Körutazások melléklet főoldal

Csúcs napok: Dolomitok, Matterhorn, Mont-Blanc

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76737
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria, Franciaország, Olaszország, Svájc
Város: Lienz

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MILLSTÄTTERSEE

Reggeli indulás. Az M7-en haladva hagyjuk el hazánkat, majd Szlovénia érintésével utazunk Ausztriába. Az első érdekesség, amit megtekintünk, a hegyek közé ékelődött Millstättersee, mely a karintiai tóvidék egyik látványos tagja. Megállunk Millstätt városában a tóparton. Felsétálunk a környék legszebb templomához. A templomban található freskónak különle­ges története van, melyet elmesél idegenvezetőnk is. A temp­lom közelében található egy „ezeréves” hársfa is. Visszasétálunk a tópartra és tovább élvezzük ezt a kellemes hangulatú, igazi osztrák gyöngyszemet. A városka igazi osztrák gyöngyszem. Ezt követően Osttirolon haladva folytatjuk utunkat, így érjük el a szállásunkat ahol vacsora is vár bennünket.

2. NAP: DOLOMITOK – OLASZ-ALPOK

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését. Az első úti célunk a régió legismertebb síközpontja, Cortina d’Ampezzo. Séta a központban, majd folytatjuk utunkat a több ezer méter magas elbűvölő sziklák ölelésében. Megállunk a Misurina-tónál, mely 1.745 m magasan található. Ekkor több programból is lehet választani. Aki akarja, körbe tudja sétálni a smaragdzöld tavat, miközben lefényképezheti a híres Drei Zinnen csúcsokat, vagy a buszunkkal felmegyünk egy közeli kilátóponthoz, ahol még túrá­zási lehetőség is lesz. (Javasolt túrázásra alkalmas cipő.) Jó idő esetén a túra alatt még szebb perspektivából tudjuk lefotózni a Drei Zinnen csúcsokat. Délután hagyjuk el az Alpok olaszor­szági szakaszát, mely az UNESCO Világörökségei közt is szerepel. Folytatjuk utunkat Milánó közelében lévő szállásunkhoz.

3. NAP: MATTERHORN – SVÁJCI-ALPOK

Délelőtt a Lago Maggiore-tó mellett utazunk Svájcba. A Simplon-hágón áthaladva jutunk el a Rhone folyó völgyébe. Täsch városká­nál az autók és buszok számára befejeződik a közlekedés. Innen vonattal folytatjuk utunkat. Zermatt bűbájos városában szállunk le, és már az állomáson a Matterhorn fenséges látványa fogad bennünket. Sokak szerint Európa legszebb hegye ez a 4.478 m magas óriás. Zermattban átszállunk egy másik vonatra, a híres Gornergratra, mely szintén a világörökség része. Ezzel jutunk fel 3.089 m magasra. Útközben is, és a fennsíkról is élvezhetjük a Matterhornt és a több tucat 4.000 m-es csúcs elbűvölő látványát valamint a Gornergrat gleccser jégfolyamát. A káprázatos pano­rámát reméljük az időjárás is segíti. Visszaérkezve Zermattba, sza­badprogram. Ekkor megnézhetjük a hegymászók temetőjét és gyönyörködhetünk a több száz éves faházakban. Lesz lehetőség emléktárgyakat vásárolni a Matterhornról és Svájcról. Zermattból vonattal térünk vissza autóbuszunkhoz mellyel folytatjuk utunkat svájci szálláshelyünkre (2 éj).

4. NAP: MONT-BLANC – FRANCIA-ALPOK

Aki akar, ezen a napon, a szálláshely környékén önállóan sétál­hat, kirándulhat. Ha azonban látni szeretnék Európa legma­gasabb csúcsát, akkor jöjjenek velünk a garantált fakultatív kirándulásra. Busszal megyünk Svájcból Franciaországba, az 1.030 m magasan fekvő híres kirándulóhelyre, Chamonix város­kába. Innen indulnak a kabinos felvonók Európa legmagasabb kilátójához, a 3.842 m magasan fekvő Aiguille du Midi-hez. Két szakaszban megy fel a libegő. Az első felvonó közel 2.500 m magasra visz fel. Itt átszállunk egy másik kabinba, mely a kilá­tóig repít bennünket. Fentről jó idő esetén teljes pompájá­ban láthatjuk földrészünk legmagasabb csúcsát, a fenséges 4.810 m-es Mont-Blanc-t. A látvány leírhatatlan. Hófödte orma óriásként emelkedik előttünk. Tiszta időben nemcsak a „Fehér Hegy” (Mont-Blanc) lankás gerince látszik csodálatosan, hanem a Francia- és a Svájci-Alpok számos csúcsában tudunk gyönyör­ködni. Fent több terasz biztosítja, hogy a környező hegyeket jó körülmények közt tudjuk megörökíteni fényképezőgépünk­kel. Két éve alakítottak ki egy újabb látványos kilátóhelyet. Megfelelő meleg öltözet javasolt. Leérkezve a hegyről van lehe­tőség körbenézni a népszerű téli üdülővárosban. Aki nem akar felvonózni, ez idő alatt sétálhat Chamonixban, onnan is látszik néhány hófödte csúcs és gleccser.Fakultatív Chamonix – Mont Blanc kirándulás: 25 € + 62 € felvonóköltség. Ez utóbbi összeg (62 €) csak azokra vonatkozik, akik fel akarnak menni a kilátóhoz. Rossz idő esetén előfordulhat, hogy a felvonó nem működik. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC – MEIRINGEN – AUSZTRIA

Reggeli után a Berni-Alpok vonulatai közt haladva folytat­juk programunkat Svájcban. Mesés a látvány. Havas hegycsú­csok, zöldellő hegyoldalak legelésző tehenekkel és a völgyben kanyargó folyó. Ez csúcs! A déli órákban egy csodaszép kisvá­rosba, Meiringenbe érkezünk. Itt a több mint 100 éves fogaske­rekűvel megyünk fel a város fölött található nagyon látványos Reichenbach-vízeséshez. Ez arról nevezetes, hogy a regényíró, Sir Conan Doyle szerint a híres detektív, Sherlock Holmes itt vesztette életét. Emléktábla és a városban múzeum is utal erre. A fogaskerekű a vízesés középső szakaszáig visz bennünket. Akinek kedve van, felgyalogolhat a vízesés felső szakaszához is. Svájcot elhagyva, Ausztriába érve, 2–3.000 m magas csúcsok közt haladva, estére érkezünk meg tiroli szállásunkra.

6. NAP: ST. WOLFGANG – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Az Osztrák-Alpok hegyei között kanyarog utunk, és így érjük el Salzkammergut egyik legszebb fekvésű városát. Rövid város­nézést tartunk St. Wolfgangban. 2.000 m feletti hegyek öve­zik a festői üdülővárost. Séta a tóparton és a belvárosban. Megtekintjük a Főtéren lévő templomot, melyben Pacher mes­ter legszebb szárnyasoltára található. Ezen kívül a tópart és a belváros is kellemes élményt nyújt. Folytatva utunkat az esti órákban érkezünk Magyarországra. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatransz­feráljuk a felszállási helyükre.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggelis ellátás + 1 vacsora (a többi napon fakultatví vacsora igényelhető),
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív vacsora,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív kirándulás.

Helyben fizetendő:
- idegenforgalmi adó,
- belépők:
Tasch-Zermatt vonatjegy 17 CHF
Gornergrat vonatjegy 90 CHF
Reichenbachfall 12 CHF
Misurina felvonó 12 €
IFA 7 CHF + 6 €
Belépők ára: kb. 18 € + 126 CHF + fakultatív program  

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak