországot elhagyva visszautazunk Svájcba. A határ után a híres óragyártási központot, Schaffhausent keressük fel. A buszról leszállva teszünk egy kiadós sétát. Szép díszkútjait, kel­lemes hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. Felkeressük a több mint 900 éves korai román stílusú Mindenszentek Katedrálist is, majd Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés) következik, ahol általában 800.000 liter víz folyik le másodper­cenként! Lesz csónakázási lehetőség a folyón a vízesés közelé­ben lévő sziklához. Folytatva utunkat rövid buszozás után érjük el Zürichet, a gazdag világvárost. Megtekintjük az óvárost; töb­bek közt a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomot, a híres bankokkal és üzletekkel övezett Bahnhof Strasse-t, a monu­mentális Grossmünster katedrálist, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó part­ját. A várost elhagyva lenyűgöző hegyek és tavak mentén érke­zünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

5. NAP: SALZBURG – HEGYESHALOM – BUDAPEST

 

Reggel elhagyjuk tiroli szállásunkat és a délelőttöt már Salzburgban, „Észak Rómájában” a csodálatos barokk építészeti emlékek között töltjük. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelkezik. Gyalogos városnézé­sünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. Sétánk mottója: Mozart és a „Muzsika hangja”. A Mirabell-kert szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják a templomok városának Salzburgot. Látjuk még távolról a város fölé magasodó Hohensalzburg várát is. Az óvárosi baran­golásunk még nagyon sok egyéb különlegességet is rejteget. Természetesen lesz lehetőség szabadprogramra, mely során emléktárgyakat vásárolhatunk. Városnézés után hazaindulás. Érkezés Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggelis ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív vacsora 22.000 ft/ fő
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépők.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak