Körutazások melléklet főoldal

Cote D`Azur - Karneválok riviérája - provence-i kirándulásokkal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 90869
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria, Franciaország, Olaszország
Város: Cannes, Grasse, Graz, Klagenfurt, Menton, Milánó, Monaco, Monte Carlo, Nizza, Port Grimaud, Saint Tropez, San Remo

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási időszak 2017. október 12-ig!

Mindazon utasaink részére, akik erre az útra 2017. október 12-ig jelentkeznek, és befizetik az előleget, 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból, a félpanziós felárból és az esetleges egyágyas felárból. Teljes összeg – egyösszegű – befizetése esetén az előfoglalási kedvezmény 6%!

 

 

Mindenki hallott már a Francia Riviéráról vagy más néven a Côte d'Azurről, melynek neve valaha egybeforrt a luxussal, a filmsztárokkal, a milliomosokkal. Európa egyik legnépszerűbb tengerpartjáról van szó, köszönhető ez a csodálatos tájnak, a télen is többnyire kellemes éghajlatnak és a sok művészeti, építészeti és kulturális látnivalónak. A Francia Riviéra két nagyszabású télűző eseménye a messzeföldön híres Nizzai Virágkarnevál napsárga mimózáival, és a világon egyedülálló Citrom Fesztivál Mentonban. A hazai télből a mediterrán tavaszba kalauzoljuk utasainkat. Tartsanak velünk, és ismerjék meg a farsangi jelmezbe öltözött Riviérát!

1. NAP: GRAZ

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz útvonalon. Rövid séta Graz hangulatos belvárosában (UNESCO világörökség), majd továbbutazás az Alpokon át a Klagenfurt – Udine útvonalon. Tranzitszállás Olaszországban (1 éj).

2. NAP: SANREMO

Utazás a Pó-síkságon, majd az Appenninek hegyláncain keresztül az Olasz Riviérára. Pihenő Sanremóban, az Olasz Riviéra legelegánsabb üdülőhelyén, mely a világ egyik legfontosabb virágtermelő vidékének központja (gyönyörű parkok, sikátoros óváros). Továbbutazás Franciaországba, érkezés a cannes-i szállodába a késő délutáni órákban (5 éj).

3. NAP: ST. PAUL DE VENCE, GRASSE – PARFÜMGYÁR, CANNES, NIZZAI KARNEVÁL (FÉNYEK FESZTIVÁLJA)

Délelőtt kirándulás a közeli St. Paul de Vence-ba. Ezt a hegyre épült, késő középkorból fennmaradt kisvárost az egyik legszebb provence-i településnek tartják. Kora délután egy parfümgyár megtekintése Grasse-ban, a francia parfümipar központjában, majd ismerkedés Cannes-nal, a filmfesztiválok városával (Fesztivál palota, tengerparti sétány, kikötő stb.).
Este Nizzában részvétel a „Fények Fesztiválja” elnevezésű látványos karneváli forgatagban.

4. NAP: NIZZA, NIZZAI KARNEVÁL (VIRÁGOK CSATÁJA)

Városnézés Nizzában, a Francia Riviéra fővárosában. A város jellemzői a széles tengerparti sétányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökőkutak, a pompás paloták. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virágpiac, Bellanda Torony, Massena tér stb., majd szabadidő. Részvétel a „Virágok Csatája” névre keresztelt színpompás kavalkádban, a bámulatos virágkompozíciók megtekintése.

5. NAP: MONACO, MONTE CARLO, MENTON (CITROM FESZTIVÁL)

Egész napos kirándulás Monacóba, a miniállamba, melynek csodálatos fekvése örökké emlékezetes marad a turisták számára. Látogatás az Egzotikus Kertben, a katedrálisban, séta az óváros szűk utcácskáin és a Hercegi Palota környékén. Délután ismerkedés Monte Carlóval, lehetőség a kaszinó meglátogatására. Esti úticélunk Menton, a citromok városa. Séta a festői fekvésű városban, a Biovès Parkban kiállított citrom- és narancsszobrok megtekintése, majd részvétel a Citrom Fesztivál keretén belül megrendezendő Holdfény Parádén.

6. NAP: SAINT-TROPEZ, PORT GRIMAUD (A XX. SZÁZAD VELENCÉJE)

Szabad program Cannes-ban.
Fakultatív program: Autóbuszos kirándulás a Francia Riviéra partjai mentén Saint-Tropez-be. A keskeny félszigeten fekvő egykori csendes halászfalu a XX. században nyüzsgő üdülőhellyé nőtte ki magát. Séta az óváros romantikus, szűk utcáin, a luxusjachtokkal zsúfolt kikötőben, a Place des Lices téren, és lehetőség a város felett magasodó XVI. századi citadella megtekintésére.
Kora délután Port Grimaud-val ismerkedünk, amely a jelenkori építészet valóságos gyöngyszeme. Különleges élményben lehet részünk a vízre épített kikötő (víziváros) csatornái között tett séta során.
A fakultatív program ára: 6.800 Ft (garantált indulás).

7. NAP: MILÁNÓ

Indulás hazafelé. Utazás az Olasz Riviérán és az Appennineken keresztül Milánóba, a dóm megtekintése, séta a belvárosban. Tranzitszállás Olaszországban (1 éj).

8. NAP: KLAGENFURT

Hazautazás az Udine – Villach – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém útvonalon. Útközben ismerkedés Klagenfurt hangulatos városközpontjával. Érkezés Székesfehérvárra majd Budapestre az esti órákban.

Figyelem: A program összeállítása az előzetes karneváli programtervezetek alapján készült, amelyekben a szervezők szerint már nem valószínű módosítás. Ha mégis változás történne, az esetleges elmaradt programokért felelősséget nem tudunk vállalni.



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást,
- a 7 éjszakai szállást reggelivel,
- az állóhelyre szóló belépőt Nizzában a „Fények Fesztiválja” és a „Virágok csatája” rendezvényre, és a mentoni Citrom Fesztivál felvonulásra,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív program,
- fakultatív félpanzió,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 420 Ft/fő/nap. 

Helyben fizetendő:
- belépődíjak. 

 

Belépők (tájékoztató jelleggel): 

Monaco Egzotikus kert EUR 5,50
Menton Bioves park EUR 6,-
St-Tropez Citadella EUR 3,-
Milánó dóm EUR 3,-

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak