Körutazások melléklet főoldal

A tulipánok országa Hollandia - Benelux körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77145
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Belgium, Hollandia, Luxemburg
Város: Amsterdam, Antwerpen, Brugge, Brüsszel, Delft, Gent, Hága, Luxemburg

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
Előfoglalási kedvezmény: 3 - 5%, max 10.000,- Ft
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Rövid leírás: 
- Impozáns belga városok és Luxemburg
- Hajókázás a bohém Amsterdam csatornáin
- Sajtüzem, fapapucsműhely, gyémántcsiszoló
- Világon egyedülálló virágárverés

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Bp. – Hegyeshalom – Ausztria – Passau (780 km)
Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, de itt található a világ egyik legnagyobb orgonája is. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a belvárosnak. Természetesen felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját is. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyásának helyszíne. Különleges élmény a földnyelv végén állva egyszerre látni a 3 folyót: Duna, Inn, Ilz. Programunk után szállásunkra utazunk. Fakultatív vacsora.

2. nap: Németország – Luxembourg – Belgium (620 km)
Délelőtt utazás Németországon keresztül. Luxembourgban megállás, gyalogos városnézés. Rögtön a városnézés elején szembetűnik a város különleges fekvése. Gyönyörködünk Luxembourg elegáns városában a kb. 2 órás tartózkodásunk során. Sétánk fő látványosságai: Nagyhercegi palota, székesegyház, Parlament, városháza, főtér. Lesz szabadprogram, amikor lehet emlékeket vásárolni erről a kicsi, de hangulatos városról. Szállás már Belgiumban (2 éj).

3. nap: Antwerpen – Gent – Brügge (220 km)
Ezen a napon, aki akar, önállóan sétál, nézelődik Brüsszelben, vagy tehetnek velünk egy tartalmas fakultatív kirándulást Belgium leglátványosabb városaiba. Antwerpeni városnézéssel kezdjük programunkat. Megtekintjük a Shelde folyót, a főteret, a Grote Markot, valamint a hét hajós fantasztikus gótikus katedrálist, a hatalmas, Rubens által festett szárnyasoltárokkal. Ezt követően Gentbe utazunk. Városnézés során felkeressük a gótikus Szt. Bravo katedrálist, melyben található a „Bárány imádása” szárnyasoltár, mely korszakalkotó volt az olajfestményének tekintetében. A közelében lévő óratornyot és városházát is lefényképezhetjük. Nagyon szép a szobrokkal díszített városháza. Séta Graslei és Korenlei hangulatos épületei közt. Genti városnézésünk után folytatjuk utunkat Brügge-be, melyet sokan Belgium legszebb városának tartanak. Sétánk során láthatjuk a különleges homlokzatú Hansa házakat. A városháza épülete és a Harangtorony a központ ékességei. A várost behálózzák a kis csatornák. Szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipkéből, a belga csokoládéból, vagy a több mint száz fajta belga sörből. Ezt követően, aki gondolja, felkeresheti a közelben lévő templomot, melyben egy Michelangelo szobor is látható. Visszaúton Brüsszelben megállunk a világkiállításra készült híres Atomiumnál. Antwerpen – Gent – Brügge kirándulás (1 belépővel): 20 € Szállás, mint előző nap.

4. nap: Delft – Hága – Rotterdam – Amsterdam (230 km)
Reggel Hollandiába átérve ismerkedés Delfttel, a porcelánok városával, mely az egyik legszebb és legtipikusabb holland kisváros. A városkát nemcsak több száz hídja és csatornái miatt érdemes felkeresni, hanem a látványos főtere is emlékezetes marad. Folytatjuk utunkat a 10 km-re lévő Hága városába, mely az ország 2 legnépesebb települése. Hága nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Az okáról beszél idegenvezetőnk. Séta a belvárosban és a parlament környékén. Ezt követően megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét és a „Béke lángját”. Hágánál van az egyik legszebben kiépített tengerparti szakasza Hollandiának. Természetesen ide is elmegyünk, sőt aki akar, begázolhat az Atlanti-óceán hűs habjai közé is. Délután folytatjuk utunkat és felkeressük Hollandia 3. legnagyobb városát, Rotterdamot. A várost fontos tengerparti kikötője miatt a II. világháborúban a németek porig bombázták. Az újjáépítés során egy modern világvárost emeltek a romok helyén. Az ország legmagasabb kilátója az Euromast torony. Erről is körbetekintünk. Látjuk Rotterdam híres kikötőjét és a belvárost is. Szállás Amsterdamnál. Este séta a fővárosban, felfedezzük Amsterdam fényeit és árnyait. Ezen a napon nincs szervezett vacsora az esti program miatt, de Amsterdam belvárosában az idegenvezető ad időt az egyszerűbb vacsora elfogyasztására (pl. kebab, pizza).

5. nap: Amsterdam – Belgium (220 km)
Reggel felkeresünk egy virágárverést a főváros mellett. Szemünk láttára érkezik több száz konténernyi virág és cserél gazdát az árverésen. Programunk után bemegyünk Amsterdamba. Elmegyünk egy gyémántcsiszoló üzembe. Itt bemutatják hogyan lesz a gyémántból meseszép briliáns. Ezt követően lesz lehetőségük Rembrandt híres „Éjjeli őrjárat” című festményének megtekintésére a Rijks Múzeumban azoknak, akiket ez érdekel. Kora délutántól városnézés Amsterdamban: Rokin, Dam, Hansa-házak, rengeteg hajózható csatorna, több száz híd, Begijn-udvar. Fakultatív hajókirándulás is lehetséges a városban (jelentkezés a helyszínen). Szabadprogram után egy fapapucsműhelyt és egy sajtüzemet keresünk fel, ahol kedvező vásárlási lehetőségek is lesznek az itt készített termékekből. (Belépés és a bemutatók ingyenesek). A programok után elhagyjuk Hollandiát. Szállás Belgiumban. A várható késői érkezés miatt ezen a napon nincs szervezett vacsora, de délután Amsterdamban, lesz lehetőség élelmiszervásárlásra.

6. nap: Brüsszel – Trier – Németország (650 km)
Reggeli után városnézés Brüsszelben. Először busszal járjuk körbe a fő látványosságokat: (lesz kiszállás, fényképezés is) Európai Parlament épülettömbje, Királyi palota, bíróság épülete… Ezt követő gyalogos sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szt. Gudule székesegyházat, stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost. Németországba érve megállunk az egyik legősibb német városban, Trierben. Nézelődés a csodaszép épületekkel, műemlékkel rendelkező városban. Ezekből több az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Szép színfoltja a kirándulásnak Trier, ez a gyöngyszem. Továbbutazás, szállás. Fakultatív vacsora.

7. nap: Németország – Ausztria – Magyarország (770 km)
Reggeli után utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás légkondicionált autóbusszal,
- szállás,
- reggelis ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív kirándulások (Antwerpen – Gent – Brügge kirándulás: 6.500 Ft),
- reptéri illeték.


Helyben fizetendő:
- belépők kb. 37 EUR.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak