Körutazások melléklet főoldal

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága tavasszal (Vidéki felszállási lehetőséggel)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 74606
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Brno, Karlovy Vary, Kutná Hora, Prága, Telc

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás: 
Négy világörökség megtekintése
- Monarchia ékszerdoboza Karlovy Vary
- Vacsorás hajókirándulás a Moldván
- Látványos templomok Kutna Horán

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KROMĚŘÍ® – BRNO – PRÁGA (550 km)

Reggeli indulás, majd rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába. Folytatjuk utunkat Csehországba és egy különlegességet keresünk fel; egy kevésbé ismert várost, Kroměříľet (régi nevén: Kremsier). Itt teszünk rövid sétát. Történelmi központját, a főteret és a mellette álló Püspöki palota területét a palotakerttel 1998-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította (külső fotózás). A város Közép-Morvaország kulturális centruma, 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Kroměříľt elhagyva folytatjuk utunkat Csehországba. Brnoban, az ország második legnagyobb városában is tartunk egy rövid gyalogos városnézést (Óvárosháza, Piactér, Szent Péter és Pál katedrális...). Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra. (3 éj)

2. NAP: PRÁGA – KARLOVY VARY – PRÁGA (320 km)

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Városnézésünket a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyművesek utcáját. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Délután, akinek kedve tartja, önálló egyéni programot szervezhet magának Prága történelmi óvárosában. Másik lehetőségként egy hangulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. A Tepla folyó mellett teraszosan kiépült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Közben valamelyik kellemes teraszon megpihenhetnek utasaink és kóstolgathatják a híres gyógyító hatású vizet, melyet a vendégek általában egy különleges formájú bögréből szürcsölnek. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját is. Késő délutáni órákban hagyjuk el Karlovy Varyt, este érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 20 €.

3. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS

Folytatjuk prágai városnézésünket. A mai nap első látványossága a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fontos szerepet játszott. Továbbsétálunk a belvárosban a főtérig. Itt megtekintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A hidat fenséges barokk szobrok díszítik. Sétálva a hídon szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprogram alatt egyéni sétára, nézelődésre, ajándékvásárlásra nyílik lehetőség. Aki gondolja, egy hangulatos kiskocsmában megízlelheti a híres cseh söröket is. A koraesti órákban szervezünk egy hangulatos, kb. 2 órás fakultatív hajókirándulást a Moldván, (ha körülmények - pl. vízállás - megengedik) mely svédasztalos vacsorával van egybekötve. Fakultatív hajózás vacsorával a Moldván: 7.500,- Ft. Akik nem választják a hajózási programot, azoknak lehetőség nyílik önálló sétára a kivilágított belvárosban. Este autóbusztranszfer a szállodába.

4. NAP: PRÁGA – KUTNA HORA – TELČ – BUDAPEST (570 km)

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO listáján. Délelőtt a Prága közelében lévő Kutna Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, melynek felkeresése nemcsak különleges, de egy kissé megrázó élmény is. Folytatjuk utunkat Csehországban. Délután Telčben a város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Csehországot elhagyva határátlépések után az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív programok,
- fakultatív vacsora (1 és 2. nap a hotelben).

Helyben fizetendő:
- belépődíj (kb. 655 CZK+ fakultatív)

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak