Körutazások melléklet főoldal

Benelux körutazás (Tavasszal tulipán virágzáskor)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227943
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Belgium, Hollandia, Luxemburg
Város: Brüsszel, Hága, Amsterdam, Rotterdam, Luxemburg

Szállás / program részletes leírása



Brüsszel, Antwerpen, Hága, Amszterdam. Zaanse Schans skanzen,Keukenhof vagy Volendam7 nap / 6 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Hegyeshalom–Passau–Mannheim (950 km) Elutazás a hajnali órákban Szegedről Budapest–Hegyeshalom–Bécs–Linz–Passau–Nürnberg útvonalon, rövid pihenőkkel és napközbeni fakultatív ebédelési lehetőséggel a németországi Mannheim környékére, ahol szállásunk lesz.

2. nap:
Mannheim-Brüsszel (410 km) Reggeli után Európa „fővárosába”, Brüsszelbe utazunk tovább. Gyalogos városnézésünk során ismerkedünk az emberiség közös örökségét képező nevezetességekkel: a Grand Place, a gótikus városháza, a hangulatos óváros, a híres Manneken Pis szobor, Szent Mihály katedrális, a Királyi Palota és az Igazságügyi Palota (kívülről), Brüsszel Park és Parlament. Megtekintjük a város egyik szimbólumát, a nemrég teljes egészében felújított Atomiumot. Szállásunk Brüsszelben, vagy környékén lesz.

3. nap:
Gent-Brugge-Antwerpen (200 km) Ezen a napon Gentbe és Brugge-be, Flandria e gyönyörű városaiba látogatunk. Gentben a történelmi belvárossal ismerkedünk, melynek belvárosát az UNESCO védi, világörökségi helyszín. A város tornyai messze meghatározzák a látképet, elegáns külsőt kölcsönözve ennek a messze földön híres egykori uralkodói székhelynek. Utunkat a meseszép Brugge felé folytatjuk. Városnézés az olaszországi Velencéhez hasonlóan csatornák által szabdalt városban: begina udvar, Szent Vér bazilika, harangtorony, séta a mindig nyüzsgő hangulatos óvárosi piactér kereskedőházai között. Tovább utazunk, szállás Antwerpenben, vagy környékén.

4. nap:
Antwerpen-Delft és Amsterdam (400 km) A flamand kulturális és történelmi metropoliszba, Antwerpenbe látogatunk. Sétánk során láthatjuk belvárosát, a régió leghatalmasabb templomát, Rubens lakóházát (kívülről) és a Schelde-torkolatot a város egykori középkori védműveivel. Továbbutazunk csatornák mentén, mélyföldeken át a fajansz, a világhírű kék porcelán és Johannes Vermeer festő városába: Delft-be, mely a régi flamand uralkodók székvárosa és temetkezési helye. Sétálunk belvárosában majd a holland fővárosba, az Amstel folyó partján fekvő Amszterdamba érkezünk. Autóbuszunkból pillantást vetünk a Rijksmuseumra (kívülről), majd gyalogos városnézésünk során a Dam tér, Kalverstraat városrészekben sétálunk. Szállásunk 2 éjszakán át Amszterdamban, vagy környékén lesz.

5. nap:
Keukenhof vagy Zaanse Schans skanzen, Marken, Volendam (tradicionális sajtfarm) és Amszterdam (120 km) Reggelit követően szabadidejét egyénileg tervezheti vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: korán reggel útra kelünk. Tavaszi csoportjainkkal a 32 hektáron elterülő Keukenhofba, Európa legnagyobb virágoskertjébe látogatunk. A látogatókat minden évben elvarázsolja a közel 7 millió nárciszt, jácintot, tulipánt és egyéb szépséges virágot felvonultató farm meseszép világa. További időpontjainkban fakultatív Zaanse Schans skanzen világába érkezünk, ahol 5 ma is működő szélmalomba teszünk látogatást, sajt, csokoládé és fapapucs készítő műhelyeket látogatunk. A hagyományosan zöldre festett kis lakóházak, a régi raktárak és malmok a XVII. - XVIII. századi Zaan vidék hangulatát idézik melyek igazi fotótémák. Hagyományos holland biciklire is pattanhatunk (felár ellenében). Marken színes halászházairól ismert skanzen faluba érkezünk, ahol a XV. században épült első faházak ma is állják a tenger megpróbáltatásait. A házak között sétálunk ki a kikötőjébe, ahonnan áthajózunk Volendamba (hajójegy!). Az IJssel tó partján fekvő halászfaluban a napokban is találkozhatunk tradícionális zöld-fehér népviseletbe öltözött helyiekkel. Egy családi tulajdonban lévő, hagyományos holland farmra látogatunk, ahol bepillanthatunk a világhírű edami és gouda sajtok készítésének folyamatába és meg is kóstolhatjuk a különféle sajtfinomságokat (vásárlási lehetőséggel). A farmon tanúi lehetünk a holland fapapucs faragók boszorkányos ügyességének, és fel is próbálhatjuk ezt a hagyományos lábbelit. A késő délutáni órákban érkezünk vissza Amsterdamba (aki nem vesz részt a fakultatív programokon, szabadidejét Amsterdam belvárosában töltheti). Szabadidő a belvárosban. Fakultatívsétahajózás Amszterdam csatornáin (UNESCO világörökség). Szabadidőben javasoljuk a világhírű Rijksmuseum vagy Van Gogh Múzeum megtekintését egyénileg. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

6. nap:
Rotterdam-Luxemburg -Mannheim (640 km) Reggeli után Rotterdam felé vesszük az irányt. A belvárosban található a hattyú formájú Erasmus híd, valamint az Euromast-torony, amelynek kilátó teraszára lifttel jutunk fel (lábunk alatt terül el Európa legnagyobb kikötője). Tovább utazva az Ardennek hegyein át a különleges fekvése alapján "Észak Gibraltárja"-ként emlegetett Luxemburgba érkezünk. Sétánk során ismerkedünk a Nagyhercegi Palotával (kívülről) és a Dómmal, az Európai Unió helyi intézményeivel. Délután folytatjuk utunkat Németországba, ahol Mannheim környékén lesz szállásunk.

7. nap:
Mannheim–Passau–Hegyeshalom–Budapest–Szeged (950 km) Folyamatos utazás hazafelé rövid pihenőkkel, a Nürnberg–Passau–Linz–Bécs–Hegyeshalom–Budapest–Szeged útvonalon, napközbeni fakultatív ebédelési lehetőséggel. Érkezés Szegedre az éjszakai órákban..x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak