Körutazások melléklet főoldal

Advent Prágában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 176751
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Prága

Szállás / program részletes leírása



1. nap:
Elutazás Budapestről reggel 6.00 órakor. Kora délután érkezés Prága városába, amit joggal neveznek a városok királynőjének. Ismerkedés az Óvárossal, megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat, a Városházát, tornyán a középkori csillagászati óraművel, az Orlojjal, amely immár ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket. Sétánkat az Újvárosban folytatjuk és a Vencel téren fejezzük be. Prága már november közepétől ünnepi légkört áraszt, néhány üzlet még ennél is korábban. Az utcák színes fényekben pompáznak, a gyönyörű kirakatok a boltokba csábítják a vásárlókat, megnyitnak a karácsonyi vásárok és minden nagyobb téren karácsonyfa magasodik. A városnézés után kicsit elmerülünk a karácsonyi forgatagban. A vásárokban kis fabódékat találhatnak, ahol cseh szuvenírek széles választékát kínálják, továbbá kézműves termékekeket, hagyományos karácsonyi díszeket és további ajándéktárgyakat, mint kerámiabögréket, fajátékokat, bábokat, cseh kristályt, stb... Ha megéhezett, vagy éppen szomjas, nem kell otthagynia a vásárt, hiszen sok bódéban árusítanak tipikus olyan cseh ételeket és italokat, mint a forralt bor (csehül svaĹ™ák), mézlikőr (medovina) vagy grog. Szálláshely elfoglalása a késő esti órákban.



2. nap:

Mai programunkat Csehország legfontosabb történelmi műemlékének, a Prágai várnak a megtekintésével kezdjük, mely a világ legnagyobb összefüggő várkomplexuma. Itt található a gyönyörű gótikus Szt. Vitus székesegyház, a Szt. György szobor, a Régi Királyi Palota az Ulászló teremmel, és a Szt. György Bazilika. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany Utcácska, mely II. Rudolf császár uralkodása idején épült. Este vacsorával összekötött hajókázás várja önöket a Moldva folyón, ahonnan esti kivilágításban is megcsodálhatjuk a várost. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.



3. nap:

Reggeli után búcsút intünk a "száztornyú városnak". Utunk CeskĂ˝ Krumlovba, a középkori hangulatú dél-cseh városba vezet. Városnéző sétánk során egy kicsit visszacseppenhetünk a múltba. A vár udvarain átsétálva érkezünk meg a város központjába, ahol a karácsonyi vásárt találjuk. Advent hétvégéit a régi cseh piacok tarkítják, punccsal és karácsonyi édességekkel, ami illatba burkolja az egész ünnepi hangulatot öltött és feldíszített várost. Továbbutazás Magyarország felé. Folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 2 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 10.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Vacsora felár:kb. 400 CZK/fő/alkalom
Vacsorávalegybekötött
Moldvai hajókázás:

kb. 700 CZK/fő
Prágai vár:kb. 250 CZK

Az árak bizonyos esetekben nemcsak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak