Körutazások melléklet főoldal

Valentin nap Prágában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 209528
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Csehország
Város: Prága

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:
- Hangulatos Valentin napi vacsora lehetősége
- Részletes városnézés Prágában,
- Négy cseh város megtekintése

Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Kroměříž – Prága (550 km)
Reggel indulás, majd rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába. Folytatjuk utunkat Csehországba és egy különlegességet keresünk fel; egy kevésbé ismert várost, Kroměřížet (régi nevén: Kremsier). Itt teszünk rövid sétát. Történelmi központját, a főteret és a mellette álló Püspöki palota területét a palotakerttel 1998-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította (külső fotózás). A város Közép-Morvaország kulturális centruma, 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra. (3 éj). Fakultatív vacsora.

2. nap: Prága
Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Városnézésünket a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyművesek utcáját. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A hidat fenséges barokk szobrok díszítik. Sétálva a hídon szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról és láthatunk mutatványosokat, zenészeket és festőket is, akik a nyüzsgő turistatömeg hangulatát csak fokozni tudják. Továbbhaladunk a belvárosban a főtérig. Itt megtekintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. A délután többi részében szabadprogram. Este szállodánkban fakultatív vacsora.

3. nap: Prága – Karlovy Vary – Prága – Valentin napi vacsora (320 km)
Délelőtt egy hangulatos kirándulás a meseszép Karlovy Varyba. A Tepla folyó mellett, teraszosan kiépült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Közben valamelyik kellemes teraszon kóstolgathatják a híres gyógyító hatású vizet, melyet a vendégek általában egy különleges formájú bögréből szürcsölnek. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját is. A délutáni órákban hagyjuk el Karlovy Varyt, megyünk vissza Prágába. Ezt követően, a kora esti órákban, aki szeretne párjával elfogyasztani egy kellemes, hangulatos Valentin napi vacsorát azoknak ezt megszervezzük Prágában. (Ha a vacsorán kívül valami speciális igénye lenne, akkor vegye fel a kapcsolatot irodánkkal). Aki nem igényli ezt a romantikus vacsorát annak szabadprogram kb. 21 óráig, amikor visszaindul buszunk a szállodába, avagy aki úgy gondolja, önállóan – metroval -, könnyedén bármikor vissza tud menni a szállodába.

4. nap: Prága – Kutna Hora – Telč – Magyarország (570 km)
Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO listáján. Délelőtt a Prága közelében lévő Kutna Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, melynek felkeresése nemcsak különleges, de egy kissé megrázó élmény is. Folytatjuk utunkat Csehországban. Délután Telčben a város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Csehországot és Szlovákiát elhagyva rajkai határátlépés után az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Min. létszám: 35 fő



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés, 
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív vacsora, 
- valentin napi vacsora: 
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak