Körutazások melléklet főoldal

A varázslatos Dél-Csehország

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 103702
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város:

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Cesky Krumlov-Ceské BudÄ-›jovice
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Tatabánya-Győr-Bécs-Linz útvonalon keresztül a középkori várak, fényűző kastélyok és festői kisvárosok birodalmába. Úti célunk a Moldva kanyargó völgyében, Dél-Csehország történelmi és kulturális gyöngyszeme Cesky Krumlov, mely az UNESCO Világörökség része. Ez a középkorból ránk maradt gyöngyszem hangulatos óvárosával, girbe-görbe utcáival, egyedülálló polgári házaival és impozáns várával garantáltan lenyűgöz minden látogatót. Programunkból nem maradhat ki a Cseh Köztársaság második legnagyobb várkastély komplexuma sem, mely Közép-Európa legjelentősebb műemlékei közé tartozik. Városnézésünk után utazás Dél-Csehország fővárosába, a Moldva és a Malse összefolyásánál fekvő Ceské BudÄ-›jovice városába, mely régóta ismert a jó söréről, amit aXIII. század óta főznek. Séta a hangulatos városközpontban. A város dicső múltjáról a varázslatosan szép főtér tanúskodik, ahol a gazdagon díszített homlokzatok, égbe törő zord templomtorony szépsége fogad. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Hluboká-Holasovice-TÅ-™eboÅ-ˆ
Reggeli a szállodában, majd utazásunk egyik fénypontja következik, egy mesebeli kastély, mely mindenkit elvarázsol szépségével. Dél-Csehország egyik legpompásabb kastélyához utazunk, egy Moldva parti kisvárosba, mely mintegy 10 km-re északra található Ceské BudÄ-›jovicétől. A város gyönyörű, romantikus Tudor-stílusú várkastélyáról híres, mely ma Csehország egyik leglátogatottabb műemléke. A Hluboká kastély egy gyönyörű angolpark közepén fekszik, egykori tulajdonosai a Schwarzenbergek - az angol uralkodó rezidenciájának, a Windsori kastélynak a mintájára alakították át. Kastélylátogatásunk után irány a „skanzen falu”. A parasztbarokk stílusú épületegyütteséről híres Holasovice 1998 óta az UNESCO Világörökség része. Mai utolsó megállónk a tavak városa, TÅ-™eboÅ-ˆ. Séta a hangulatos városközpontban (Főtér, Városháza, Várkastély), majd a Világ nevet viselő halastó (Rybník SvÄ-›t) partja mentén Csehország egyik legrégebbi sörfőzdéjét is felkeressük. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Telc-Lednice-Budapest
Korai reggelink után utazás a dél-morvaországi Telc-be. Csehország egyik legszebb, történetileg legegységesebb, és legjobban megőrzött városa 1992 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. Séta a főtéren, melyet reneszánsz és barokk stílusú, változatos színekben pompázó házak ölelnek körül. A híres árkádos lábasházak megtekintése után a Dyje folyó partján található, varázslatos természeti környezetben fekvő romantikus Lednice kastély felfedezésére indulunk. A dúsgazdag Liechtenstein hercegek egykori pazar palotájában tett látogatásunk garantáltan méltó befejezése lesz programunknak. Hazautazás Szlovákián keresztül a Pozsony-Rajka-Győr-Tatabánya-Budapest útvonalon. Érkezés az esti órákban Budapestre.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 900,-Ft/fő
Cesky Krumlov 300 CZK
Hluboka 270 CZK
Holasovice 60 CZK
Telc 160 CZK
Trebon 10 EUR
Lednice 200 CZK

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché 07:45

Szállás: 3*-os szálloda. Elhelyezés: kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Reggeli: büfé. Félpanzió esetén a vacsora menü rendszerben történik.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 484 utazás 337 437 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak