Körutazások melléklet főoldal

Prága és Csehország Világörökségei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 140662
Indulás dátuma:2024.05.01. (Sze)
Időtartam:4 nap/3 éj
Ár:  104 900 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  106 788 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Prága

Szállás / program részletes leírása



1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Folyamatos utazás Csehország felé. Kora délután érkezésPrágába. Sétánkat az Óvárosban kezdjük, ahol megismerkedünk az Óváros tér gyönyörű épületeivel, templomaival. A Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óraművet, az Orlojt, mely a város egyik szimbólumává vált. Sétánk során érintjük a Rendi színházat, ahol Mozart Don Giovanni című operájának volt a bemutatója, valamint Közép-Európa legrégebbi egyetemének, a Károly Egyetemnek az épületét. Megismerkedünk a 14. században alapított Újvárossal, megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat. Sétánkat azÓvárosvalamikori városfalát körülvevő árkon épült utcán folytatjuk az Újvárosban és a Vencel téren fejezzük be. A délután további részében szabadprogram, ez időre javasoljuk aprágai zsidónegyedmegtekintését. Este fakultatív vacsorázási lehetőség a belvárosban, majd a szállás elfoglalása.



2. nap:

Mai programunkat Csehország legfontosabb történelmi műemlékének, a Prágai várnak a megtekintésével kezdjük, mely a világ legnagyobb összefüggő várkomplexuma. Itt található a gótikus Szt. Vitus-székesegyház, a Szt. György-szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György-bazilika. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany utcácska. Ezután lesétálunk a mesés szépségű Kisoldalra. Rövid ebédszünet után folytatjuk programunkat a városrész kis utcáinak, tereinek megismerésével, majd átsétálunk a világhírű kőhídon, a Károly hídon azÓvárosba. A délután további részében szabadidő a város egyéni felfedezésére. Este fakultatív moldvai hajókázással egybekötött vacsora, majd visszautazás a szállásra.



3. nap:
Egésznapos fakultatív kirándulási lehetőség: Karlovy Vary-Pilzen

Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség. Reggeli után utazásKarlovy Varyba, a híres fürdővárosba, mely az Osztrák-Magyar monarchia idején az arisztokrácia és a nagypolgárság egyik fő találkozóhelye volt. A szabadidő során lehetőség lesz a gyógyvizek megkóstolására is. Kora délután továbbutazás Pilzenbe. Pilzen amellett, hogy a `sör-fővárosa”-ként ismerjük, egyben Nyugat-Csehország közigazgatási, művelődési és gazdasági központja. Itt készül a híres sör, melyet Pilsner Urquell néven ismer a világ. Érkezés után utunk a város híres sörgyárába vezet, ahol a kóstolóval egybekötött látogatás alkalmával megismerkedünk a gyár történetével és a sörfőzés technikájával. Azoknak, akik nem kívánnak bejönni a sörgyárba, ezalatt lehetőségük lesz a néhány perc távolságra lévő pilzeni belváros egyéni felfedezésére. Fakultatív vacsorázási lehetőség, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, azoknak egész napos szabadprogram Prágában.



4. nap:
Reggeli után búcsút intünk a "száztornyú városnak". Utunk CeskĂ˝ Krumlovba (*), a középkori hangulatú dél-cseh városba vezet. Városnéző sétánk során egy kicsit visszacseppenhetünk a múltba. A város legfőbb nevezetessége a vár. A hatalmas kastély komplexum 5 udvar köré épült mintegy negyven épületből és egy 7 hektáros parkból áll. Különlegessége az első várudvaron, a medveárokban nevelt barnamedvék. A vár udvarain átsétálva érkezünk meg a város központjába, ahol rövid közös sétát teszünk. Utána rövid szabadprogram. Fakultatív program keretében lehetőség nyílik a vár belső termeinek megtekintésére. Ezután Ausztrián keresztül utazunk Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk meg.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 15.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsorakb. 450 CZK/fő/alkalom
Vacsora Moldvai hajókázással:kb. 700 CZK/fő
Karlovy Vary - Pilsen:6.500 Ft/fő+belépőjegy költség
Prágai vár:kb. 450 CZK/fő
Krumlov vára:kb. 300 CZK/fő
Pilsen sörgyár:kb. 400 CZK/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak