Körutazások melléklet főoldal

Prága, az aranyváros & Pilzen

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 70142
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Prága

Szállás / program részletes leírása



1. nap Budapest-Prága
Egy kellemes hétvégi program vár ránk az elbűvölő Prágában, ahol a város szépségei mellett a gasztronómiai élvezeteknek is hódolhatunk majd. Knédli és káposzta, finom sörök és sok-sok élmény vár ránk.Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről a Tatabánya-Győr-Pozsony-Brno útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a cseh főváros felé, mely minden évszakban kellemes program és vonzó úti cél a látogatóknak. A Moldva folyó két partján elterülő "Arany Prága" történelmével, kultúrájával és számos látnivalójának köszönhetően méltán foglal el kiemelkedő helyet a leglátogatottabb európai fővárosok sorában. Kora délután érkezünk Prága városába, melyet joggal neveznek a "száztornyú városnak", "arany városnak", vagy egyszerűen csak a városok királynőjének. Városnézésünket a sziklamagaslatra épített várban, a Hradzsinban kezdjük, majd a Károly híd forgatagán átsétálva az Óváros tér nevezetes Orlojáig a belvárosban fejezzük be. Prága egyik legszebb, leglátványosabb tere az Óváros (Staré MĂ„-›sto) szívében elhelyezkedő Óvárosi tér (StaromĂ„-›stské námĂ„-›stí), mely egyszerűen rabul ejt szépségével.A város történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította. Szálláshely elfoglalása a késő esti órákban.

2. nap Pilzen-Prága
Délelőtt szabadprogram, vagy a sörbarátoknak fakultatív kirándulást ajánlunk Pilzenbe. Pilzen amellett, hogy a "sör-fővárosa"-ként ismerjük, egyben Nyugat-Csehország közigazgatási, művelődési és gazdasági központja. (Ár: 600 CZK/fő) Itt készül a híres sör, melyet Pilzen Urquell néven ismer a világ. Érkezés után első utunk a város híres sörgyárába vezet, ahol a kóstolóval egybekötött látogatás alkalmával a gyár múzeumát is felkeressük. Ezután séta az óvárosban: Városháza víztorony, nagy zsinagóga, St. Bertalan templom, főtér. Visszautazás Prágába, városnézés folytatása. Félpanzió esetén ízletes vacsora egy tipikus prágai sörözőben. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap Prága-Budapest
Reggeli a szállodában, majd Prágaúj városrészében (Nové MĂ„-›sto) a Vencel teret (Václavské námĂ„-›stí) keressük fel, mely a város kereskedelmi és kulturális központja, a városnézések ideális kiindulópontja. Névadója, Szent VencelCsehország patrónus szentje. Középkori neve Lóvásár tér volt, Szent Vencelről1848-ban nevezték el. A tér formája inkább egy széles sugárútra hasonlít, mint egy hagyományos térre. A teret körbeölelő épületek többsége a XIX. és XX. században épült. A tér névadójának Csehország védőszentjének, Szt. Vencelnek bronz lovas szobrát a tér felső részén találhatjuk, körötte Prága négy védőszentjével: Adalbert, Prokop, Ágnes és Ludmilla. Szabadidő, vásárlási lehetőség a belvárosban vagy a városnézés folytatása, hajózási lehetőség a Moldván. Kora délután búcsút intünk Prágának és indulunk Magyarország felé. Folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak