Körutazások melléklet főoldal

Hétvége Prágában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223995
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Prága

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Velké Popovice sörgyár-Prága

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről Csehország meseszép fővárosába, mely minden évszakban kellemes program és vonzó úti cél a látogatóknak. Utazás a Tatabánya-Győr-Pozsony-Brno útvonalon Prágába, ahol egy kellemes hétvégi program és a város szépségei mellett a gasztronómiai élvezeteknek is hódolhatunk majd. Knédli és káposzta, finom sörök és sok-sok élmény vár ránk. Autóbuszos utazásunkat rövid időre megszakítjuk Velké Popovice kisvárosánál, mely a cseh sörgyártás egyik fellegváraként ismert. Az autópálya szomszédságában található Velké Popovice, a híres Kozel sör eredeti hazája. „Kecskefalvára” érkezésünk után utunk a híres sörgyárba vezet, ahol a gyárlátogatás alkalmával betekintést nyerhetünk a sörfőzés rejtelmeibe, és természetesen vásárlásra is lesz lehetőségünk. Látogatásunk után folytatjuk utunkat Prágába, melytől mindössze 30 km választ el. A kora délutáni órákban érkezünk a Moldva folyó két partján elterülő "Arany Prága" elbűvölő városába, mely történelmével, kultúrájával és számos látnivalójának köszönhetően méltán foglal el kiemelkedő helyet a leglátogatottabb európai fővárosok sorában. A száztornyú város, vagy egyszerűen csak a „városok királynője” nem véletlenül érdemelte ki a szépségét magasztaló jelzőket, de belvárosi sétánk alkalmával erről meg is győződünk majd. Prága egyik legszebb, leglátványosabb tere az Óváros (Staré MĂ„-›sto) szívében elhelyezkedő Óvárosi tér (StaromĂ„-›stské námĂ„-›stí), mely egyszerűen rabul ejt szépségével. A város történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részévé nyilvánította. Megnézzük a városháza híres csillagászati óráját, az Orlojt, majd Prága új városrészében (Nové MĂ„-›sto) a Vencel teret (Václavské námĂ„-›stí) keressük fel, mely a város kereskedelmi és kulturális központja. Névadója, Szent Vencel Csehország patrónus szentje. A tér formája inkább egy széles sugárútra hasonlít, mint egy hagyományos térre. A teret körbeölelő épületek többsége a XIX. és XX. században épült. A tér névadó védőszentjének bronz lovas szobrát a tér felső részén találhatjuk, körötte Prága négy védőszentjével: Adalbert, Prokop, Ágnes és Ludmilla. Vacsoránk a Strahovi kolostor közelében található autentikus prágai étteremben lesz, mely saját sörfőzdével is rendelkezik. Szálláshely elfoglalása a késő esti órákban.
2. nap: Prága-Budapest


Reggeli a szállodában, majd városnézésünket a sziklamagaslatra épített várban, a Hradzsinban kezdjük. Itt található a gótikus Szent Vitus Székesegyház, a Szent György-szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György-bazilika, valamint Prága legfestőibb utcája, az apró házairól, legendáiról is híres Arany utcácska. A mesebeli kis utca után lesétálunk a várból, szabadidő, vásárlási lehetőség a belvárosban vagy a városnézés folytatása, hajózási lehetőség a Moldván. Kora délután búcsút intünk Prágának és indulunk Magyarország felé. Folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 600,-Ft/fő
Prágai vár 250 CZK
Velké Popovice 150CZK

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché 07:45

Szállás: Az elhelyezés Prága, 3*-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak