Körutazások melléklet főoldal

Közép Amerika természeti kincsei - Panama – Costa Rica – Nicaragua

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 174613
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Costa Rica, Nicaragua, Panama
Város: La Fortuna de San Carlos, San José

Szállás / program részletes leírása



Az út áttekintése
·          Természeti látványosságok 3 országban
·          Trópusi állatvilág különlegességei
·          Hajózás a Panama-csatornán

~ PROGRAM ~

1. NAP: BUDAPEST – PANAMA

Repülés átszállással Budapestről Panamavárosba. Transzfer a szállásra (3 éj).

2. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után megkezdjük városnézésünket Panamában, mely a Világörökség része. Panama város az ország gazdasági köz­pontja. Bankok és világcégek felhőkarcolói találhatók itt. Ezután ellátogatunk a Panama Viejo romjaihoz. Az ország első gyar­mata még a XVI. században jött létre, a mostani város hatá­rain kívül. Ebéd. Délután a régi városközpontba Casco Antiguába indulunk, ahol a gyarmati építészet dominál. Innen továbbme­gyünk a Miraflores Locksba, ez a Panama-csatorna partján van. Közvetlenül alattunk zsilipeznek az óceánokat átszelő hatalmas hajók. Esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PANAMA-CSATORNA

Reggeli után van lehetőség arra, hogy az olcsó árfekvésű fővárosban vásárolunk, és egyénileg osztjuk be napunkat. A másik lehetőség során részt veszünk egy kb. 4 órás hajókiránduláson a Panama csatornán, melyet sokan a világ 8. csodájának tartanak, mely az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. A túránk fő látványosságai: Miraflore Locks, Miraflores Lake, Pedro Miguel locks, Gaillar Cut és a legkeskenyebb pont, Gatun Lake. Ebéd a hajón. Útközben láthatjuk a hatalmas óceánjárókat és teherhajókat ahogy zsilipelnek, (mi is fogunk zsilipelni). Programunk befejezése után transzfer a repülőtérre, ahonnan Costa – Rica fővárosába, San Joséba repülünk. Szállás San Joséban.

4. NAP: SAN JOSÉ – TORTUGUERO

Reggel elindulunk a Braulio Carrillo Nemzeti Parkba. Itt szem­besülünk először az ország elképesztően gazdag növény- és állat­világával. Útközben banánültetvényeket is láthatunk, miközben számtalan érdekességet megtudhatunk az ország egyik legfonto­sabb exportcikkéről. A Tortuguero Nemzeti Parkhoz érve autóbu­szunkról átpakolunk kis hajókra, mivel erre a területre nem mehet be gépjármű. Közel két órás hajókázásra indulunk a Tortuguero csatornákon. Magával ragadó látványban lesz részünk, egy igazi egzotikus paradicsomban érezhetjük magunkat. Köröttünk min­denhol az érintetlen természet. Déli órákban érkezünk szálláshe­lyünkre, ahol frissítő ebéddel kedveskednek nekünk. Szállásunk stílszerűen komfortos fabungalókban lesz. A nap zárásaként meg­tekintjük a közelben lévő Tortuguero városkát. Sehol egy autó, csak a mosolygó helyi lakosok. Szálláshelyünkön vacsora.

5. NAP: TORTUGUERO

A hajnali órákban egy kb. másfél órás motorcsónakos kirándu­lásra indulunk. Ekkor egészen más arcát mutatja, a vidék, mint a többi napszakban. A madarak és az állatok a csatornák mentén hatalmas zajjal ébredeznek. A túra csúcspontja a napfelkelte lesz az Atlanti-óceán felől. Visszaérve reggeli. A nap további részé­ben gyalogosan, majd ismét motorcsónakos kirándulás kereté­ben tovább ismerkedünk a Tortuguero Nemzeti Park egyedülálló növény és állatvilágával. A terület a mindennapos esők övezeté­ben van, ezért csapadék várható. A sok eső miatt a vegetáció fan­tasztikusan változatos és dús. Napközben ebéd, este vacsora.

6. NAP: TORTUGUERO – GUÁPILES – LA FORTUNA

Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, majd hajóval a Cano Blanco kikötőbe csónakázunk miközben biztos, hogy több állatot fogunk látni a lagunák mentén. Megérkezésünk után megyünk Guápilesbe, ebéd, majd folytatjuk utunkat az ország közepe felé a La Fortuna régióba, melynek területén két ősi vulkán is talál­ható, a Chato és az Arenal. Az Arenal vulkánt a világ tíz legaktí­vabb vulkánjai között tartják számon, annak ellenére, hogy 2010 óta nem volt látványos kitörés. Szállás és vacsora (2 éj).

7. NAP: ARENAL – LA FORTUNA

Kora reggel az Arenal Parkban kezdjük a túránkat, ahol a ter­mészet szépségétől eltekintve megtekinthetjük az eredeti 1968‑ból fennmaradt lávafolyam nyomait, túránk végezté­vel a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmok­kal, különféle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilággal. Megérkezésünk után egy rövid sétát követően meg­csodálhatjuk a 70 méter magas vízesést. A zuhatag aljában egy természetes medencét is láthatunk, ennek kristálytiszta vizében a bátrabbak úszhatnak is egyet. Szállás, mint előző nap. Vacsora.

8. NAP: LA FORTUNA – TENGERPART

Reggeli után elhagyjuk a szépséges La Fortunat, és a Csendes-óceán partjára visz utunk. Szállásfoglalás, majd fürdési, pihenési lehetőség a homokos parton.

9. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés. Ekkor van fakultatív program lehetőség is, erről tájékoztatást a helyi partner ad a szállodában. Jelentkezési lehetőség, fizetés a helyszínen.

10. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon is fürdés, pihenés.

11. NAP: SAN JOSÉ - HAZAINDULÁS

Reggelit követően visszamegyünk San Joséba. Megérkezés után rövid nézelődés a fővárosban. Főutca, színház… Kora este transzfer a reptérre, majd megkezdjük utunkat, átszállással hazafelé, éjszaka a repülőn.

12. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Dél körüli érkezés az európai reptérre. Átszállás és a délutáni órákban szállunk le a Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- A teljes alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
- Ellátást: 9 félpanzió + 2 reggeli
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- egyágyas felár (215.000 Ft/fő),
- útlemondási biztosítás repjegyre és illetékre (37.180 Ft).

Helyszínen fizetendő:
- borravaló.

Utazás: autóbusszal és repülővel
Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás: programleírás szerint

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak